Jaký ultrazoom pořídit

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Elfew
Kontaktovat uživatele:

Jaký ultrazoom pořídit

#1 Příspěvek od Elfew »

Zdravím,
mám v plánu si pořídit ultrazoom. Jelikož jsem doteď fotil na staré zrcadlovce, tak nevím jakým směrem se vydat a jakou značku pořídit. Focení mám jako druhý koníček hned vedle modelařiny. Uvažoval jsem mezi LUMIX a Nikonem a to konkrétně 510 či Lumixem fz200 popřípadě fz60/62

Děkuji všem za rady, strop je cena fz200. Samozřejme každá rada či návrh je vítanej ;)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký ultrazoom pořídit

#2 Příspěvek od Mad_Box »

Mám FZ-150 a zatím jsem celkem spokojen. V této cenovce vpodstatě špatně vybrat nejde. Jde jen o to co preferuješ a jestli máš nějaké specifické požadavky.
Toto je foceno FZ-150
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Elfew »

Tak na tom FB se to komprimuje a ty fotky vypadaji dost divne obcas... jde tam ta komrpimace videt...

fotky jsem checknul na netu, vicemene fz150 a fz200 jsou srovnatelne az na par drobnosti... prave me spise zajima nazor i ostatnich, protoze kdyz jsem byl v obchode s fotakama tak tam cloveka akorat hrnou k tomu nejdrazsimu modelu a neni to moc objektivni
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Elfew píše:.................

Ty ultrazoomy jsou kompromisem mezi přijatelnou kvalitou a kompaktním provedením. Máš prostě "všechno v jednom", tak k tomu musíš přistupovat a nechtít od toho nemožné.
Jestli jsi doteď fotil zrcadlovkou, tak počítej s tím, že tu obrazovou kvalitu pevných ohnisek, nebo krátkorozsahových zoomů to mít nemůže. Další omezení je v rychlosti a přesnosti AF, prostě na rychlý pohyb musíš počítat s větším procentem odpadu....................
Kolik do toho míníš dát peněz?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Elfew »

Jak jsem psal, limit je cena panasonicu fz-200 - tzn. něco kolem 13000,-Kč. Nejake to vybaveni uz mam doma ze starsich fotoaparatu co uz doslouzily ci mam sehnane od jinud(UV filtr, brasna, SD karta)...

Zrcadlovku doma mam a novou uz nechci, proto jsem se rozhodl do ultrazoomu. Kdyz jde clovek na vylet, prochazku ci nejakou delsi turu tak mimo obycejneho kompaktu za par tisic (mam doma panasonic lumix TZ30) s sebou taha i pristroj na "lepsi a kvalitnejsi" foto. Tuto ulohu splnovala zrcadlovka, ale to se pekne pronese se vsim vsudy. Ten ultrazoom ma byt rozumny kompromis urceny na takoveto akce.

Panasonic je muj menis favorit, jelikoz s par fotoaparaty od panasonicu jsem uz cest mel a jeden mam doma - viz lumix tz30.

Samozrejme mi jde o kvalita/cena, zde se nabizeji dalsi kandidati, at uz Nikon ci slabsi verze Lumixu fz60/62 atd. Jak jsem psal, rad si necham poradit a radeji to nekolikrat promyslim nez neco koupim ;)

Dekuji
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mad_Box »

Pokud jsi navyklý ze zrcadlovky koukni ještě na toto: http://www.megapixel.cz/fuji-finepix-hs30-exr
Raptor E700 (MSH Brain)
newor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od newor »

Mám asi mesiac doma Fuji HS-50 EXR, zatiaľ ho testujem, ale ak to človek berie ako kompromisné riešenie, tak je to celkom v pohode. Oproti starším modelom má celkom použiteľný hľadáčik a pomerne rýchle ostrenie aj v slabších podmienkach. Nie je to zrkadlo, ale ako UZ nič oveľa lepšie nie je...
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Elfew »

Ano, na tento sem se koukal i ptal, ale vsude mi bylo receno ze je lepsi si priplatit 300kc a mit panasonic fz200 ktery ma svetelnost 2,8 po celou dobu... navic LEICA optika je prej dobra, nevim, ale libi se mi ze je zde vicero modelu, podobnych a ve stejne cenove relaci, takze muzu vybirat
Elfew
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Elfew »

Tak mi to nedalo a sel jsem dnes rano pred praci do mistni prodejny se seznamem asi 4-5 ultrazoomu.

