Ježdění pro zábavu off-road Ostrava
- Xenomorfus
Ježdění pro zábavu off-road Ostrava
Zdravim, poridil sem si elektrickou buggy 1:10, jsem z Ostravy a sonduju, kdo, kde jezdi. F-M off-road nebudu resit, pouze patecni Rychvald mi taky nevyhovuje. Zatim jsem narazil na nevyuzivanou drahu v Ostrave-Zabrehu, byvala draha snad pro bikros. Rozmery cca 20x15m, par skoku, povrch pokryt drobnouckym sterkem (mi nevadi,ale nezakrytovane buggy mohou mit potize (kolegovi se to dostalo do motoru)). Verejne misto, otevreno denne, zatim vzdy prazdno (pripadne fotografie a presnejsi rozmery na pozadani opatrim). Kdo mate nejake dalsi mistecka, podelte se, jinak rad se sdruzim s nekym, kdo by si sel zajezdit, klidne na hodinku - dve po odpolednich pres tyden. Hezky den, s pozdravem Xenomorfus.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Re: Ježdění pro zábavu off-road Ostrava
Muzes mi prosim dat link na mapy kde to misto najdu? Po vikendu si prevezu Slashe a rad bych nasel kde jezdit v Ostrave. Nak
- Xenomorfus
Mno, nevim, jak link dopadne.. http://www.mapy.cz/#!x=18.236421&y=49.7 ... 6565_1&t=s
, kazdopadne je to stredisko volneho casu, ul.Gurtjevova (tusim 11), Ostrava-Zabreh. Je to v arealu, kde je materska skola, dalsi hriste na tenis, hokejbal a vzadu v rohu bikrosova trat.
, kazdopadne je to stredisko volneho casu, ul.Gurtjevova (tusim 11), Ostrava-Zabreh. Je to v arealu, kde je materska skola, dalsi hriste na tenis, hokejbal a vzadu v rohu bikrosova trat.
Xenomorfus
Tak to mam kousek pesky od domu, ale nic mi to nerika. Ja pred casem chodival litat sem http://www.mapy.cz/s/7u1j a vim ze vzadu taky meli nejakou drahu. Mozna by se tam dalo jezdit, snad to omrknu o vikendu. Nak
- Xenomorfus
Koukam,kousek od Koliby, tak to je fajn. Kazdopadne mam o vikendu pohotovost, takze urcite budu v dosahu se motat v Ostrave. Vyjde-li pocasi a nebudu-li vyjety, pujdu nekam zajezdit. Pripadne se muzem domluvit, mejl na mne je: dart.chemik@seznam.cz. Pokud budes mit chut, cas a prostor, napis, pripadne Ti poslu telefonicky kontakt pro domluvu.
Xenomorfus
No právě plánuju koupi buggy kterou si vemu do ostravy. Tam jak posílal odkaz nakadach tam chodíme lítat s kolegama a na tu "trať" jsem myslel když jsem vymýšlel kde by to šlo
Mám to asi 15min pěšky 
- Xenomorfus
Tak se to zacina rozrustat...rozhodne se v tydnu pojedu mrknout na to vase mistecko, panove. Ma byt slusne pocasi. Diky za tip.
Xenomorfus
Tam je to super a navíc na kraji lesa kde by se taky dalo blbnout
a dá se tam perfektně lítat i s letadlama. prozatím tam lítaly Z-226, EPA kombaty, koptera, ...
- Xenomorfus
Tak podle rosnickaru by se melo zitra (streda) opoledne vycasit, takze vezmu auticko a vyrazim to omrknout ke Kolibe. Paklize bude cele dopoledne prset, presunu to na ctvrtek, sice by se asi neprasilo, ovsem obrbahno nemusim.
Xenomorfus
Beru Slashe, udelam expedici skrze Belsky les a dojedu snad az ke Kolibe na pruzkum. Nak
EDIT: toz sem tam byl, potkal se xenomorfem a to misto je tak leda pro milovniky skoku a niceni aut. Je to primarne pro BMX kola a tak, samy skokanek.
EDIT: toz sem tam byl, potkal se xenomorfem a to misto je tak leda pro milovniky skoku a niceni aut. Je to primarne pro BMX kola a tak, samy skokanek.
Naposledy upravil(a) Nakadah dne stř 12.06.2013 19:32, celkem upraveno 1 x.
- Xenomorfus
Report z drahy "Koliba"
Tak sem stravil asi tri hodiny v okoli Koliby, otestoval sem drahu pro kola a zde ciste muj nazor. Draha pomerne uzka a zarostla, takze neni videt do zatacek ani z nejvyssiho bodu. Terenni nerovnosti (muldy) vysoke, pro auticka ne prilis vhodne. Jedine jezdit (jak pravil Nak) "na duchodce". Silna koncentrace cyklistu, narazove, takze 5 minut jezdeni, 10 minut pauza, 3 minuty jezdeni 5 minut pauza... Jako tresinka na dortu mi jedno silene dite prejelo pres Bandita na kole (nastesti to ustal (i kdyz nechapu jak)). V okoli se da trochu pojezdit v lese, ale zadna velka hitparada, spousty cyklistu, pejskaru a deti. Takze se tam asi vracet nebudu. Zitra pujdu pojezdit do Zabrehu na Gurtjevovou. Prijemny zaver jen diky setkani s Nakem od nejz sem ziskal par dobrych informaci. Jeste jednou diky!
