Graupner MX - 12 Hott vs. Hitec Eclipse 7 Pro

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
PEO
Kontaktovat uživatele:

Graupner MX - 12 Hott vs. Hitec Eclipse 7 Pro

#1 Příspěvek od PEO »

Už dlouho přemýšlím,surfuju po netu a vybírám pro sebe dárek ke čtyřicátým narozeninám ( leden-bože to ale letí) :?
Mám tyto dva kandidáty,ale jaksi se nemůžu rozhodnout pro vítěze :roll: Musím přiznat,že od roku 1994 jsem neměl jiné rádio než HITEC ( dříve bylo jedno - ACOMS Techniplus mk.III).Takže jsem Hitecu věrný a dosud mě nikdy nezklamal... :idea:
Jenže mě celkem dostaly různé ( hrůzné :lol: ) reakce a postřehy na Eclipse Pro tady na RC Manii,tak pokukuju po výše zmíněném Graupneru .Podotýtám že mám asi 7 přijímačů Optima,takže logicky tíhnu k Hitecu.
Můj Optic 6 2,4 slouží stále skvěle ale nevzdám se ho ( mladší syn pokukuje po letadlech) ,počet kanálu mi už dvacet let vyhovuje taky...
Tajně jsem se dozvěděl :mrgreen: ,že rodina mi na tyhle kulatiny přispěje 5000kč,takže já mám jasno. Nuže BABO RAĎ,prosím jen seriozní názory ( ne drby :D ),pouze k těmhle dvěma rádiům,díky PEO.
Naposledy upravil(a) PEO dne pát 20.09.2013 11:26, celkem upraveno 1 x.
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX - 20 vs. Hitec Eclipse 7 Pro

#2 Příspěvek od jyrry »

Mel jsem 2 Eclipse (ta nova se programovymi moznostmi temer nelisi, krome telemetrie) a mam Mx-20, tak muzu srovnavat. Teda nemuzu, ono to nejde :-) Mx-20 je o tridu vys, mozna o 2. Za mne Hott.

P.S. Mel jsem postupne Hitec Prismu, Optica, chvili Optica sport, 2x Eclipse, presto jsem rad, ze jsem znacku opustil.
jyrry.webnode.cz
paveld

#3 Příspěvek od paveld »

MX-20
Létám čtvrtý měsíc MC-20 (neumím ovládat heli pomocí palců) a přestože jsem nikdy nevyužíval telemetrii, rychle jsem se s ní "smířil".
Před tím jsem měl Futabu FX-18 s modulem TWIN. Kdysi jsem
měl i Hitec Flash 5.
Létám heli 250,450,500 a letouny elektro do 2,5kg včetně halových.
Měl jsem obavy z přechodu na jinou filozofii ovládání a odlišný software,
ale na MC-20 jsem si zvykl velice rychle.
Výhodu MX-20HOTT bych viděl v množství přijímačů od 2gramů až po 16 kanál
včetně telemetrie a doplňkového vybavení - moduly a prvky telemetrie, pulty, kabely, přepínače, atd.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PEO »

jyrry - Čekal jsem,že se ozveš první :wink: Tyhle rádia jsem vystřídal taky k plné spokojenosti.Názor na Tvoji změnu značky respektuju,asi víš o čem mluvíš.Myslím,že dopadnu stejně ( dobře?) :wink:
PEO
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX -12 Hott vs. Hitec Eclipse 7 Pro

#5 Příspěvek od PEO »

Sákra,já jsem se dupnul - myslel jsem MX 12 Hott :? Omlouvám se :!: Opraveno v nadpisu...
paveld

Re: Graupner MX - 12 Hott vs. Hitec Eclipse 7 Pro

#6 Příspěvek od paveld »

Myslím, že to nešlo pochopit špatně :lol:
kajman111

#7 Příspěvek od kajman111 »

Taky hlasuji pro Graupner. Měl jsem dlouho ( no pořád mám,ale už jen na simulátor Hitec Prism7x ) mezitím Aurora ta šla hodně rychle z domu ,když se resetovala za letu. Teď mám MX-20 hott a jsem rád, že jsem se k tomu dokopal. Za ty peníze nic lepšího určitě nekoupíš.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
REX