KDyz prisla rec na fuji tak mi bylo receno to co jsem jiz psal vyse... radeji v takove cenove relaci jit do toho lumixe. Mel jsem oba dva pirstroje v ruce... design je temer shodnej, jen vahove se dost lisi (fuji kvuli vetsi optice ma skoro dvojnasobnou hmotnost!)

Pak prisel na radu nikon d5100 (myslim ze to byl on), ten me prekvapil peknym zpracovanim a dobrou cenou a kvalitou.

Jeste se rozhoduji nad levnejsim ultrazoomem a to lumix fz60/62 a nikon 3100... chtel bych to mit koupene do konce cervna
JMalik

#10 Příspěvek od JMalik »

Elfew píše:Tak mi to nedalo a sel jsem dnes rano pred praci do mistni prodejny se seznamem asi 4-5 ultrazoomu.

KDyz prisla rec na fuji tak mi bylo receno to co jsem jiz psal vyse... radeji v takove cenove relaci jit do toho lumixe. Mel jsem oba dva pirstroje v ruce... design je temer shodnej, jen vahove se dost lisi (fuji kvuli vetsi optice ma skoro dvojnasobnou hmotnost!)

Pak prisel na radu nikon d5100 (myslim ze to byl on), ten me prekvapil peknym zpracovanim a dobrou cenou a kvalitou.

Jeste se rozhoduji nad levnejsim ultrazoomem a to lumix fz60/62 a nikon 3100... chtel bych to mit koupene do konce cervna

Teď mi není úplně jasné, jestli se v tom správně orientuješ a víš co požaduješ.
Nikony D 5100 a 3100 jsou zrcadlovky APC. Na to dáš objektiv jaký si zvolíš. Zvlášť ta D5100 už je kvalitativně někde jinde než ty uvažované ultrazoomy ať už je to Lumix, Fuji apod.
Hlavní rozdíl je v tom, že tak jak jsi se ptal na ultrazoomy na začátku, tak tam koupíš ten foťák, možná blesk, stativ, filtr.... Zrcadlovka představuje komplexní systém.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sharkcom »

Loni jsem podobný problém řešil. Bohužel pokud jsem začal studovat kvalitu fotografií u ultrazoomů byl jsem s toho poněkud rozladěn, mírně řečeno. Ustřelený pixely, šum, vady obrazu. Nakonec jsem koupil použitý OLYMPUS E-510 a k němu 2 objektivy s celkovým rozsahem 28-300mm. To vše v ceně ultrazoomu.... Kvalita je neporovnatelná....
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kouba159 »

sharkcom píše:Loni jsem podobný problém řešil. Bohužel pokud jsem začal studovat kvalitu fotografií u ultrazoomů byl jsem s toho poněkud rozladěn, mírně řečeno. Ustřelený pixely, šum, vady obrazu. Nakonec jsem koupil použitý OLYMPUS E-510 a k němu 2 objektivy s celkovým rozsahem 28-300mm. To vše v ceně ultrazoomu.... Kvalita je neporovnatelná....

Taky bych raději oželel ultrazoom ve prospěch kompaktu s výměnnými objektivy.
Je to ale o tom co chce člověk fotit ono fotit neposedné dítě s ultrazoomem na větší ohniskovou vzdálenost přes malý pidi displej v hledáčku není žádný zázrak. Člověk po několika pokusech možná doiteruje zase k zrcadlu. Optická cesta obrazu do oka fotografa je důležitá!
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
halaly

#13 Příspěvek od halaly »

Do kompaktu bych už nešel, možná do tohodle http://www.mall.cz/bezzrcadlovky/nikon- ... 3godXC4AcA
ASW 28 Pelikan, Alpha 1500
kouba159
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kouba159 »

halaly píše:Do kompaktu bych už nešel, možná do tohodle http://www.mall.cz/bezzrcadlovky/nikon- ... 3godXC4AcA

Pod to se podepíšu. A ta cena je dost dobrá. Nechápu že někdo uvažuje o ultrazoomu kolem 13000 když toto stojí 5500kč
Jaroslav Kuba
jabber:kouba159@jabber.cz
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Mad_Box »

Možná proto že ten objektiv je dobrý tak na rodinné foto a ovládáním hlavně point & shoot a absenci blesku.
Raptor E700 (MSH Brain)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“