Správne osadenie kĺbov a serva

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
a.hanes

Správne osadenie kĺbov a serva

#1 Příspěvek od a.hanes »

Zdravým, rád by som sa opýtal, ako sa správne osádzajú kĺby, nakoľko z jednej strany je otvor trošičku širší ako z druhej.

Tak isto mi vŕta hlavou ( všade som sa dočítal ), že prečo musia byť tiahla k servu vždy kolmo ( resp. čo najkolmejšie ), keď v podstate vykonajú vždy rovnakú trasu aj keď kolmo niesú. - poprípade som sa práve u 4CH heli s cyklikou 90 stretol práve vždy iba s šikmým nastavením tiahla ku servu, vedel by mi niekto túto problematiku objasniť ?

ďakujem
hanzi
zdzd

Re: Správne osadenie kĺbov a serva

#2 Příspěvek od zdzd »

s3030150

#3 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:20, celkem upraveno 2 x.
a.hanes

#4 Příspěvek od a.hanes »

..hmm tak klobúk dolu, to je super, zase mám mesiac čo študovať !, avšak som myslel z praktickejšieho hladiska nasadenie tiahiel na páku serva..teda aspoň tie moje tiahla majú z jednej strany otvor užší a z druhej širší ( nikde som to tam nenašiel - na tých stránkach ), a asi logicky by som ich nasadil tak, že vačšiou dierou ku servu, avšak ak by som ich nasadil tou menšiou dierou ku servu, tak by zase viac kotvili - ak sú pravdaže tak navrhnuté...jednoducho nechcem, aby mi pri 50 ot.v sec.na rotor, povolilo tiahlo.. :)
hanzi
a.hanes

#5 Příspěvek od a.hanes »

s3030150 píše:zdzd to ma na stranke, je to tam pekne vysvetlene. ak chces dosiahnut pohyb paky rovnaky, ako je pohyb serva, musia byt paky rovnako dlhe a rovnobezne. paka klasickeho serva pri pohybe opisuje kruznicu, nie priamku

..keď sa nad tým pozastavým :)

mám dve heli ( teda viac ale k téme ) 450 (Black angel a HK ), obe majú serva AIL osadené nad sebou a tudíž jedno musí mať kratšie tiahlo na riadenie ako druhé..teda iný záber na páku riadenia ( cykliku )...a taktiež teda keď jedno servo opisuje kružnicu nižšie ako to druhé, nikdy to nebude presné !...teda ?
hanzi
s3030150

#6 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:48, celkem upraveno 2 x.
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

a.hanes píše:
s3030150 píše:zdzd to ma na stranke, je to tam pekne vysvetlene. ak chces dosiahnut pohyb paky rovnaky, ako je pohyb serva, musia byt paky rovnako dlhe a rovnobezne. paka klasickeho serva pri pohybe opisuje kruznicu, nie priamku

..keď sa nad tým pozastavým :)

mám dve heli ( teda viac ale k téme ) 450 (Black angel a HK ), obe majú serva AIL osadené nad sebou a tudíž jedno musí mať kratšie tiahlo na riadenie ako druhé..teda iný záber na páku riadenia ( cykliku )...a taktiež teda keď jedno servo opisuje kružnicu nižšie ako to druhé, nikdy to nebude presné !...teda ?

Sinus, kosinus, pohledej to v hlavě.
a.hanes

#8 Příspěvek od a.hanes »

..hej, hej ešte včera keď som líhal som si to uvedomil, no comp bol už vypnutý a tak som na to kašlal, aj keď som vedel, že budem za ..vieš, bolo už dosť neskoro :) ( sa musím nejako vyhovoriť )

..ale keď je servo len jedno ( dve nacykliku 90 stupňov ) 1. na elev a 2. na ail , ( 4CH ), tak to už v podstate môžem trochu sklon páky zmeniť ? jediný vedľajší účinok by bolo oné nepravidelné ragovanie na servo páku - v podstate sa mi jedná o to, aby mi servo vykonalo na obe strany vačšiu výchilku a tým bola heli viac kontrolovateľná vo vetre..

..p.s. - a to osadenie tiahiel na kĺby- neviete ?

dík
hanzi
OPR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od OPR »

Pokud bys ses měl držet "ideálu" tak tou otevřenější stranou nacvakávej kloubek na kuličku. Ovšem Ani opačně to snad ničemu nevadí, létal jsem to opačně na T500 teď na Snajprovi .... a funguje to taky.
a.hanes

#10 Příspěvek od a.hanes »

..ďakujem.. :D
hanzi
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“