LittleFalco píše:Díky za odkaz, pohledám tam..
Vzhledem k tomu, že nechci bourat futra, uvažuji třídu bezpečnosti dveří III. Nemám zájem udělat z toho bankovní trezor, to bych musel stejně zabezpečit i okna, balkónové dveře.. Ale to jsem měl asi napsat do úvodního příspěvku

Na to, jakou vložku dát do dveří se zeptej tady:
http://www.emtechnik.cz/ , chtěj mluvit s p.Boháčem (=majitel firmy), živí se tím hooodně dlouho ...
Podle mne doporučí WINKHAUS ve 4 BT - má velmi dobrou konstrukci + ocelová stavítka (za mne by stačila i 1000U4BDNs z Fabu, taky ve 4 BT).
I když dveře budou jenom ve 3 BT, tak vždy dobré mít u vložky větší "sichr" - je to první místo napadení. A také je potřeba mít odpovídající kování na těch dveřích, které chrání vložku proti rozlomení (případně částečně i proti odvrtání). Je třeba si uvědomit, že dveře(+zárubeň) + kování + vložka tvoří dohromady systém a neslabší článek tohoto systému určuje vlastnosti celého systému.
A ještě něco - ve starší části diskuse se objevil nějaký odkaz na něco jako EUROcosi ..... Pokud by ta vložka měla být od méně známé firmy, tak je vždy potřeba její vlastnoti si nechat doložit platným certifikátem od TREZOR-TESTU