Aku vrtačka DeWalt či Narex

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Werret007
Kontaktovat uživatele:

Aku vrtačka DeWalt či Narex

#1 Příspěvek od Werret007 »

Tak chlapi, přišel čas na obnovu nářadí, rozhoduji se mezi DeWALT DCD733C2 a nebo NAREX ASV 14 A SYS
Jsem na vážkách a nevím kterou vybrat, oboje se mi jeví jako fajne pracovní nástroj.
Měl jsem nějakou Einhell a to od roku 2002 doteď, nadělala poměrně dost práce. Sice hobby nářadí, ale dostačovalo.
Ještě jsem přemýšlel o aku s příklepem, ale do panelu se mi osvědčilo kladivo, ani el. vrtačka Narex si neškrtla,
takže asi s příklepem nemá cenu.
U DeWALTu se mi líbí klips na pásek.
Co myslíte?
Jinak vím že lze zakoupit Narex ASV 14 A i bez SYSu, ale vlastním el.vrtačku se SYS tak bych mohl přenášet
vše v jedné ruce :D
Tak a teď babo raď :lol: Žena říká že Narex je hezký stroj :)
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
petrct
Kontaktovat uživatele:

Re: Aku vrtačka DeWalt či Narex

#2 Příspěvek od petrct »

ja používám dewalt nekolik let a jsem velice spokojen , mněl jsem i bosch, ale dewalt mi prijde lepší, narex má výborné mafly, od dewalta jsou na p.....
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
martin z

#3 Příspěvek od martin z »

Ahoj, máme v rodině oba typy, prodáváme to totiž u nás v krámě, tak jsem to dohodil když se nevědělo co dát k narozeninám atd. Brát Narex v systaineru mi přijde jako zbytečně drahý, u Dewaltu to přece taky není v kompatibilním SYS a osobně mi připadá že měkký plast kufru Narex je odolnější než tvrdý plast SYS. Za sebe bych volil ASV 14 A, je robustnější a má výrazně větší kroutící moment. Já osobně mám ASV 10-2 což je neuvěřitelně silná malá kočka na to jak je mrňavá, brácha si chtěl koupit to samý, ale nakonec zvolil silnější ASV 14A. Ten akční model DC733 (tuším že v normálním ceníku je jen DC730) pocitově tak robustní není, ale je samozřejmě lehčí do ruky a lepší na lehčí drobnější práce.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Werret007 »

Takže 1:1 :lol: fakt nevím, pořád do toho čumím, no s tím systainerem jsem to myslel tak že by se mi to líbilo tahat v jedné ruce jak aku tak i el. příklepovku. ale není to podmínkou, u DeWaltu zase ten klips no.
Vybírám pouze z těchto dvou, DeWalt je lehčí, ale nemá takový krouťák jako Narex. Náhradní díly na Narex mám popřípadě možnost koupit v místě bydliště.
Sklíčidla stejné, myslím tím průměr upnutí.
Vlastním flexu i el.vrtačku Narex tak asi zůstanu věrný České Lípě :D
Spektrum DX6i mode 4.
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od BambiSpP »

Jestli muzu radit tak mam tuhle muzu vrele doporucit http://www.nako.cz/4508-bosch-gsb-18-2- ... rettyPhoto
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Werret007 »

Taky nevypadá špatně, ale má jen kartonový kufřík a ten by dlouho nevydržel. A jak jsem psal, příklep nevyužiji. Do panelu jen bourací kladivo.
Spektrum DX6i mode 4.
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od BambiSpP »

Tak da se i kufrik
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
tomajz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od tomajz »

Měli jsme bosch a baterky odešly obě, jelikož nabíječka byla špatná. Takže to skončilo u dewaltu. Funguje parádně, výdrž baterie je hodně solidní.
Tudíš z vlastní zkušenosti doporučuju dewalt. Ale šel bych spíš do 18V :? takovej rozdíl ve váze už neni 8)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Celeron »

Já mám 8 let 12V Narexku ještě na NICD a zatím žádnej problém. Jednou repasovaný baterky. Před tím jsem měl Makitu a již nikdy více. 3x odešel regulátor otáček, 1x motor, 2x nabíječka a baterky co 2 roky, to nový, vždycky odešel jeden článek. Do oprav jsem nacpal stejně jako do nový (cca 10 tausen)
Jirka
Rudy

