Motor reaguje pouze s jedním přijímačem
-
heiszby
- Kontaktovat uživatele:
Motor reaguje pouze s jedním přijímačem
Ahoj,
koupil jsem na ebay model Mx2, rozpěží 1400 mm, byl to kompletní RTF set, prodávaný za hubičku.
Zjistil jsem ale, že motor reaguje pouze s přijímačem a vysílačkou, která byla k tomu RTF setu dodaná. Když jsem vyměnil svůj přijímač (zkoušel jsem 3 různé, v ostatních letadlech fungují), tak šla pouze všechna 4 serva, tak jak měla, ale motor nikoliv. Ani když jsem regulátor zapojil do jiného kanálu.
Vůbec netuším, čím by to mohlo být způsobeno. Mám zkusit vyměnit regulátor? Momentálně mám jen 30A, v éru je 45A.
koupil jsem na ebay model Mx2, rozpěží 1400 mm, byl to kompletní RTF set, prodávaný za hubičku.
Zjistil jsem ale, že motor reaguje pouze s přijímačem a vysílačkou, která byla k tomu RTF setu dodaná. Když jsem vyměnil svůj přijímač (zkoušel jsem 3 různé, v ostatních letadlech fungují), tak šla pouze všechna 4 serva, tak jak měla, ale motor nikoliv. Ani když jsem regulátor zapojil do jiného kanálu.
Vůbec netuším, čím by to mohlo být způsobeno. Mám zkusit vyměnit regulátor? Momentálně mám jen 30A, v éru je 45A.
Re: Motor reaguje pouze s jedním přijímačem
A zapípá motor po připojení proudu?
Napadá mě, že nedojde k inicializaci, dokud není stažený plyn na nulu.
Zkus na vysílačce vyzkoušet reverz plynu.
PS: Všechny tyhle pokusy dělej s odmontovanou vrtulí. Říkám to vždy a všem.
Napadá mě, že nedojde k inicializaci, dokud není stažený plyn na nulu.
Zkus na vysílačce vyzkoušet reverz plynu.
PS: Všechny tyhle pokusy dělej s odmontovanou vrtulí. Říkám to vždy a všem.
-
heiszby
- Kontaktovat uživatele:
Tím pípnutím si nejsem jistý, to vyzkouším, určitě udělal zvuk, ale přišlo mi, že s tím originál setem to píplo hlasitěji :-/
A reverse plynu jsem zkoušel, také stáhnutí plynu i s plným plynem.
Popravdě jsem o víkendu neměl moc času, nechtěl jsem se v tom tak vrtat, musel bych sundat celý čumák.
A pokud bych chtěl připojit jiný regl, musel bych pájet apod.
Proto jsem nejprve volil variantu dotazu/obrátit se na zkušenější
A reverse plynu jsem zkoušel, také stáhnutí plynu i s plným plynem.
Popravdě jsem o víkendu neměl moc času, nechtěl jsem se v tom tak vrtat, musel bych sundat celý čumák.
A pokud bych chtěl připojit jiný regl, musel bych pájet apod.
Proto jsem nejprve volil variantu dotazu/obrátit se na zkušenější
Možností proč to teď nejede je celkem dost.
Na začátek bych zkusil zkalibrovat meze plynu. Buď si najdeš návod k reglu, nebo to dost často funguje tak, že zapneš TX s plným plynem, pak zapneš RX a regl a po nějakém definovaném zamňoukání reglu stáhneš plyn na TX na nulu. Vypneš a zapneš RX a regl a mělo by to jet.
Na začátek bych zkusil zkalibrovat meze plynu. Buď si najdeš návod k reglu, nebo to dost často funguje tak, že zapneš TX s plným plynem, pak zapneš RX a regl a po nějakém definovaném zamňoukání reglu stáhneš plyn na TX na nulu. Vypneš a zapneš RX a regl a mělo by to jet.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Zkusil bych na vysílači nastavit větší rozsah plynu směrem dolů, klidně 120% a pak zmenšovat na mez, kdy regulátor začne regulovat
řešil sem podobnej problém, regulátor po připojení a všech pokusech zkalibrovat nereagoval, vždycky skončil ve stavu že je přidaný plyn i když byl stažený na nulu. pomohlo zvětšení rozsahu asi na 108%...
