Dá se řídit 6ch jako 4ch
Dá se řídit 6ch jako 4ch
Myslim tim ze jsem zvyklej na 4Ch a nepotrebuju letat akrobacii a chci jen poletovat tzn plyn vlevo klopeni vlevo a otaceni kolem osy vpravo a dopredu/dozadu taky vpravo na packach ovladace......
Myslim to spravne nebo je to u 6ch uplne jinak?
Myslim to spravne nebo je to u 6ch uplne jinak?
- JosefSvejk
Re: da se ridit 6ch jako 4ch?
Šestikanál se řídí úplně stejně jako čtyřkanál. Jaký si kdo zvolí mód ovládání je věc každého jednotlivého soudruha. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Ještě si může nastavit pevný úhel náběhu listů a vše řídit jen zvyšováním a snižováním otáček rotoru 
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Tomu co popisujes se rika MOD. Ty jsou podle funkci co na kterem kniplu ctyri. To co jsi zvykly je MOD 4 (alespon doufam ). A ano, muzes to tak mit i u sestikanalu.
Rozdil bude ale velky a to v pilotazi. To ze umis se ctyrkanalem skoro nic neznamena. Ctyrkanal musis nutit aby nekam letel. Sestikanal musis nutit aby nikam neletel. A to je sakra rozdil. Vyrazne doporucuji si to alespon vyzkouset u nejakeho kamarada na modelarskem simulatoru.
Rozdil bude ale velky a to v pilotazi. To ze umis se ctyrkanalem skoro nic neznamena. Ctyrkanal musis nutit aby nekam letel. Sestikanal musis nutit aby nikam neletel. A to je sakra rozdil. Vyrazne doporucuji si to alespon vyzkouset u nejakeho kamarada na modelarskem simulatoru.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Opravdu skvělé popsání dvou technologií
naprosto přesná odpověď.
Velká výhoda pro začátky s heli je opravdu simulátor, páč ovládání plnokrevníku vyžaduje proti 4ch mnohem citlivější a rychlejší reakce na páčkování.
pkotatko píše:Ctyrkanal musis nutit aby nekam letel. Sestikanal musis nutit aby nikam neletel.
Velká výhoda pro začátky s heli je opravdu simulátor, páč ovládání plnokrevníku vyžaduje proti 4ch mnohem citlivější a rychlejší reakce na páčkování.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
- Xenomorfus
Omlouvam se, je to uplne off topic, ale uz sem to nevydrzel a musel sem to napsat...Ja vas vsechny, kteri s necim litate obdivuju. Silene obdivuju, bezmezne obdivuju...Pred vsemi letavci hluuuuboce smekam. Omlouvam se za "zasmradeni" vlakna.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
to:Xenomorfus sry ale blbě pindat umí každý, ale účelně poradit to už je docela problém VIĎ takových jako ty jsem kdysi potkal mraky a jsem rád, že jsem je neposlouchal,bo bych už dneska nepoletoval!!!
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
- Xenomorfus
Ale jo, mozna se certis pravem, ja sem to fakt myslel dobre, drzim se s modely jen na zemi, ve vzduchu bych neudrzel ani balon. Omlouvam se, zkratka vzdy, kdyz nekde u silnice vidim nekoho litat, zastavim, jdu bliz a koukam, jaka je to krasa. Ste borci, kluci. At vam to lita.
Xenomorfus
- Xenomorfus
Dekuji za pozvani, uz tam po vas pokukuju a ctu par dnu....tak jeste jednou se omlouvam a priste budu prispivat tam.
Xenomorfus
Tsisters píše:to:Xenomorfus sry ale blbě pindat umí každý, ale účelně poradit to už je docela problém VIĎ takových jako ty jsem kdysi potkal mraky a jsem rád, že jsem je neposlouchal,bo bych už dneska nepoletoval!!!
Ses spatne vyspal nebo co?
Jinak primer 4ch se musi ridit aby nekam letel; 6ch se musi ridit aby nikam neletel je docela vtipnej a plne vystihuje mou zkusenost s hrackoidnima 6kanalama.
Jsem ale presvedcen, ze kvalitni a dobre serizeny stroj se chova kultivovane.
To prirovnani krasne sedi pro cloveka co predtim lital na 4CH...
Proste nejde litat s 6CH stejne jako s 4CH... to ze si muzes dat packy jak chces neni to same...
4CH je proste takove klidne litani... pokud s nim nesvihnes o zem tak prakticky nema proc padat... s 6CH je pomalu tezke se i otocit a letet cumakem k sobe
ten prechod je fakt "kruty"
Proste nejde litat s 6CH stejne jako s 4CH... to ze si muzes dat packy jak chces neni to same...
4CH je proste takove klidne litani... pokud s nim nesvihnes o zem tak prakticky nema proc padat... s 6CH je pomalu tezke se i otocit a letet cumakem k sobe
Vulture 848b (modry) :)
V911 + (mam jeden na prodej bez vysilacky)
V922
V911 + (mam jeden na prodej bez vysilacky)
V922
Ticcino píše:Jinak primer 4ch se musi ridit aby nekam letel; 6ch se musi ridit aby nikam neletel je docela vtipnej a plne vystihuje mou zkusenost s hrackoidnima 6kanalama.
Jsem ale presvedcen, ze kvalitni a dobre serizeny stroj se chova kultivovane.
No, dobře seřízený...
Libovolná poletucha může být buď plně manévrovatelná a nestabilní, nebo stabilní, ale s omezenou manévrovatelností. U šestikanálů je typicky cílem plná manévrovatelnost a tedy i potřeba řídit i ve visu. Šestikanál, co visí sám, bych považoval spíš za špatně seřízený.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Litani s sestikanalem neni nic co by bylo nezvladnutelneho. Jen to chce nejaky ten trenink. Bez toho to proste nejde. A navyky z rizeni ctyrkanalu ti moc nepomuzou. Max. si nepletes strany, ale to je asi tak vsechno.
Proto alespon pro zacatek ten simulator. Usetri penize.
Proto alespon pro zacatek ten simulator. Usetri penize.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Ano a opravdu hodně peněz
většinou pak zbíráš rotor vysavačem