Futaba FC-16
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
Futaba FC-16
http://www.jino.cz/rc-souprava-fc-16-40-mhz-f-4044-3729.html
Zdravim, da se tohle radio predelat na 2,4Ghz?
Diky
Zdravim, da se tohle radio predelat na 2,4Ghz?
Diky
Letadla, auta.
Re: Futaba FC-16
Ano da se predelat treba na 2,4GHz Duplex ale neni pro letadla,nema mod acro ani heli takze nejaky mixy atd tam nebudou....
Scorpio A80;Cessna 182;SBach 342(3D) 1m;Fun Cub;BEDE BD-4;Yak55M(3D) 1,5m(ve vystavbe)
LMK Liberec
LMK Liberec
Celkem v pohodě pomocí hack (vestavěných) modulů, je tam hafo místa, připojuje se přes trainer konektor na desce. Ale bacha to co se prodává je verze na auta/lodičky.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
OK planuju to na model tanku 1:7.
Je mozne treba nejaky modul i z HK-link?
Diky.
Je mozne treba nejaky modul i z HK-link?
Diky.
Letadla, auta.
McFly píše:Ano da se predelat treba na 2,4GHz Duplex ale neni pro letadla,nema mod acro ani heli takze nejaky mixy atd tam nebudou....
To bych se divil.
Mod Heli tam je, možná z dnešního pohledu nepoužitelný, ale je.
A mixů je tam taky hafo přednastavených a pár se jich dá doprogramovat.
Mód Akro - no nevím. Speciálně s tímhle názvem to tam není, ale nevidím důvod, proč by to vadilo.
Spíš je namístě otázka, zda při dnešních cenách vysílačů to má vůbec smysl dnes něco předělávat a dělat nejistou investici do nějakých modulů a nových přijímačů.
Jedině snad z důvodu, že ten vysílač již má , třeba ho získal zadarmo, nebo ho má již delší dobu a je na něj zvykly, a že na to, co létá (spíš jezdí), mu stačí.
Nebo zvolit typ modulu značky na kterou chci perspektivně přejít, ale na takový vysílač dnes nemám prachy. Např. kdybych chtěl přejít na JeTi Duplex a nemám na jejich nový vysílač "zbytečných" 25-30 tisíc Kč, tak koupím modul TU plus pár přijímačů a časem i ten vysílač když našetřím.
Jinak na stránkách JeTi-modelu je návod a ilustrativní foto jak přestavět konkrétně i FC-16 na 2,4GHz pomoci jejich modulu TU. Myslím si, že to může pomoct i při použití jakéhokoli jiného modulu.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr píše:To bych se divil.![]()
Mod Heli tam je, možná z dnešního pohledu nepoužitelný, ale je.![]()
Jseš si jistý, že mluvíš o verzi Car & Truck, co byla v prvním odkazu?
Ta má podstatně odlišný SW od původní FC-16, prodávané před více jak 10 lety pro letadla. Liší se i počet pamětí bez CAMPACu 6 místo dvou apod., právě kvůli velmi ořezané funkcionalitě.
Jinak, co se týče použitelných modulů, tak např. Assan X8 hack:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Only_.html
nebo Frsky DIY:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
Oba netelemetrické - do tanku apod. telemertie netřeba.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
Je k tomu pak mozne pripojit vice nez osmi kanalovy prijimac z HK?
Ty ceny tam jsou uplne jinde nez tady.
Ty ceny tam jsou uplne jinde nez tady.
Letadla, auta.
Jiri píše:Jseš si jistý, že mluvíš o verzi Car & Truck, co byla v prvním odkazu?
...
No, to k to jsem opravdu nevěděl.
Já mám totiž opravdu tu starou pro letadla a tam ten Heli mód opravdu je a mixů taky habaděj. Svého času to byl špičkový vysílač, ale jeho dny slávy jsou už dávno pryč. Ale ještě před necelým rokem jsem s ní občas létal na nepředělané FM40MHz.
oscar píše:Je k tomu pak mozne pripojit vice nez osmi kanalovy prijimac z HK?
Ty ceny tam jsou uplně jinde než tady.