#8 Příspěvek od REX »

Popíšu mojí situaci a tím myslím že odpovím k tématu....
Kdysi jsem začínal s Hitecem Focus4, pak Flash 5SX, a ten slouží do dnes. Před nedávnem jsem zatoužil po 2,4GHz a jelikož jsem chtěl zůstat věrný značce, proč taky ne, nikdy jsem s ní žádný problém neměl a nikdy jsem to nezavrtal na ztrátu, nebo špatný signál, koupil jsem Eclipse.... bohužel... :(
Měl jsem ji zaplou půl hodiny na stole, menu nic moc, trochu jsem místy tápal i s návodem. Pak odpadly destičky s popisky, zjistil jsem že je nefunkční zvuková signalizace a teď je na opravě, ani ,,neletěla,,
Přemýšlel jsem o Graupneru, ať už jakémkoliv (počtu kanálů) ale zůstal jsem věrný značce.
Klidně bych Eclipsu, až bude opravená, prodal třeba 1tis pod cenou, přidal bych si a šel do něčeho jiného. Jsem zvědavý jak bude fungovat opravená.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od vojta mansfeld »

Já jsem se rozhodl pro Eclipse, protože 6 kanálů je pro mě málo. Pokud máš Optica tak bych to asi neměnil, bylo by to co se týče těch hlavních funkcí stejný. Moje rozhodnutí mělo ale jen dva důvody-7 kanálů je minimum co potřebuju, Graupnerácký příjmače jsou podstatně dražší. Jinak bych šel do Graupnera, o tom žádná, je tam možnost pozdějšího přestupu na dvacítku a nemusíš vyhazovat příjmače kdyžto Aurora by po celý život nestačila. Taky to menu a celkově ovládání u Eclipse je prostě horší než u Graupnera. Ale bylo by dobrý uvést co ti na Opticu nesedí a co chceš u toho dalšího oproti němu zlepšit...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od PEO »

vojta mansfeld píše:Já jsem se rozhodl pro Eclipse, protože 6 kanálů je pro mě málo. Pokud máš Optica tak bych to asi neměnil, bylo by to co se týče těch hlavních funkcí stejný. Moje rozhodnutí mělo ale jen dva důvody-7 kanálů je minimum co potřebuju, Graupnerácký příjmače jsou podstatně dražší. Jinak bych šel do Graupnera, o tom žádná, je tam možnost pozdějšího přestupu na dvacítku a nemusíš vyhazovat příjmače kdyžto Aurora by po celý život nestačila. Taky to menu a celkově ovládání u Eclipse je prostě horší než u Graupnera. Ale bylo by dobrý uvést co ti na Opticu nesedí a co chceš u toho dalšího oproti němu zlepšit...

Já jsem nepsal,že mi něco u Optica nesedí,důvod je rozepsán na začátku..... 8O
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MX -12 Hott vs. Hitec Eclipse 7 Pro

#11 Příspěvek od jyrry »

PEO píše:.... myslel jsem MX 12 Hott ....

tak Mx-16 ... 6 kanalu je fakt zatracene malo a programove vybaveni 16-ky za 20-kou moc nepokulhava, zato ta Ecl. si o podobnych vecech muze nechat jen zdat... :-)
jyrry.webnode.cz
Vlado C

#12 Příspěvek od Vlado C »

