Jaké nože na soustružení dřeva
Jaké nože na soustružení dřeva
Manzelka si koupila soustruh od proxxonu a nevime jake k tomu koupit noze. Chteli bysme neco cenove dostupneho na obcasne frezovani dreva, ale zase ne vylozeny smejd. Poradi prosim nekdo zkusenejsi?
Re: Jake noze na soustruzeni dreva
Ahoj, co si spomínám tak otec si nože na soustružení dřeva dělá ze starých pilníku na kov a ze dřeva dělá repriky nožiček a sloupků starožiného nábytku
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
- jova
- Kontaktovat uživatele:
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
- nessiehunter
Zrovna dnes jsem si prohlížel poslední katalog Proxxonu a nože k jejich soustruhu tam běžně nabízejí. Sada 5-ti kusů za cca 1700 Kč. Jinak ,takovou manželku ti opravdu závidím,že si koupí soustruh a to zrovna od Proxxonu.
nessiehunter píše:Zrovna dnes jsem si prohlížel poslední katalog Proxxonu a nože k jejich soustruhu tam běžně nabízejí. Sada 5-ti kusů za cca 1700 Kč. Jinak ,takovou manželku ti opravdu závidím,že si koupí soustruh a to zrovna od Proxxonu.
Do katalogu jsem nekoukal. V e-shopech jsme je ale neobjevili. Tak ještě pohledáme. Jinak v zimě jsem s pomocí její frézy a el. lupínkovky postavil první letadlo. Takže nezapírám. Je co závidět
A pokud nevíte co koupit manželce k narozkám. Kupte vibrační brusku. Tu mojí to potěšilo
Re: Jaké nože na soustružení dřeva
Skvělé je standartní radeko. Nabrousit ho ale hooodně do ostra. A je možné si koupit ohromnou spoustu základních rozměrů a tvarů.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Ano, Radeco, je pro tento účel volba velmi dobrá a možná nejlepší, pokud tedy dotyčný umí vybrousit a nabrousit nůž. Je třeba si uvědomit, že nože obrábějící dřevo, trpí mnohem více, než když se obrábí ocel, to je dáno tím, že veškeré teplo, při obrábění vznikající, musí v tomto případě pohltit nůž a musí to ustát.
Jestliže obrábíme ocel, můžeme chladit nástroj emulzí, nebo alespoň přimazávat olejem, v každém případě je nástroj chlazen obrobkem, to ovšem v případě dřevoobrábění neplatí, proto je zde tak vysoký nárok na kvalitu a ostří řezného nástroje.
Jestliže obrábíme ocel, můžeme chladit nástroj emulzí, nebo alespoň přimazávat olejem, v každém případě je nástroj chlazen obrobkem, to ovšem v případě dřevoobrábění neplatí, proto je zde tak vysoký nárok na kvalitu a ostří řezného nástroje.
K čemu ten soustruh bude sloužit? Je rozdíl mezi sériovou výrobou a jen tak si něco vlastnoručně udělat. Pokud se jedná o vlastní tvořivost, tak použít různá dláta a nabrousit si je, jak je zrovna potřeba. Taky nevím zda to hodlá obrábět přímo z ruky, nebo to upínat do nožové hlavy?
mnov píše:K čemu ten soustruh bude sloužit? Je rozdíl mezi sériovou výrobou a jen tak si něco vlastnoručně udělat. Pokud se jedná o vlastní tvořivost, tak použít různá dláta a nabrousit si je, jak je zrovna potřeba. Taky nevím zda to hodlá obrábět přímo z ruky, nebo to upínat do nožové hlavy?
Bude to opravdu jen na občasnou tvořivost a v ruce.