Pokud vím, tak ta moje stará má kodér pouze osmikanálový. Tedy mluvíme o plnohodnotných proporcionálních kanálech. Pomoci option přepínacích sad se z každého proporcionálního kanálu dalo udělat několik neproporcionálních (myslím, že
Jen nevím, jak by to spolupracovalo s modulem 2,4GHz. Jestli by to prolezlo tím modulem a přijímačem tak, aby se to dal spolehlivě dekodovat. Nejspíš ano, ale nevím o nikom, kdo to vyzkoušel.
Ale zeptám se. Proč potřebuješ k řízení tanku 2,4GHz pásmo?
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
Slo mi hlavne kvuli dlouhe antene, ktere jsem mel driv kazdou chvily zlomene.
Jeste mimo tema jde zvetsit pocet modelu ve Futabe T7C? Ma jenom deset pozic.
Jeste mimo tema jde zvetsit pocet modelu ve Futabe T7C? Ma jenom deset pozic.
Letadla, auta.
-
von boberov
Ahoj.
Tak anténu by jsi mohl ošetřit i tímto: http://www.jino.cz/antena-kratka-futaba ... -1272.html
Tak anténu by jsi mohl ošetřit i tímto: http://www.jino.cz/antena-kratka-futaba ... -1272.html
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je ohebná, je to reseni.
Nebo jine radio
, ktere pouzit i na ostatni modely, protoze 10pozic na T7C mi uz nestaci, ale jake 
Nebo jine radio
Letadla, auta.
oscar píše:Pokud je ohebná, je to reseni.![]()
Nebo jine radio, ktere pouzit i na ostatni modely, protoze 10pozic na T7C mi uz nestaci, ale jake
No, nevím. Fyzika je jen jedna a zákony platí. Tkhle krátká anténa na 40MHz možná bude nejakým prodlužovacím L-členem impedančně přizpůsobená, aby s tím VF koncový stupeň bez problémů spolupracoval, ale její účinnost (zisk) bude mizerná. Určitě to bude mít negativní vliv na dosah. Na tank to asi vadit nebude, ale na letadlo bych to nedal ani náhodou. Protože i s plně vysunutou teleskopickou anténou se občas vyskytnou místa, kde jsou výpadky dosahu zvlášť pokud anténou nechtěně míříš na model. To je taky hlavní důvod proč jsem FC-16 odložil bokem přešel na 2,4GHz T10CG. U elektrovětroně to moc nevadilo. Třeba i ten Fox1800 je sice dost rychlý ale vzhledem k velikosti není zas tak obratný aby ty výpadky nešly překonat (občas cukla výškovka, nebo zahaproval motor). Ale třeba takového malého Messra BF-109 od AlfaModelu s rozpětím něco přes 800mm - ten při i tom nejmenším výpadku děla hned kotrmelce a taky jsem s ním proto nejednou třískl.
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
Je mi jasne, dosah se znatelne zmensi. Prave resim jestli do toho jit kvuli jednomu modelu tanku, nebo koupit neco na 2,4 a vyresit i nedostatek pameti na modelu u me T7C.
Letadla, auta.
oscar píše:Je mi jasne, dosah se znatelne zmensi. Prave resim jestli do toho jit kvuli jednomu modelu tanku, nebo koupit neco na 2,4 a vyresit i nedostatek pameti na modelu u me T7C.
Tak si kup nějaký modul na FASST abys to pak měl s těmi přijímači k T7C kompatibilní. Jen se bojím, že ve FASST je rozdíl mezi 7kanály a více kanály. Když ale zadáš do Googlu řetězec "futaba fasst transmitter module" tak dostaneš spoustu odkazů. A nedostatek paměti lze (snad) rešit CamPac modulem nebo SD kartou. Nevím jestli T7C je na CamPac nebo na SD. Vím že T8 je na SD a T10 na CamPac (co mě jako majitele T10CG dost mrzí). Jak Jsem ale psal, CamPac 16kB se dá postavit velice jednoduše, jen nevím kolik modelů tam ta T7 dovede uložit. FC-16 to stačí na 24, ale např T10 jen 4.