Dneska se to chystám zalítnout - můžete mi dát nějaké tipy? Se samokřídly nemám zkušenosti, ale vím že jsou na přesné těžiště velké potvory. Jak u samokřídla poznám, jestli mám těžiště OK nebo jestli ho mám dovážit dopředu nebo dozadu?
Zálet samokřídla
Zálet samokřídla
Tak jsem o víkendu sestavil Rhino. Nakonec jsem zjistil, že nemám žádný volny stejnosměrný regulátor na 280, tak jsem tam musel dát stříďák
. Váha mi vyšla na 250 g včetně dvoučlánku 1700 mAh bez nutnosti dovažovat.
Dneska se to chystám zalítnout - můžete mi dát nějaké tipy? Se samokřídly nemám zkušenosti, ale vím že jsou na přesné těžiště velké potvory. Jak u samokřídla poznám, jestli mám těžiště OK nebo jestli ho mám dovážit dopředu nebo dozadu?
rhino mam taky je to pohoda.. doporucuju startovat tak ze to chytnu za nbabezku zapnu motor hodim asi do dvou metrui a pak uz to jde za motorem..jinak se musej trochu zvednout elevony atby to letelo rovne.. jona asi nic joinýho .. po serízení letí stále rovne az do nevidim a ne jak nekdo říka že se musí stále řídít.. jestli budete zaletavat dneska (dost to tam fouka) tak nekde kde nejsou prekazky (muj je nachylnej na turbulence) jinak se s tim dá letat na malem prostoru.. dokonce sem letal i nad lesem a nad barakama;)
GOOD LUCK
GOOD LUCK
Johnny: jo, za klidu je to schopný i rovnýho letu bez řízení, ale to umí každý moje letadlo. Mě na něm štve náchylnost na zběsilý přepady po křídle. Stačí loping na malým poloměru nebo ostrá zatáčka. Ztratí rychlost a hned padá do vývrtky. A není to náhodný problém jednoho kusu. Ale na druhou stranu při citu na řízení se s ním dá lítat i ve větru kolem 5m/s.
Zkušenosti se samokřídly celkem mám a důvod toho chování u Rhina bych viděl v kombinaci: velmi štíhlý profil, velká šípovitost, poddajnost EPP. Prostě v manévrech na výškovku hrne a přitom se trochu kroutí. Rychle ztratí energii a pak padá. Doma jsem dřív postavil samokřídlo jen o trochu větší a tyhle neduhy nemělo. Výchylky mám celkem extrémní, ale běžně "páčkuju" jen v půlce rozsahu.
no a když budeš mít príma kamarády
, tak dopadne tvoje rhino takhle: http://www.skr-fly.ic.cz/radonice220420 ... RACLE.html je tam oběť i s pachatelem.
Re: Zálet samokřídla
Zdravím.
Přidal bych se k tomuto tématu.Jelikož se mi zalíbili samokřídla a konkrétně letově TORO900,tak jsem zkusil hledat nějaký plán na stavbu.Našel něco podobného:
http://bp1.blogger.com/_d9oSifCbkko/Rpc ... 0-h/mt.gif
Podle tohoto plánu jsem si postavil samokřídlo,ale formou XPS-sklo.Letová váha je bohužel 590g.
Rozpětí je 950mm,protože jsem si udělal trup o šíři 50mm.Profil je MH-45
Vzepětí je negativní a negativy jsou 1,5°
Při záletu jsem dodržel těžiště 185mm,ale i 190mm.
Model je nemožné vůbec odhodit.Buď se vzepře a nebo spadne po čumáku k zemi.
Vůbec nejsem schopen to nějak zalítnout.
Poradí mi někdo co a jak mám vymyslet?
děkuji boban
Přidal bych se k tomuto tématu.Jelikož se mi zalíbili samokřídla a konkrétně letově TORO900,tak jsem zkusil hledat nějaký plán na stavbu.Našel něco podobného:
http://bp1.blogger.com/_d9oSifCbkko/Rpc ... 0-h/mt.gif
Podle tohoto plánu jsem si postavil samokřídlo,ale formou XPS-sklo.Letová váha je bohužel 590g.
Rozpětí je 950mm,protože jsem si udělal trup o šíři 50mm.Profil je MH-45
Vzepětí je negativní a negativy jsou 1,5°
Při záletu jsem dodržel těžiště 185mm,ale i 190mm.
Model je nemožné vůbec odhodit.Buď se vzepře a nebo spadne po čumáku k zemi.
Vůbec nejsem schopen to nějak zalítnout.
Poradí mi někdo co a jak mám vymyslet?
děkuji boban
Futaba T-12FG 2,4GHzJumper T16F3F CohenApis 100"Nimbus 100RunnerHottWing EVO 1200
Re: Zálet samokřídla
Treba ho hadzat za kridlo , podobne ako bumerang, ale bez udelenia rotacie. A proti vetru pod plynom.