PEO píše:Už dlouho přemýšlím,surfuju po netu a vybírám pro sebe dárek ke čtyřicátým narozeninám ( leden-bože to ale letí) :?
Mám tyto dva kandidáty,ale jaksi se nemůžu rozhodnout pro vítěze :roll: Musím přiznat,že od roku 1994 jsem neměl jiné rádio než HITEC ( dříve bylo jedno - ACOMS Techniplus mk.III).Takže jsem Hitecu věrný a dosud mě nikdy nezklamal... :idea:
Jenže mě celkem dostaly různé ( hrůzné :lol: ) reakce a postřehy na Eclipse Pro tady na RC Manii,tak pokukuju po výše zmíněném Graupneru .Podotýtám že mám asi 7 přijímačů Optima,takže logicky tíhnu k Hitecu.
Můj Optic 6 2,4 slouží stále skvěle ale nevzdám se ho ( mladší syn pokukuje po letadlech) ,počet kanálu mi už dvacet let vyhovuje taky...
Tajně jsem se dozvěděl :mrgreen: ,že rodina mi na tyhle kulatiny přispěje 5000kč,takže já mám jasno. Nuže BABO RAĎ,prosím jen seriozní názory ( ne drby :D ),pouze k těmhle dvěma rádiům,díky PEO.

K takemu jubileu a dlzke modelarciny sa da predpokladat ze pojdes coskoro do narocnejsich eroplanov. A na to je 7 kanalov malo. Takze urcite Hott. A ked sa da vyssie ako MX12. Skus aspon MX16 alebo MX 20 (co tak Vianoce + jubileum?)
Vyhodou GRaupnera je to ze ta ista telemetricka vybava je k dispozicii aj pre mnohokanalove vysielace. Takisto mam pocit (uz si to nepamatam, ale budem sa musiet k tomu vratit) ze cidla pre vario aj dalsie su mensie a aj lahsie.

Riesil som po upgrade Ecl 7 na 2,4 Ghz obdobny problem a vyriesil som tym ze prevadzkujem obidva. Pre jednoduchsie era Ecl 7 (napr EPP combat) a pre narocnejsie (napr. E-vetron so 4 servovym kridlom) pouzijem MX20. Dopl dovodom je aj to ze Hitecove era mam rozlietane (5 ks prijmacov) a nechcem to prehadzovat.

Ale prechod na MX 20 je narocny a vyzaduje uplne ine myslenie pri planovani ovladacich prvkov.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
PEO
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od PEO »

Dík za názory,pořád jsem se ale nerozhodl :twisted:
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od mihlit »

Víceméně ti to již napsali všichni. Tak se taky přidám. Měl jsem Hitec Flash 5X, pak Optic 6 2.4 a nakonec Graupnera MX-20 Hott. To se s opticem vůbec nedá srovnávat. Navíc telemetrie, ještě k tomu to mluví, ukládá záznam na kartu,...

Co mi na opticovi vadilo (a co by eclipse nevyřešila) bylo zvláštní chápání servolimitů u hitecu (tzv. EPA). Když nastavíš limit u křidélka těsně před mechanický doraz, pak vezmeš zakřivení odtokovky, zakřivíš nahoru a dáš plnou výchylku křidélka, tak se to bude snažit jít za doraz, až za ten EPA limit. Skutečné limity (tak jak to většina lidí chápe) má až aurora.

Takže také doporučuji graupnera a to nejvyšší možnou třídu (12,16,20), na kterou se najdou finance.
Vlado C

#15 Příspěvek od Vlado C »

Este jedna drobna vyhoda Hott-ov s vyssim poctom kanalov. Nahrava to cely priebeh letu aj s packovanim. Zatial to ale nikto velmi nepouziva. Ten 250 str. manual da zabrat. :roll: :lol:

Je to v podstate cierna skrinka v pripade nehody alebo sa da s tym robit tuning.

Hitec pokial si pamatam vie na mobilnu elektroniku nahravat tiez priebeh letu ale bez packovania takze pre tuning by to malo byt pouzitelne.

Ale cokolvek kupis bude to v poriadku. Ved o nic nejde len o zabavu. A po case kupis zase nieco ine vyspelejsie.
Ja to vidim tak ze napr ja uz cez moznosti MX20 nepojdem co sa o Ecl7 nedalo povedat. Dalsie co bolo pre mna rozhodujuce su volne priraditelne prepinace. A to si vyzaduje vyzrely SW a jeho jadro v Hottoch je prave z tohoto. Inak hrozi ze sa to zacne chovat ako PC a zacne to mrznut.....

To sa vsak napr. o Spectrume neda povedat (dlhodobo overeny SW). A to u mna rozhdlo.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“