Orange spectrum do motoráka
Orange spectrum do motoráka
Napsal jsem do tématu.Použít a nebo ne...
Re: Orange spectrum do motoráka
podle toho do jakyho motoraka ... a jak mas ten prijimac vyzkousenej. do EPP motoraka klidne pokud mas vyzkouseny ze nevynechava - mnel jsem jich 5 z toho dva nevysvetlitelne zatuhavaly ty tri zbyly jsou bez problemu. mam je v samokridlech. do zhruba 1,6m rozpeti.
Tchor píše:.... mnel jsem jich 5 z toho dva nevysvetlitelne zatuhavaly ....
v tom pripade bych se poohlidnul po uplne jinem typu prijimačů, protoze bych v ne naprosto ztratil duveru...
jyrry.webnode.cz
Je plno lidí,kteří jsou s těmito lacinými přijímači spokojeni,ale já sám za sebe bych tuto možnost už nikdy nezvolil....rozhodně ne do konstrukčního letadla!Pořídil jsem si 1 kus a vypekl mě ve větroni asi ve výšce 200m.,takže mi uletěl asi dalších 150m.a pak se zbláznili serva a šel k zemi...takže totálka 
...nechápu proč do konstručního ne?? naopak mi to připadá "bezpečnější" než bubliny. Lítám v konstukčním už rok, s bublina už tři roky - všechyn kategorie - káčka, hotlinery, kombat, akro. Zatím jsem se nebál přiznat, že jsem spadnul na ruce.
DavidB píše:...nechápu proč do konstručního ne?? naopak mi to připadá "bezpečnější" než bubliny. Lítám v konstukčním už rok, s bublina už tři roky - všechyn kategorie - káčka, hotlinery, kombat, akro. Zatím jsem se nebál přiznat, že jsem spadnul na ruce.
Napiš prosím jaké F3K a hotlinera létáš s těmi oranžádami.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik píše:Napiš prosím jaké F3K a hotlinera létáš s těmi oranžádami.
F3K - noname, vyrábí to nějaký chlapík od Rychnova. Gondola je laminát. Hotliner je Speedy taky laminát, zatím naloženej na 700W.
DavidB píše:
F3K - noname, vyrábí to nějaký chlapík od Rychnova. Gondola je laminát. Hotliner je Speedy taky laminát, zatím naloženej na 700W.
Až budeš mít před sebou F3K Osirise, Stobela, Edge, Sal Petera....., nebo "naloženého" hotlinera , tak se to tam neodvážíš dát.
Mám těchhle "oranžád" k Futabě cca 15ks, různých typů a výrobců. Má to zajímavé vlastnosti. Např. jeden šestikanál je kompatibilní i s volantovkou PK4 = ušetřil jsem cca 2,5K? za origoš RX. Další sedmi a osmikanály jsou plně funkční, ještě se to nepodělalo, ale jenom proto, že to neosazuji do hraničních aplikací. Slabé místo jsou anténky (jejich nefixované konektory) , potom problémové párování (Corona) a dlouho nabíhající oranžové sedmikanály (musel bych se podívat na výrobce).
Prostě je to tak do EPP (ale některá EPP mám rád a nechci s tím mlátit), dobré je to do lodičky, nebo do autíčka které nemá hmotnost a rychlost aby ti to zpřelámalo hnáty.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Díky za rady..Raději si rozmyslím....Mám ještě jeden přijímač AR 6100...Bude stačit????
Original spektrum bude stacit 
DavidB píše:...nechápu proč do konstručního ne?? naopak mi to připadá "bezpečnější" než bubliny. Lítám v konstukčním už rok, s bublina už tři roky - všechyn kategorie - káčka, hotlinery, kombat, akro. Zatím jsem se nebál přiznat, že jsem spadnul na ruce.
Víš taky proč?Až flákneš s modelem,který letí hodně přez 100km/h a váží min.2kg.,tak se pak můžeš jen modlit,aby to nikomu neublížilo!
Pánové zatím mi někdo nedokázal racionálně jaký je rozdíl mezi dvoukilovýmy bublinama a dvoukilovým konstrukčním. Když s tím prásknu v kile, tak oboje jde do igelitky a směr popelnice.
