Marabu XL
Marabu XL
Dobrý den přeji ve spolek,
je to tak. Drát se musí ohnout. Ohnuté drátky sice mám , ale nejsou dobré. Musím objednat jiné.
Stále bojuji s trubicemi v laserech. Jedna funguje na polovinu výkonu (shořela jedna polovina buzení) a druhá koupená v lednu nefunguje vůbec. Český zásupce americké firmy se sice snaží , ale zatím bez úspěchu.
Mám připravené do výroby to větší El Marabu
Délka bez vrtule a kužele je cca 997 mm, rozpětí je cca 1533 mm hmotnostně by se to mělo vejít do 1 kg, plošné zatížení cca 30g/dm2. Motor by měl stačit kolem 350 W.
Jakmile pojedou lasery spustím prodej testovací verze.
Ještě jedno méně povedené video první verze "malého" El marabu (motor je ještě v "nulách").
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kze6CDCvWL4[/youtube]
Jsou tam vývrtky , cosi nedefinovatelného, let na zádech. Syn s velkým zalíbením hledá "hranice" létání s El Marabu. (Motor cca 180 W , 3x cca 1000 mAh, cca 620 g)
Přeji v rámci možností hezký den.
je to tak. Drát se musí ohnout. Ohnuté drátky sice mám , ale nejsou dobré. Musím objednat jiné.
Stále bojuji s trubicemi v laserech. Jedna funguje na polovinu výkonu (shořela jedna polovina buzení) a druhá koupená v lednu nefunguje vůbec. Český zásupce americké firmy se sice snaží , ale zatím bez úspěchu.
Mám připravené do výroby to větší El Marabu
Délka bez vrtule a kužele je cca 997 mm, rozpětí je cca 1533 mm hmotnostně by se to mělo vejít do 1 kg, plošné zatížení cca 30g/dm2. Motor by měl stačit kolem 350 W.
Jakmile pojedou lasery spustím prodej testovací verze.
Ještě jedno méně povedené video první verze "malého" El marabu (motor je ještě v "nulách").
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kze6CDCvWL4[/youtube]
Jsou tam vývrtky , cosi nedefinovatelného, let na zádech. Syn s velkým zalíbením hledá "hranice" létání s El Marabu. (Motor cca 180 W , 3x cca 1000 mAh, cca 620 g)
Přeji v rámci možností hezký den.
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Marabu
Pane Hiesboku,
to co Marabu dělá krásným letadlem je jeho ladný tvar a jedna drobnost. Tou drobností je poměr velikosti podvozku vůči celému letadlu. Poměr velikosti kol vůči celému letadlu je něco, co byste měl zachovat i ve větší proporci.
Tady je vidět, že malý podvozek a malá vrtule Marabu nesluší.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PcTJgb1hAxs[/youtube]
Zajímal by mě názor i ostatních, zda to vnímají stejně, nebo je jim to jedno...
s pozdravem šťoural architekt
to co Marabu dělá krásným letadlem je jeho ladný tvar a jedna drobnost. Tou drobností je poměr velikosti podvozku vůči celému letadlu. Poměr velikosti kol vůči celému letadlu je něco, co byste měl zachovat i ve větší proporci.
Tady je vidět, že malý podvozek a malá vrtule Marabu nesluší.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PcTJgb1hAxs[/youtube]
Zajímal by mě názor i ostatních, zda to vnímají stejně, nebo je jim to jedno...
s pozdravem šťoural architekt
Na 100% souhlasím.
Bude to tak.
Podvozek bude sice ze 3mm drátu, ale mnohem kvalitnějšího, "pružinového" a kola od 10 cm.
Ještě přemýšlím o "klapkách" na křídle (nevím jestli ano nebo jestli ne nebo 2 různá křídla) a řiditelné ostruze.
Uvidíme. Všechno je o poźadované konečné ceně stavebnice.
Jenom kdybych už měl všechny trable za sebou a mohl se tomu věnovat na 100 %.