#10 Příspěvek od Rudy »

Ahoj - opět se přidám, mám Narexku od 2001 - bude asi stejná, jako má Celeron, zatím baterka originál.Ale už nic moc.Teď řeším jestli baterku novou, repasovanou nebo celý nový akučko.R.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TERAZKY »

Mrkni ešte na Makitu, je to špičková japonsko - nemecká kvalita. Narex podstatnú časť sortimentu lepí aktuálne v číne.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Werret007 »

Tak kdo v dnešní době nelepí v číně :shock:
Pokud si hlídají kvalitu tak proč ne?
Je rozhodnuto a objednáno. Narex to vyhrál. Chlapi díky za postřehy. Doufám že mi vydrží stejně dlouho jako Einhell :smile:
Spektrum DX6i mode 4.
Robinsson

#13 Příspěvek od Robinsson »

Já jsem teď koupil makitu s přiklepem. A zatím spokojenismus. Uvidíme jak se bude chovat dále
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Celeron »

TERAZKY píše:Mrkni ešte na Makitu, je to špičková japonsko - nemecká kvalita. Narex podstatnú časť sortimentu lepí aktuálne v číne.

Terazky přečti si prosím pěkně o jeden můj příspěvek vejš! :roll: Makita je naprosto předražený hnůj, kvalitou na úrovni levnejch čínskejch šmejdů z maxohausů. Kdysi jsem podlehl reklamě na ní a nakoupil do elektromontážní fy 2 x akušroubovák, 2x SDS příklepovku, 1x mafl a 1x bourací kladivo, asi tak za 100 papírů. Všecko se do 2-3 let podělalo, něco i vícekrát za sebou a stejná závada. Opravy taková pálka, za generálku bouracího kladiva chtěli například víc než za nový.
Za 11 let je vše už nefunkční a zrušený. Pak jsem koupil na základě doporučení akušroubováky od Narexu, SDS příklepovku od Scintilla AG Swiss a bourací kladivo od DUSS z Jihoafrický republiky!! Sloužilo to bez jedinný závady 8 let a pak mě Scintillu a Dusse někdo na stavbě šlohnul.
Makitu bych dnes nedoporučil ani nepříteli. :twisted:
Jirka
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od hoblik »

Celeron píše:Terazky přečti si prosím pěkně o jeden můj příspěvek vejš! :roll: Makita je naprosto předražený hnůj, kvalitou na úrovni levnejch čínskejch šmejdů z maxohausů. Kdysi jsem podlehl reklamě na ní a nakoupil do elektromontážní fy 2 x akušroubovák, 2x SDS příklepovku, 1x mafl a 1x bourací kladivo, asi tak za 100 papírů. Všecko se do 2-3 let podělalo, něco i vícekrát za sebou a stejná závada. Opravy taková pálka, za generálku bouracího kladiva chtěli například víc než za nový.
Za 11 let je vše už nefunkční a zrušený. Pak jsem koupil na základě doporučení akušroubováky od Narexu, SDS příklepovku od Scintilla AG Swiss a bourací kladivo od DUSS z Jihoafrický republiky!! Sloužilo to bez jedinný závady 8 let a pak mě Scintillu a Dusse někdo na stavbě šlohnul.
Makitu bych dnes nedoporučil ani nepříteli. :twisted:
Jirka

hele a děláš s tím ty a nebo zaměstnanci :D náš šéf si taky pochvaluje jak dlouho nám funguje bourací kladivo z polska za dvě padesát :lol: sice vpěkně rachotí ale nebourá. Tak si každý radši vezme svoje z domu aby nemusel použít to co koupil on :D Jinak ve firmě jsme měli několik aku Narex, Bosch, Ainhel :evil: a skončili jsme na MAKITĚ. Jediné co za ty roky odchází (cca 2-3roky) jsou baterky protože jsou zaměstnanci trubky a vybíjej je do mrtě :D Repasujeme si je sami - pár kaček :D
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“