Vyvažování vrtulí

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Zpráva
Autor
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

Vyvažování vrtulí

#1 Příspěvek od Walhalla »

Jak na to.. teda teorii vim.. ale...

mam tuto vyvazovacku.. mam ji uz par let, ale teprve ted nejak prisla vhod, nebot doted jsem mel vetsinu vrtuli zklopnych (jasne... vetrone)...

no a snad to je kvuli dji zamkum na vrtulich a nebo divne vyvazovacce a nebo volsovych rukach...

cetl jsem tu nekde, ze ideal je ty zamky dat jeden tak a druhy onak. cili jednim kuzelem do vrtule a druhym pokud mozno tou plochou plochou (ne, nekoktam) k vrtuli...

coz jsem udelal, pouzitim izolepy vyvazil do perfektniho stavu. vrtuli jsem uvolni a na zkousku znovu utahl a dal znovu na vyvazovacku.. ta pulka vrtule, kterou jsem dovazoval najednou byla mnohem tezsi.. a i kdyz jsem sundal izolepu, stale byla tezsi... predtim jsem nekolikrat povolil a utahl vrtuli... vzdy s ni pootocil a nahdone utahnul.. znovu vyvazil a najednou byla zase druha strana tezsi.. a tak jeste dvakrat... pak najednou jednou se zdala vrtule zcela vyvazena i bez meho zasahu, pote, co jsem sundal veskerou izolepu. a pak zase samozrejme uz ne..

Takze jak na to? nejake rady? Jsem rad, ze jsem pouzival izolepu a rovnou nebrousil.. to bych ji mohl ubrousit az k samotnemu stredovemu krouzku...
zdenasu

Re: Vyvažování vrtulí

#2 Příspěvek od zdenasu »

ahoj, podle toho co píšeš , je to trochu nepochopitelné,
já tedy izolepu (kromě listů na heli) nedávám, brousím.
u menších otvorů na unašeč dávám špičky k sobě u velkých
taj jak jsi to popisoval ty.....
Co je to za typ vrtule ? Vyvažovačka je ok ?
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
zskal
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od zskal »

Vyvažuješ tu vrtuli tak aby ti zústala stát v jakékoliv poloze? Takže i svisle, vodorovně a taky šikmo? Já ji nejdřív vyvážím izolepou tak aby perfektně držela vodorovně a to i při otočení o 180°. Potom to zkouším zešikma a svisle. Podle toho která ploška u středu vrtule má snahu jít nahoru (je lehčí), tak na tu pomalinku přidávám tavné lepidlo z pistolky, dokud vrtule perfektně nedrží v jakékoliv poloze. Jinak na YT jsou mraky videí kde to jasně uvidíš...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Walhalla »

nene... blbe to pisu.. jak to vyvazit vim... poucoval jsem se na YT a jinde...

cili mne jde o to, ze budto je vyvazovcka divna, ja neco delam divne a nebo ty zamky jsou divne...

ja to izelopeou vyvazim tak, ze to stoji tak jak to dam v jakem koliv uhlu, 0, 90, 180, 234 i 319 stupnu :-).. nicmene pak uvolnim zamky, znovu je utahnu a najednou je vrtule zase uplne rozhozena...

jsou to dji vrtule, cili maji nikoliv kulaty vnitrek, ale lehce ctyrhrany...

je na ne nejaky figl, jak je upevnit, aby byly upevneny fakt ve stredu, cili abych mel jistotu, ze kdyz uz vyvazim, tak to je fakt vyvazene a ne ze se ukaze, ze sem vyvazil na tu jednu pozici, na kterou jsem to nasadil a jakmile to poposadim znovu, tak to sedi sakra jinak a zase muzu vyvazovat... grrrr
gardenroute

#5 Příspěvek od gardenroute »

