Odjištění motorů multiwii 2.1
Odjištění motorů multiwii 2.1
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak odjistit motory u multiwii 2.1?
Re: Odjištění motorů multiwii 2.1
Je to v manuálu k MW
Našel jsem jen k verzi 2.0, nejspíš je někde i k 2.1 a to musíš použít google
strana 8 a podle tvého MODU vysílačky
Našel jsem jen k verzi 2.0, nejspíš je někde i k 2.1 a to musíš použít google
Kód: Vybrat vše
http://www.robson.fr/wp-content/uploads/2012/08/Newbies-Guide-to-Setting-Up-CRIUS-MultiWii-SE-board-v4-22-12.pdfT9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Himoto Zenit MT
Nemohl by jsi mi to prosím popsat nějak konkrétněji. Jsem modelář začátečník a moje angličtina je velmi špatná. Předem ti mockrát děkuji za odpověď.
Ahoj,
jsou tam obrázky kam máš dát páčky..
. Podívej se na ten soubor.
jsou tam obrázky kam máš dát páčky..
No jo ale je jich tam hodně a já nevím, který je ten správný.
Bude to znít jako rejpání, ale pokud moc neumíš anglicky, tak jak si dostal do desky novou verzi? Tam angličtinu docela potřebuješ ať už k vůli konfiguraci atd.
Je toho moc v tom PDF? To zní jak výmluva že se ti nechce číst. Máš tam 4 tabulky s označemím pro který MOD vysíláčky a u každé je hned první položka jak ARM motory.
Chápu že je rychlejší se zeptat než si nastudovat manuál.
Je toho moc v tom PDF? To zní jak výmluva že se ti nechce číst. Máš tam 4 tabulky s označemím pro který MOD vysíláčky a u každé je hned první položka jak ARM motory.
Chápu že je rychlejší se zeptat než si nastudovat manuál.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Himoto Zenit MT
nie aby ste mu poradili ,ale kazdy z vas tu je chytri!!!!
kazda doska je ina a na ,,stick configuration ,,sa moc nespoliehaj.to znamena ,ze tie obrazky joistickou/kniplov/su ti nanic,,musis skusat rozne kombinacie ,,u mna pisu odistit motory lavym kniplom sikmo do lava ,a pritom je to pravy sikmo hore do lava,,
daj do googlu multi wii 2.1 stick config a daj si iba obrazky tam hadam najdes tu konfiguraciu
kazda doska je ina a na ,,stick configuration ,,sa moc nespoliehaj.to znamena ,ze tie obrazky joistickou/kniplov/su ti nanic,,musis skusat rozne kombinacie ,,u mna pisu odistit motory lavym kniplom sikmo do lava ,a pritom je to pravy sikmo hore do lava,,
daj do googlu multi wii 2.1 stick config a daj si iba obrazky tam hadam najdes tu konfiguraciu
Víš, psát stejné věci , stejné rady furt dokola , není žádná velká zábava, tak nebuď až tak přísný. A kromě toho, ty desky se chovají stejně, je třeba jenom pohnout mozkem a uvědomit si, že má třeba někdo i reverzované řízení ( dle použitého rádia) no a pak je to samozřejmě opačně jako na obrázku.
Ono je ale skutečně snadnější nemyslet a ptát se. 
mas pravdu ale vela ludi zacne od nuly //vcetne mna// o modelarstve nevie nic a tazko chape veci ktore su pre inych samozrejmost.
Každý jsme někdy byli nováčci. Já mám kopteru měsíc a předtím jsem blbnul chvilku s Betou. Taky jsem se ptal spousty lidí na dotazy co a jak, ale snažil jsem si první o tom načíst materiály co jsou na internetu. Ten manuál co je MW je dobrý a užitečný. I podle obrázků se toho dá dost naučit.
Já na odjištění motorů přišel tak že mi koptera málem rozsekala prsty když jsem blbnul s vysílačkou. Brrrr.
Pokud nechce přečíst jednu přehlednou tabulku kde je to napsané, tak má člověk smůlu a musí zkoušet.
Taky nemůžu poradit úplně když nevím který za 4 modu lítá a případně jestli nemá nějaké další speciality jako reversované některé kanály.
Takové věci se dají najít i na youtube a stačí zadat "multiwii arm disarm"
Já na odjištění motorů přišel tak že mi koptera málem rozsekala prsty když jsem blbnul s vysílačkou. Brrrr.
Pokud nechce přečíst jednu přehlednou tabulku kde je to napsané, tak má člověk smůlu a musí zkoušet.