Někde tady bylo takové modelářské desatero. Jako třeba nelítám tam kde jsou lidi. Pokud ho nedodržujete, riskujete víc než je zdrávo. A je jedno jestli máte Orange nebo OEM
JMalik - nechám se klidně rád poučit jakej rozdíl mezi ISISem, Steig a mojím no name modelem za předpokladu že mají gondolu ze stejnýho matroše - laminát. Jedinej rozdíl je cena a dál... Samozřejmě mě zajímá jenom korelace na použitej přijímač. Ostatní plky patřej do jinýho threadu.
Někde tady bylo takové modelářské desatero. Jako třeba nelítám tam kde jsou lidi. Pokud ho nedodržujete, riskujete víc než je zdrávo. A je jedno jestli máte Orange nebo OEM
JMalik - nechám se klidně rád poučit jakej rozdíl mezi ISISem, Steig a mojím no name modelem za předpokladu že mají gondolu ze stejnýho matroše - laminát. Jedinej rozdíl je cena a dál... Samozřejmě mě zajímá jenom korelace na použitej přijímač. Ostatní plky patřej do jinýho threadu.
DavidB píše:......JMalik - nechám se klidně rád poučit jakej rozdíl mezi ISISem, Steig a mojím no name modelem za předpokladu že mají gondolu ze stejnýho matroše - laminát. Jedinej rozdíl je cena a dál... Samozřejmě mě zajímá jenom korelace na použitej přijímač. Ostatní plky patřej do jinýho threadu.
Cena letadla.
Těch čínskejch klonů fasstu provozuji dostatečný počet na to, abych si mohl porovnat spolehlivost, dosah.....
Když to vezmeš čistě technicky, tak ty brusy jako Stobel, Brko, Osiris, Edge.... mají ze skla, nebo kevlaru jenom kabinku, zbytek čumáku je uhlík. První verze Osiris měly dokonce komplet trup, včetně kabinky z uhlíku. Dva roky jsem v tom na zkoušku létal RX Futaba 617 s oběma anténkama uvnitř trupu a nikdy nebyl problém ani na max. vzdálennosti. To musíš u toho no name taky vzít v úvahu, protože ze vzdálennosti odkud budeš klouzat např. se Stobelem, ty už nedoletíš, takže si musíš upravit tu "hranici dosahu". Ty čínské klony mají větší rozptyl parametrů a je to přesně tak, jak tady někdo píše. Pět ti jich bude normálně chodit, se šestým budou problémy. Takže pak to dej do dvoukilového kompozitového hotlinera za pade s tím, že jsi ušetřil směšnou částku za RX.
Prostě pokud si někdo spočítá cenu konstrukčního letadla větší velikosti a finanční rozdíl mezi těmi RX, tak to tam nedá, protože v tomto případě rozdíl ceny celkem dobře koresponduje s kvalitou těch RX.
DavidB píše:..........Někde tady bylo takové modelářské desatero. Jako třeba nelítám tam kde jsou lidi. Pokud ho nedodržujete, riskujete víc než je zdrávo.....
Nevím kde létáš, ale většina z nás létá na modelářských plochách kde jsou kolem ostatní lidi, zaparkovaná auta....
A právě v případě toho hotlinera je tohle třeba úplně jedno. Tam když se něco posere, tak to můžeš hledat i v okrese, nejen u letiště.
cena letadla nemá souvislost s přijímačem, myslím že pokud dám přijímač do trupu s uhlíku, jedná se špatnou instalaci a opět mi tu schází ta souvislost s použitým přijímačem. Ten pán co staví ty no name, se pravidelně umisťuje i před těma co lítají vyjmenované brusy, to že má někdo ferrari ještě neznamená, že ho nepojedeš s M5tkou. Nejsem odborník, ale rozptyl parametrů?? No to mi teda nějak nehraje, můžeš se trochu o tom rozepsat. Mám jich taky pár, tak by mě to zajímalo, mě zatím žádnej nevypekl . Na letišti jich máme tak 30-40 a zatím jsem neslyšel o tom, že by to někdo rozflákal vysloveně na vadu přijímače. Všechny kupované v různém období i dávek.