Edit: Dnes tedy draha "Gurtjevova", odkrokoval sem to, ma to cca 120m delku, 3 vracecky, 4 muldy, 1 trojmulda. Obcas nejake dite, jinak vetsinu casu sam, zajezdil sem si do omrzeni
.
Tak sem stravil asi tri hodiny v okoli Koliby, otestoval sem drahu pro kola a zde ciste muj nazor. Draha pomerne uzka a zarostla, takze neni videt do zatacek ani z nejvyssiho bodu. Terenni nerovnosti (muldy) vysoke, pro auticka ne prilis vhodne. Jedine jezdit (jak pravil Nak) "na duchodce". Silna koncentrace cyklistu, narazove, takze 5 minut jezdeni, 10 minut pauza, 3 minuty jezdeni 5 minut pauza... Jako tresinka na dortu mi jedno silene dite prejelo pres Bandita na kole (nastesti to ustal (i kdyz nechapu jak)). V okoli se da trochu pojezdit v lese, ale zadna velka hitparada, spousty cyklistu, pejskaru a deti. Takze se tam asi vracet nebudu. Zitra pujdu pojezdit do Zabrehu na Gurtjevovou. Prijemny zaver jen diky setkani s Nakem od nejz sem ziskal par dobrych informaci. Jeste jednou diky!
Edit: Dnes tedy draha "Gurtjevova", odkrokoval sem to, ma to cca 120m delku, 3 vracecky, 4 muldy, 1 trojmulda. Obcas nejake dite, jinak vetsinu casu sam, zajezdil sem si do omrzeni
Xenomorfus
Tak sem si taky pojezdil na Gurtejevove. Je to sportovni areal otevreny i pro verejnost, to pojezdeni ma sotolinovy povrch a je to spis tak pro male BMX kola. Ty skokanky jsou taky celkem vysoke a auto umi hodne skakat. Clovek asi aspon procvici techniky skoku, aby auto udrzel v dopadu na vsechny ctyri. Jezdeni smykem na tom prasnem povrchu taky neni spatny. Ale je to male, bez rovinky a auto nerozjedu naplno. Chce to idealne primo drahu pro RC. Nak
- Xenomorfus
Gurtjevova je v tuto chvili pouze nouzova varianta, ovsem vzhledem k absenci drahy takto pristupne a volne nekde pobliz, je to zatim jedine rozumne reseni. Byl sem tam dnes taky, testoval sem olej s vetsi viskozitou v tlumicich. Muzem se nekdy zkusit domluvit s "rychvaldakama" a na patek tam dorazit v urcitou hodinu.
Xenomorfus
Vepredu a vzadu mam 45ku olej. Mozna vratim dozadu 65ku ale zatim to necham jak to je. Origo olej v plasto tlumicich je myslim 35. Jeste muzes zkusit experimentovat s pistky v tlumicich, zkusit treba misto tridirkoveho dvoudirkovy. A nebo jednodirkovy. Netusim ale jake dily vlastne origo od koupe auta mas. Nak
Včera jsem si udělal expedici do areálu bývalých kasáren v Bělském lese. Mám to od domu asi tak 1km pěšky, takže s autem sem to prostě projel po ulici před sebou. Jsou tam asfaltové plochy, nízko sečená tráva, někde i místa se šotolinou. Nepohybují se ta houfy cyklistů ani dětí. Jen v jednom místě seděla omladina a lemtala pívo 
http://www.mapy.cz/s/7B5L - tady mapa. V levé dolní části areálu je ta šotolinová rovinka, dá se tam slušně dovádět. Areál jsem s autem objel dokola lesem, dokonce sem natrefil na odpočívající srnu u lesní školky a zajíce. Zajíc zdrhnul a srna měla mě a auto na háku.
Nutno dodat že to byla společná procházka s partnerkou, takže spokojenost. Pokud dnes někdo z Ostraváků máte čas a místo se vám zamlouvá, můžeme se navečer domluvit. Ale kvůli vedru asi ne dřív než po 19h.
Nak
http://www.mapy.cz/s/7B5L - tady mapa. V levé dolní části areálu je ta šotolinová rovinka, dá se tam slušně dovádět. Areál jsem s autem objel dokola lesem, dokonce sem natrefil na odpočívající srnu u lesní školky a zajíce. Zajíc zdrhnul a srna měla mě a auto na háku.
Nutno dodat že to byla společná procházka s partnerkou, takže spokojenost. Pokud dnes někdo z Ostraváků máte čas a místo se vám zamlouvá, můžeme se navečer domluvit. Ale kvůli vedru asi ne dřív než po 19h.
Nak