Taky nemůžu poradit úplně když nevím který za 4 modu lítá a případně jestli nemá nějaké další speciality jako reversované některé kanály.
Takové věci se dají najít i na youtube a stačí zadat "multiwii arm disarm"
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Himoto Zenit MT
Všechno tohle základní nastavení-disarm-arm, smysl výchylek atd. dělat jednoznačně bez vrtulí. Myslím, že každá jednotka má tohle přímo v návodu. Ale na druhou stranu by si to človek na přístě pamatoval, kdyby ho to vzalo pořádně přes prsty a možná že i ten manuál by si přečetl:)
chlapci mate pravdu,jasne studovat az potom sa pytat,ale aj pytat sa neni na skodu no potom clovek vypada ako blb ze nic nevie...
je dost mozne ze ma zlu kabelaz od primaca na dosku multiwii/poprehadzovanu/,potom sa moze snazit kolko chce odistit motory podla navodu..dobre hovorim?
je dost mozne ze ma zlu kabelaz od primaca na dosku multiwii/poprehadzovanu/,potom sa moze snazit kolko chce odistit motory podla navodu..dobre hovorim?
matolowa píše:...dobre hovorim?
Ako sa to vezme. Ak by vo svojom príspevku uviedol, že podľa návodu mu to nešlo, tak možno áno.
Ahoj,
byl jsem na tom nedávno stejně. Ani manuál "nepomohl" a to proto že jsem měl špatně seřízené výchylky na pákách a motory se prostě neodjistili.
(to znamená, že manuál by pomohl, ale musel bych ho číst celej ne jen kousky - angličtina je výmluva, když si ho zkopíruješ do google translatoru tak se to dá i přečíst)
Jinak odjišťuji a zajišťuji motory levá páka doleva dolu a levá páka doprava dolu.
Jen upozornění co se týče napájení tak napájet pouze z jednoho reglu ne ze všech a nebo úplně ideálně přes UBEC a také si tam dát Voltage Protector (kondenzátor). Poté je také dobré si na barometr dát kousek molitanu aby na něj nesvítilo přímé slunce jinak ti bude copter skákat.No to jsou takové postřehy, které jsem vyzkoušel.
alespoň to nebudeš mít hned tak drahé jako já
jelikož každý pokus něco stojí.
Třeba já jsem si odpálil desku a poté i počítač
prostě začátečnické chyby.
Nyní už vím, že připojovat copter když je napájen z lipol do PC může být drahé a proto jsem si kuchnul USB kabel a do něj vpreparoval diodu na + aby se to již neopakovalo
. No to je tak v kostce co mě napadlo 
Tak hodně zdaru
byl jsem na tom nedávno stejně. Ani manuál "nepomohl" a to proto že jsem měl špatně seřízené výchylky na pákách a motory se prostě neodjistili.
Jinak odjišťuji a zajišťuji motory levá páka doleva dolu a levá páka doprava dolu.
Jen upozornění co se týče napájení tak napájet pouze z jednoho reglu ne ze všech a nebo úplně ideálně přes UBEC a také si tam dát Voltage Protector (kondenzátor). Poté je také dobré si na barometr dát kousek molitanu aby na něj nesvítilo přímé slunce jinak ti bude copter skákat.No to jsou takové postřehy, které jsem vyzkoušel.
alespoň to nebudeš mít hned tak drahé jako já
Třeba já jsem si odpálil desku a poté i počítač
Nyní už vím, že připojovat copter když je napájen z lipol do PC může být drahé a proto jsem si kuchnul USB kabel a do něj vpreparoval diodu na + aby se to již neopakovalo
Tak hodně zdaru
Sanwa MX11, Aurora 9, Serpent S811 TE, Serpent S240, Hot Wing 1000, Quadcopter SK450
K to mu odarmovani motoru. Pokud odarmuju motory, tak maji se hned roztocit (na nejakych minimalnich otackach) nebo az po pridani plynu? Oboje varianty mi pripadaji logicke, ale tezko rict ktera je spravna. Me se podarilo navodit obe. Bez roztoceni kdyz jsem mel nastaveny odchylky na vysilacce 100% a s roztocenim kdyz jsem mel 125%. Osobne se mi prvni varianta libila vice, precjen roztocene vrtule v klidu me trosku znervoznuji, ale zase podle rad na netu by ty rozsahy mely byt 125%. Je tohle mozne nejak ovlivnit? Napadlo me nastavit hodnotu minimalniho signalu v konfiguraci, ale necham si poradit od zkusenejsich.
Diky
D.
Diky
D.