Přeji hezký den.
Bude to tak.
Podvozek bude sice ze 3mm drátu, ale mnohem kvalitnějšího, "pružinového" a kola od 10 cm.
Ještě přemýšlím o "klapkách" na křídle (nevím jestli ano nebo jestli ne nebo 2 různá křídla) a řiditelné ostruze.
Uvidíme. Všechno je o poźadované konečné ceně stavebnice.
Jenom kdybych už měl všechny trable za sebou a mohl se tomu věnovat na 100 %.
Přeji hezký den.
Dobrý den,
na větší verzi Marabu se těším a toto vlákno pravidelně tiše sleduji. Přimlouval bych se pro klapky i říditelnou ostruhu (i když tu si bude schopen mírně zkušenější modelář jistě dodělat sám). Klapky by přinesly určitě extra porci zábavy navíc a posunuly tak tento krásný stroj na zcela novou úroveň. Uvedení "velké" verze El Marabu s napětím očekávám a určitě si tuto stavebnici zakoupím.
Přeji, ať se daří!
na větší verzi Marabu se těším a toto vlákno pravidelně tiše sleduji. Přimlouval bych se pro klapky i říditelnou ostruhu (i když tu si bude schopen mírně zkušenější modelář jistě dodělat sám). Klapky by přinesly určitě extra porci zábavy navíc a posunuly tak tento krásný stroj na zcela novou úroveň. Uvedení "velké" verze El Marabu s napětím očekávám a určitě si tuto stavebnici zakoupím.
Přeji, ať se daří!
http://rcfrantik.rajce.idnes.cz | www.youtube.com/user/fajnweb
p.Hiesbok.
Jsem také fandou Vašich stavebnic a bude-li jenom trochu možné..rád se zařadím do fronty na testovací stavebnici El Marabu ve větším měřítku, i když si sám, jak je vidět o nějaké příspěvky dříve...sám Marabu ještě 2x zvětšil a stavím a postavil.
Jsem také fandou Vašich stavebnic a bude-li jenom trochu možné..rád se zařadím do fronty na testovací stavebnici El Marabu ve větším měřítku, i když si sám, jak je vidět o nějaké příspěvky dříve...sám Marabu ještě 2x zvětšil a stavím a postavil.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Všem děkuji za podporu.
Doplňuji další data
Profil křídla lehce modifikovaný NACA4412
Předpokládaná hmotnost modelu v kostře zatím bez podvozku.
Trup s VOP a SOP 215 g
půlka křídla cca 90 g
Předpokládaná hmotnost modelu v kostře 450 g (do max.500g)
Potažený cca 600 g
Motor 90 g
reg. cca 50 g
serva cca 80 g
accu 175 g (2200 3sp)
cca letovka (budu se snažit) do 1 Kg (max 1,1Kg)
Předělal jsem křídla (přidal jsem klapky)
Rozsah by měl být dostatečný.
Dále řeším co všechno by mělo být jako příslušenství stavebnice
Pokud koupím kvalitní kola (cca 10 cm - 100 Kč) bude stavebnice o dvě stovky dražší.
Pokud vyrobíme vlastní "dostačující" ("dostačující" viz obrázek) ušetříme na ceně cca 150 Kč.
Čemu by jste dali přednost?
Kolo na obrázku je polystyrenove s překližkovým středem. Sežrala mi ho troch barva na polystyren, takže nevypadá moc dobře.
Pevnost je dostatečná, jsou lehká (9g) a "laciná". (Ještě na nich zapracuji.)
Kolik je podle Vás rozumná cena za takovouto stavebnici a co všechno potřebujete, aby stavebnice obsahovala za příslušenství?
(panty, páky , kolečka, bowdeny, šrouby atd.)
Děkuji za odpovědi a přeji hezký den
rh
Doplňuji další data
Profil křídla lehce modifikovaný NACA4412
Předpokládaná hmotnost modelu v kostře zatím bez podvozku.
