Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli lze nějak propojit počítač s RC modelem auta, popřípadě jak? Nejlépe po softwarové a hardwarové stránce. Stačí mi neproporciální ovládání, dvoukanálové, případně s nějakou vedlejší funkcí navíc. Jde mi spíš o takový prototyp, od kterého bych se rád odpíchl v tomto směru dál. Když jsem hledal po internetu, jediné, co jsem našel je propojení ovladače s počítačem, nikoli však počítač s modelem.
Děkuji za odpověď
Propojení RC auta s počítačem
Re: Propojení RC auta s počítačem
Vojtix píše:Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli lze nějak propojit počítač s RC modelem auta, popřípadě jak? Nejlépe po softwarové a hardwarové stránce. Stačí mi neproporciální ovládání, dvoukanálové, případně s nějakou vedlejší funkcí navíc. Jde mi spíš o takový prototyp, od kterého bych se rád odpíchl v tomto směru dál. Když jsem hledal po internetu, jediné, co jsem našel je propojení ovladače s počítačem, nikoli však počítač s modelem.
V současné době existuje pro tento účel elegantní řešení v podobě wifi přijímače, který je schopný ovládat různé modely včetně třeba auta na základě povelů vysílaných přes wifi třeba z mobilu nebo z počítače viz tento odkaz. Kromě ovládání to má i některé další funkce jako on-line přenos videa a zvuku z kamery a mikrofonu v modelu apod.
Podle popisu výrobce viz tento odkaz a viz citace níže sice neposkytují plnohodnotného klienta pro PC, ale údajně mají testovací aplikaci, kterou by bylo možné použít pro ovládání na PC.
1.5 Can I control WiRC with PC?
We do not have a full-featured PC client, but we do have a test client application with command line interface, which can be used from PC.
Pak stačí použít nějaký RC model auta, který má tzv. volitelný přijímač nebo, ve kterém se dá přijímač vyměnit za jiný a použít v něm tento wifi přijímač.
Pokud by ti k ovládání nestačila ta jejich testovací aplikace pro PC tak v tom popisu dále pak zmiňují možnost získat popis protokolu a vyvinout si podle toho vlastní program tj. pokud se vyznáš v programování pro PC tak jim můžeš napsat na tam uvedenou emailovou adresu a domluvit se s nimi, aby ti poskytli popis protokolu, podle kterého si pak napíšeš vlastní program pro PC na ovládání toho přijímače. Podle popisu poskytují i zdrojáky té testovací aplikace tj. podle ní se pak můžeš aspoň částečně inspirovat.
To je krásná hračička. Nevíš o nějakém distributorovi, který to bude ochoten postat na dobírku(o českém distributorovi si asu můžu nechat jenom zdát)? Přes PayPal se mi to platit nechce. ametis
There are 10 types of people in this world. Those who understand binary, and those who don't.
ametis píše:To je krásná hračička. Nevíš o nějakém distributorovi, který to bude ochoten postat na dobírku (o českém distributorovi si asu můžu nechat jenom zdát)? Přes PayPal se mi to platit nechce. ametis
V česku a na dobírku viz tento odkaz.