Take jsem se to nedavno ucil :? Byl jsem uplna lama, dneska vyvazuji jako profik :D
Ale vazne, poridil jsem si magnetickou vyvazovacku, a dost se u toho z pocatku natrapil. Plastove jsem vyvazoval brousenim (smirgl 50 a 120 myslim), Graupnery radeji jen izolepou (prach z nich neni asi uplne koser).
Slo to docela dobre, do te doby, kdy to chtelo vyvazit i u naboje vrtule, na to jsem musel poridit tavnou pistoli. Bylo prekvapive, kolik se toho muselo u tech Graupneru na naboje na jednu stranu dat, ale nejsem sam, na YT jsem takto "vyvazenych" Graupneru videl dost. Kupodivu ty plastove DJI docela v pohode. Evidentne problemy u Graupneru dopadly i na kvalitu vyroby :(

Popisovany problem jsem take registroval, a byl jsem z toho docela zjanceny, nicmene me pomohlo vzdy vrtuli opakovane upnout (co nejvice k sobe kuzele primacknout), a osu (magn. vyvazovacky) s vrtuli prilozit co nejvice ke stredu "upinaciho" magnetu. To me pomohlo a zaclo se to chovat "normalne".

U DJI vrtuli se zamkem zastrcit jeden kuzel spickou do mensiho kulateho otvoru v naboji, a z druhe strany, kde je vetsi otvor se zamkem prilozit druhy kuzel tou plochou stranou k naboji. To je spolehlive upevneni k vyvazeni.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 31.05.2013 10:59, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Walhalla »

sakra.. tak se zda, ze vse delam "dle standardu"... tak musim jeste chvili zkouset... no nic.. jdu vazit... teda vyvazovat...
Troll

#7 Příspěvek od Troll »

TAky pozor na to, aby byla hřídel na které máš vrtuli vodorovně :!:
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kajosek »

1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
tmx

#9 Příspěvek od tmx »

na zkousku jsem kopil 3-liste vrtule gws 9x5. jaky je postup u vyvazovani 3-listych vrtuly?

jak najdu teziste listu kam budu lepit pasku? je ve stredu listu?
kterym listem mam zacit? kdyz pri ulozeni vrtule poznam jenom ten nejtezsi list

;]
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kajosek »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n82PmM7YObo[/youtube]
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
matlos

#11 Příspěvek od matlos »

Je vůbec možné aby vypadala vyvážená vrtule takhle? Prostě byla jedna strana pořád těžší tak jsem piloval a piloval až vzniklo toto. Je to nějaká levná 11x4,7 z hobbykingu. Věřte tomu nebo ne ale takhle ta vrtule drží v každé poloze jak ju dám. Mám magnetickou vyvažovačku. Je to možné nebo dělám něco špatně?
Přílohy
DSCN0322.JPG
zskal
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od zskal »

matlos píše:Je vůbec možné aby vypadala vyvážená vrtule takhle? Prostě byla jedna strana pořád těžší tak jsem piloval a piloval až vzniklo toto. Je to nějaká levná 11x4,7 z hobbykingu. Věřte tomu nebo ne ale takhle ta vrtule drží v každé poloze jak ju dám. Mám magnetickou vyvažovačku. Je to možné nebo dělám něco špatně?

:lol: No dobréééé no :lol: To jsi měl raději z druhé strany přidávat tavné lepidlo...Já tam vždycky napatlám pořádný hrbol než je to správně vyvážené.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
igorb

#13 Příspěvek od igorb »

este stale "vypada"? nemas jeden list zapichnuty do oka? ... ze uz prestala "vyapadat" a nastala tma? ... preboha to co si od toho slubujes, to mohlo prestat rezonovat len preto ze ta vrtula zmekla, takto si predsa nic nemohol vyvazit ... bud bola kriva alebo je chyba inde ... co je samozrejme irelevantne lebo ide o zdravie
gardenroute

#14 Příspěvek od gardenroute »

To je nějáká prdča, néé ?
Když vrtuli potřebuji vyvážit na náboji, tak zásadně přidáváním materiálu, na hubu se nikdy nesmí odebírat... Např. tím tavným lepidlem, takto jsem musel např. vyvážit vyhlášené Graupnery.
Přílohy
2013-06-02-422.jpg
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
matlos

#15 Příspěvek od matlos »

No to odebirani ze stredu mam odtud http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?p=985916#p985916
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“