Trup s VOP a SOP 215 g
půlka křídla cca 90 g
Předpokládaná hmotnost modelu v kostře 450 g (do max.500g)
Potažený cca 600 g
Motor 90 g
reg. cca 50 g
serva cca 80 g
accu 175 g (2200 3sp)
cca letovka (budu se snažit) do 1 Kg (max 1,1Kg)
Předělal jsem křídla (přidal jsem klapky)
Rozsah by měl být dostatečný.
Dále řeším co všechno by mělo být jako příslušenství stavebnice
Pokud koupím kvalitní kola (cca 10 cm - 100 Kč) bude stavebnice o dvě stovky dražší.
Pokud vyrobíme vlastní "dostačující" ("dostačující" viz obrázek) ušetříme na ceně cca 150 Kč.
Čemu by jste dali přednost?
Kolo na obrázku je polystyrenove s překližkovým středem. Sežrala mi ho troch barva na polystyren, takže nevypadá moc dobře.
Pevnost je dostatečná, jsou lehká (9g) a "laciná". (Ještě na nich zapracuji.)
Kolik je podle Vás rozumná cena za takovouto stavebnici a co všechno potřebujete, aby stavebnice obsahovala za příslušenství?
(panty, páky , kolečka, bowdeny, šrouby atd.)
Děkuji za odpovědi a přeji hezký den
rh
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych se klonil k rozdělení stavebnice:
Zcela základní sady dílů.
Cenová varianta doplňků.
Kvalitní varianta doplňků.
Osobně bych třeba volil stavebnici bez kol. Nějaká kola mám nebo si vyberu v modelářském obchodě.
A bral bych to i jako průzkum trhu. To ukáže do budoucna, kde je zájem.
Zcela základní sady dílů.
Cenová varianta doplňků.
Kvalitní varianta doplňků.
Osobně bych třeba volil stavebnici bez kol. Nějaká kola mám nebo si vyberu v modelářském obchodě.
A bral bych to i jako průzkum trhu. To ukáže do budoucna, kde je zájem.
Osobně u většiny stavebnic vyměňuju kola za větší.
Jsem úchylnej na pořádný balony, lítám většinou mezi poli a je to nutnost.
Jsem úchylnej na pořádný balony, lítám většinou mezi poli a je to nutnost.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
To, co navrhuje TomasC se mi líbí. Já jakožto žák/student bych si koupil základní sadu, ve které by byly všechny potřebné díly včetně levných kol.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem to měl napsat přesněji:
Základní sada: obsahuje to co prostě nejde koupit jinde (vypálené díly, kabina,..).
Cenová sada: LEVNÁ bižuterie, levná kola, páky z plastu, ostruhu jako drát, atd...
Kvalitní sada: Frézované páky z laminátu, odštěpné klapky, řiditelná ostruha, velké nafukovací kola, atd..
Dle mě to klade větší nároky na logistiku, je možné, že budou někteří "otravovat" s "namícháním" sad, ale cena se skládá s detailů a věřím, že základní sada by mohla být opravdu levná a tím přístupná.
A nadstandardní možnosti i jednání se zákazníkem, je to co odliší co překupníka nebo přímo číňana...
Ale berte to jako můj názor.
Základní sada: obsahuje to co prostě nejde koupit jinde (vypálené díly, kabina,..).
Cenová sada: LEVNÁ bižuterie, levná kola, páky z plastu, ostruhu jako drát, atd...
Kvalitní sada: Frézované páky z laminátu, odštěpné klapky, řiditelná ostruha, velké nafukovací kola, atd..
Dle mě to klade větší nároky na logistiku, je možné, že budou někteří "otravovat" s "namícháním" sad, ale cena se skládá s detailů a věřím, že základní sada by mohla být opravdu levná a tím přístupná.
A nadstandardní možnosti i jednání se zákazníkem, je to co odliší co překupníka nebo přímo číňana...
