Jakou výbavu do 2,2m benzín
Jakou výbavu do 2,2m benzín
Do hornoplocha vymýšlím výbavu... http://www.pilot-rc.com/ProductShow.aspx?id=117
Je to můj vstup do světa (velkého) benzínu, tedy spíše tápu, než že vím... poradíte?
Vicemene me jde jen o elektroniku (serva)... motor bude DLE-30
Je to můj vstup do světa (velkého) benzínu, tedy spíše tápu, než že vím... poradíte?
Vicemene me jde jen o elektroniku (serva)... motor bude DLE-30
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou výbavu do 2,2m benzín
Ahoj, momentálně mám ve výstavbě Bellancu 2,4m - motor DLA 32
Plánováno těchto 7 serv http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 8_Sec.html
někomu se to může zdát jako přehnané ale cena/výkon naprostá spokojenost
mají i slabšího bráchu http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 2_Sec.html
Napájení 2x 2s Li-pol 1600mAh
Vypínač Jeti DPS 40
Plánováno těchto 7 serv http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 8_Sec.html
někomu se to může zdát jako přehnané ale cena/výkon naprostá spokojenost
mají i slabšího bráchu http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 2_Sec.html
Napájení 2x 2s Li-pol 1600mAh
Vypínač Jeti DPS 40
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
No, po negativni zkusenosti s Coronou si netroufnu dat tato serva do era... radeji bych nejake osvedcene setupy.
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
můžeš se podělit s negativními zkušenostmi ?
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Ne konkrétně tato serva, ale jiná od Corony, náhlé nevysvětlitelné proudové špičky v klidovém stavu.
Kolik si představuješ že cca vyplázneš za jedno servo?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Nemam finacni limit, ale samozrejme s rozumem... nemyslim si, ze servo za 1 000,- a vice je vhodna volba pro takove ero, nebude to akrobat... jen trener s obcasnym vlekanim mensich vetronu.
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
A to je právě ta přeážka některých modelářů (i mě) při počtu 8 serv v modelu nedám za serva 8tisíc - na to opravdu nemám tolik peněz.....kdybych to takhle udělal se vším ....motor, potah .....tak hodnota modelu se vyšplhá odhadem na 40tis. a to je pro studenta opravdu dost. takle dám za serva necelé 2tis a budu spokojen
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Servo za 1000,- je do benzínu 2,2m tak nějak přiměřená investice. Samozřejmě to jde pojmout i tak, že tohle oservuješ komplet za 1000,-.
Jenže potom ti těžko někdo může seriozně doporučit co tam dát. Ten kdo to nějakou dobu létá, tak to většinou má osazené tou filozofií co píšu = k velikosti a hmotnosti letadla přiměřené komponenty.
Pokud to osadíš superlevně, musíš počítat s tím, že posuneš tu hranici spolehlivosti komponentů výrazně dolů.
Nedokážeš prostě najít servo za tři stovky o kterém budeš v tom kostitřasu moci říct, že to nějakou chvíli pravděpodobně spolehlivě pojede.
Jenže potom ti těžko někdo může seriozně doporučit co tam dát. Ten kdo to nějakou dobu létá, tak to většinou má osazené tou filozofií co píšu = k velikosti a hmotnosti letadla přiměřené komponenty.
Pokud to osadíš superlevně, musíš počítat s tím, že posuneš tu hranici spolehlivosti komponentů výrazně dolů.
Nedokážeš prostě najít servo za tři stovky o kterém budeš v tom kostitřasu moci říct, že to nějakou chvíli pravděpodobně spolehlivě pojede.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Já neříkám že to osazuji superlevně ale komponenty které koupíš v Čr (třeba Hitec) srovnávám s čínskými servy ikdyž je to servo o 75% lacinější než u nás. Já to mám vyzkoušené...... věřím tomu - stejně může odejít Hitec jak Corona. Není to jen o ceně
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Můžeš to postavit i tak, že může odejít i servo JR, Futaba........, je to méně pravděpodobné a je to o ceně 
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Můžeš to postavit i tak, že může odejít i servo JR, Futaba........, je to méně pravděpodobné a je to o ceně
Máš na to takový názor - já mám svůj .... nemá cenu se hádat, stejně se neshodneme
Používáš nějakou elektroniku z číny ? nebo nakupuješ pouze v Čr ?
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
Vyreste si to panove prosim na PM. Rozhodne jsem na rcalbu nenasel vetsinu takovych er se servy za 1000,- ale vetsinu se servy za 200,- (HS422 napr.).
Takze tedy napr. 6x HS-422 + ?
Takze tedy napr. 6x HS-422 + ?
Dej odkaz na několik 2,2m se servy HS422.
U těchto modelů platí to co píše Jmalik a kdo to nechce/nemůže akceptovat, neměl by do této velikosti modelů vstupovat - ve vlastním zájmu. Jde to osadit i servy z HC, ale vhodná serva vyjdou na stejné peníze jako u nás, to nejsou serva za 5-10 babek.
U těchto modelů platí to co píše Jmalik a kdo to nechce/nemůže akceptovat, neměl by do této velikosti modelů vstupovat - ve vlastním zájmu. Jde to osadit i servy z HC, ale vhodná serva vyjdou na stejné peníze jako u nás, to nejsou serva za 5-10 babek.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
ExperimentatorPetr píše:Používáš nějakou elektroniku z číny ? nebo nakupuješ pouze v Čr ?
Používám hodně věcí z "číny". To, jestli nakoupíš tady nebo na HC na to nemá absolutně vliv. Je to jenom o tom, jestli je tam zvolený komponent v nabídce.