Výběr vysílačky s telemetrií Futaba

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
honzis

Výběr vysílačky s telemetrií Futaba

#1 Příspěvek od honzis »

Zdravím pánové,
pokud bych si chtěl pořídit soupravu (asi Futaba) s telemetrií, jakou byste doporučili nebo jestli již máte nějakou zkušenost.
zz
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr vysílačky s telemetrií Futaba

#2 Příspěvek od zz »

Pokukoval jsem po Futabě FX20. Řešil jsem navíc i krom telemetrie TX s velkým displejem, aby byly telemetrické údaje dobře vidět. Nakonec jsem dospěl k názoru, že to není až tak nutné, že mi vyhovuje více mluvené slovo o údajích(výška, rychlost, stav baterie rx, pohonné...) zapínané přepínačem. Protože pokud odbočím očima z éra na displej, můžu jej na obloze lehce ztratit. Nevím, jestli Futaba mluví, nevím kolik kanálů potřebuješ, palcovka-pultovka? Pro mě je třeba 10 málo, doporučil bych Graupner MC20 Hott(ta mluví). Navíc ty Futabí s-bus vychytávky mě odradily.
www.rckozmodrom.com
LittleFalco

#3 Příspěvek od LittleFalco »

Ja futabu mam a take telemetrii resim. Vzhledem k tomu, ze futabi telemetrie je zatim dost tristni (kdyz neberu v potaz radio za 60tis) a nechci menit skoro nove radio za jine, jako jedine vyhovujici reseni mi pripada zastavba modulu Duplex od jetaku a vyuziti http://www.rcbalancer.net/cs/rcdroidbox
Zalezi, proc chces zrovna futabu a jestli nekoupit rovnou radio s integrovanou telemetrii od jine firmy..
Zpátky doma, v kopcích :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koulinek »

Já jsem z důvodu telemetrie se rozhodl nahradit T8FG za T14SG. K dispozici jsou základní čidla, avšak vývoj v oblasti telemetrie u Futaby/Robbe na můj vkus hodně často překračuje ohlášené termíny :(
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

honzis píše:.... soupravu (asi Futaba) s telemetrií....

za mne Mx-20 ... mluvi cesky.
jyrry.webnode.cz
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PatMat »

Zdravím,
mám T8FG 1,5 roku a když jsem jí kupoval, telemetrii jsem neřešil a doposud neřeším. Pokud telemetrii skutečně potřebuješ (F3K, větroň apod.) Futaba podle mne není dobrá volba. Jsou o několik let pozadu a pořád to vypadá jako dobastlené řešení za "značkové" ceny.
Také bych doporučil spíše Graupnera.
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
robotmz

#7 Příspěvek od robotmz »

Mimochodom ten graupner fachčí iba s origo prijímačmi alebo už sú nejaké klony ??
frontier
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od frontier »

honzis píše:Zdravím pánové,
pokud bych si chtěl pořídit soupravu (asi Futaba) s telemetrií, jakou byste doporučili nebo jestli již máte nějakou zkušenost.

nenapsal jsi rozsah ceny, kolik do ní chceš narvat....jinak teď vylezla nová FX32 :wink:
zz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od zz »

robotmz píše:Mimochodom ten graupner fachčí iba s origo prijímačmi alebo už sú nejaké klony ??

Tuším Jeti dělali nějaké čidla telemetrie pro hott, ale jestli zašli dál netuším...
www.rckozmodrom.com
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Genagen »

Pokud vam jde o telemetrii, tak nejdal je IMO aktualne JETI. Vcetne vychytavek jako programovani prijimace pres vysilacku, upgrade FW OTA, az po zobrazovani telemetrickych grafu na vysilacce.

S HOTTem lita jeden kolega - a nic takoveho jsem u nej nevidel (coz neznamena, ze to tam neni - natolik se systemem nejsem obeznameny).
honzis

#11 Příspěvek od honzis »

No cena mě také zajímá. Přemýšlím o střední třídě.
V podstatě se mi jedná o sledování napětí. Upozornění na dostatek energie pro přistání. Ostatní hodnoty (ne že by nebyly nedůležité) mít nemusím. Létám pouze elektro. Současně létám na JR PROPO 9 se Spetrum přijímači. No a ta FX 32 za 1000,-Euro je dost. K tomu, že jsem uvedl Futabu, mě přiměli i další věci jako je kvalita " neořezaného software" jako je tomu u jiných souprav.
kope
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kope »

Já za sebe můžu taky doporučit Graupner Hott (já mám MX-20). "Střední třídu" to určitě splňuje a pokud má být primárně sledované napětí pohonných baterií, tak to řeší napěťový modul za 250 Kč. Hodnoty buď na displeji, popřípadě akustické varování po dosažení přednastaveného minima nebo i mluvené slovo po připojení sluchátek nebo nějakého minirepráčku.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od koulinek »

Napětí pohonných aku dokéže u Futaby obsloužit přímo přijímač, avšak je třeba k tomu vhodný káblík za 164,- peněz http://www.jino.cz/externi-kabel-mereni ... -9058.html
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Genagen »

honzis píše: V podstatě se mi jedná o sledování napětí.

Sledovani napeti prijimace je IMO pro elektro letce malo. Jakmile jedes pres bec (at uz separatni nebo v reglu) tak je ti to na dve veci.

za 1000E mas uz jetackou vysilacku, ne? :-)
honzis

#15 Příspěvek od honzis »

koulinek píše:Já jsem z důvodu telemetrie se rozhodl nahradit T8FG za T14SG. K dispozici jsou základní čidla, avšak vývoj v oblasti telemetrie u Futaby/Robbe na můj vkus hodně často překračuje ohlášené termíny :(

Co tím máš na mysli "překračování ohlášených termínů". Podle všech mých informací by byla nejblíž.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“