Ale berte to jako můj názor.
- maak
- Kontaktovat uživatele:
Co to obchodně udělat takto:
základní sada rozsypu, cena xxx,-
vyberte si vybavení:
- kola levná xx,-
- kola drahá yy,-
- ostruha drát
atd...
třeba by to šlo namixovat i se servama a moterem a regem jako komplet
a pak třeba jedna dvě doporučené kombinace, drahá a levná.
základní sada rozsypu, cena xxx,-
vyberte si vybavení:
- kola levná xx,-
- kola drahá yy,-
- ostruha drát
atd...
třeba by to šlo namixovat i se servama a moterem a regem jako komplet
a pak třeba jedna dvě doporučené kombinace, drahá a levná.
Já osobně bych moc variant stavebnic neřešil, maximálně 2:
-základní (včetně vlastních kol, mě by asi nevadily a když jo, koupit jiné je to nejmenší)
-dražší - s lepšímy koly, popř. lepšímy pákami, závěsy a dalšímy vychytávkamy, které potěší a někdo si určitě rád připlatí....
Jinak mě se to zatím moc líbí
-základní (včetně vlastních kol, mě by asi nevadily a když jo, koupit jiné je to nejmenší)
-dražší - s lepšímy koly, popř. lepšímy pákami, závěsy a dalšímy vychytávkamy, které potěší a někdo si určitě rád připlatí....
Jinak mě se to zatím moc líbí
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
p.Hiesbok:
Já bych žádné varianty stavebnice neřešil, důležitá bude koncová cena a to nejen zde v česku, kolečka jsou prkotina, kdo bude chtít, dá jiná, jak jednoduché
Bižuterii bych, když dovolíte, zvolil standard (snadná výměna - zaměnitelnost) a určitě by měla být obsahem stavebnice, to je obyčej a kdo chce, dá opět něco podle svého gusta, stejně jako třeba potahový materiál
Z mého pohledu, by mohlo býti uváženo (nijak podstatné pro mě), zakomponovat možnost EP/GP, tedy pokud by to nezkomplikovalo a neprodloužilo příchod stavebnice na pult.
No hlavně, aby už byla alespoň ta testovací verze, hned si jí koupím
Já bych žádné varianty stavebnice neřešil, důležitá bude koncová cena a to nejen zde v česku, kolečka jsou prkotina, kdo bude chtít, dá jiná, jak jednoduché
Z mého pohledu, by mohlo býti uváženo (nijak podstatné pro mě), zakomponovat možnost EP/GP, tedy pokud by to nezkomplikovalo a neprodloužilo příchod stavebnice na pult.
No hlavně, aby už byla alespoň ta testovací verze, hned si jí koupím
Děkuji za názory,
z mého pohledu by bylo nejlepší základní verze + balíčky s příslušenstvím. Každý by si "naklikal" jaké panty, kola atd. si k modelu pořídí.
Bohužel bych obchodníkům hodně zkomplikoval život.
Takže budou max. dvě verze. (Případně se pokusím první variantu zrealizovat v našem e-shopu)
Testovací verze mi vychází na 1279 Kč včetně našeho příslušenství a našich kol.
Méně se nedostanu více by mi pomohlo.
Je to pro Vás rozumná cena?
Přeji hezký den.
rh
z mého pohledu by bylo nejlepší základní verze + balíčky s příslušenstvím. Každý by si "naklikal" jaké panty, kola atd. si k modelu pořídí.
Bohužel bych obchodníkům hodně zkomplikoval život.
Takže budou max. dvě verze. (Případně se pokusím první variantu zrealizovat v našem e-shopu)
Testovací verze mi vychází na 1279 Kč včetně našeho příslušenství a našich kol.
Méně se nedostanu více by mi pomohlo.
Je to pro Vás rozumná cena?
Přeji hezký den.
rh
Ano, mně se to zdá jako výborná cena. Když normální El Marabu stojí nějakých 1200 Kč.