Zkalibruj plyn. Mě to Turnigy 9x dělá taky. Když jsem přendal přijímač do jiného letadla, tak jsem musel kalibrovat. Vše krom plynu fungovalo, jen ten plyn nic. Po kalibraci funguje jak má.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
-
heiszby
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se dnes do toho pustil a bohužel - neúspěšně.
Bohužel jsem na ESC nenašel žádné značky, podle kterých bych mohl hledat nastavení pro tento konkrétní.
Zkusil jsem to podle "běžného" postupu, ale bohužel. Regulátor pípne pouze jednou, jakmile připojím baterku. Stáhnu plyn dolů, vypnu, připojím. Zase pípne jen jednou, ale motor se nerozjede. Zkoušel jsem taky přehodit Reverse 3. kanálu, neúspěšně. Zkoušel jsem si taky pohrát s výchylkama na 3. kanálu. Taky neúspěšně.
Teď se předem omlouvám za začátečnickou otázku, ale bude velký problém, když motor vyzkouším s jiným regulátorem, který je pouze 30A, baterka bude 3S 2200 mAh. Se současným 45A je tam baterka 4S 2200mAh. (45A má jiné konektory, nechci letovat, proto vyzkouším se svou baterií)
Díky za ochotu.
Bohužel jsem na ESC nenašel žádné značky, podle kterých bych mohl hledat nastavení pro tento konkrétní.
Zkusil jsem to podle "běžného" postupu, ale bohužel. Regulátor pípne pouze jednou, jakmile připojím baterku. Stáhnu plyn dolů, vypnu, připojím. Zase pípne jen jednou, ale motor se nerozjede. Zkoušel jsem taky přehodit Reverse 3. kanálu, neúspěšně. Zkoušel jsem si taky pohrát s výchylkama na 3. kanálu. Taky neúspěšně.
Teď se předem omlouvám za začátečnickou otázku, ale bude velký problém, když motor vyzkouším s jiným regulátorem, který je pouze 30A, baterka bude 3S 2200 mAh. Se současným 45A je tam baterka 4S 2200mAh. (45A má jiné konektory, nechci letovat, proto vyzkouším se svou baterií)
Díky za ochotu.
heiszby píše:Teď se předem omlouvám za začátečnickou otázku, ale bude velký problém, když motor vyzkouším s jiným regulátorem, který je pouze 30A, baterka bude 3S 2200 mAh. Se současným 45A je tam baterka 4S 2200mAh. (45A má jiné konektory, nechci letovat, proto vyzkouším se svou baterií)
Není to problém.
-
heiszby
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem měl konečně čas si s tím pohrát.
Asi 6x jsem zkoušel stejným postupem zkalibrovat, nepovedlo se. Asi 10x jsem zkoušel různé další postupy, nepovedlo se. A teď jsem k tomu po 2 týdnech přišel, ani jsem to neměl v úmyslu, ale říkám si "Tak buď pojedeš,nebo půjde nový regl".. A po standardní kalibraci vše fachá jak má.
Vážně jsem dělal vše stejně. Nechápu. Ale funguje.
Díky všem za ochotu
Asi 6x jsem zkoušel stejným postupem zkalibrovat, nepovedlo se. Asi 10x jsem zkoušel různé další postupy, nepovedlo se. A teď jsem k tomu po 2 týdnech přišel, ani jsem to neměl v úmyslu, ale říkám si "Tak buď pojedeš,nebo půjde nový regl".. A po standardní kalibraci vše fachá jak má.
Vážně jsem dělal vše stejně. Nechápu. Ale funguje.
Díky všem za ochotu