T9X nebo Optic6 ?
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
T9X nebo Optic6 ?
Co bude lepší z hlediska spolehlivosti? V současnosti používám Optic 6 35MHz, a chtěl bych přejít na 2,4. Mám kupovat modul 2,4 do Optica, nebo už je lepší koupit rovnou Turnigy 9X?
Nebo mám zainvestovat a koupit Turnigy s modulem FrSky tady? http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a- ... pen-9x-cz/
Díky za rady
Nebo mám zainvestovat a koupit Turnigy s modulem FrSky tady? http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a- ... pen-9x-cz/
Díky za rady
Re: T9X nebo Optic6 ?
Zalezi co chces litat. Ja litam hlavne heli a mam optica 6 predelaneho ze 40MHz na 2,4 se spektra modulem. Pokud chces ale litat nejake vetsi vetrone nebo polomakety podival bych se po nejake ktera ma vice kanalu. s T9X zkusenosti nemam tak neporadim. Mel jsem ji v ruce pouze jednou a lide co ji maji i na letisti si nestezuji.
Mam novsiu 9XR je to novsia masinka uz s nainstalovanym systemom ER9X, plus nejake vychytavy co starsej T9x chybalo..Ohladom napajania,podsvietenia,pripojenia k PC..
Velmi spokojny, mam ju 8 mesiacov, slape super,nemenil by som:))
Velmi spokojny, mam ju 8 mesiacov, slape super,nemenil by som:))
Myslím, že je potřeba tu říct, že Hitec je "značka", kdežto Turnigy je čistokrevná čína. Mám 9x, funguje a jsem s ní spokojený. Ale co se týká spolehlivosti, tak Optic by na tom měl být rozhodně líp. Pokud se rozhodneš pro 9x, tak určitě doporučuju v kombinaci s FrSky.
PS: pro utvoření lepšího obrázku bych si pročetl pár příbuzných vláken a navštívil stránky Rimra http://www.ok-rimr.cz
PS: pro utvoření lepšího obrázku bych si pročetl pár příbuzných vláken a navštívil stránky Rimra http://www.ok-rimr.cz
Stránky Rimra už jsem pročetl, a pocity s kvalitou smíšený, jenže co by člověk chtěl za ty prachy.. Nevím právě jestli se nechat Optica, ale zase další kanály by se hodily..
Já měl Eclipse asi pět let, pak jsem na zkoušku koupil T9X a Eclipse šla hodně rychle z baráku.
T9X mám třetím rokem a neměnil bych ji za Hitec ani náhodou.
T9X mám třetím rokem a neměnil bych ji za Hitec ani náhodou.
A máš tam origo VF modul? Je dostačující? I pro 3m větroň?
Ano mám tam origo modul a s dosahem žádný problém. Je fakt, že 3m větroně nemám, ale určitě tu jsou lidi, kteří tuto zkušenost mají.
Já myslím, že T9X má stejný dosah, jako ostatní značky.
Ještě doplním, že pro mě je velká výhoda možnost používání HK přijímačů za pár korun, což je u většího počtu modelů velice příjemné.
Já myslím, že T9X má stejný dosah, jako ostatní značky.
Ještě doplním, že pro mě je velká výhoda možnost používání HK přijímačů za pár korun, což je u většího počtu modelů velice příjemné.
- MarthiR
2 roky (celoročně a za každého počasí) používám ke své spokojenosti a mám vše originál co se týká HW.
Klec odstraněna a místo toho paklík enelopek + podsvícení
Klec odstraněna a místo toho paklík enelopek + podsvícení
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Mám doma 3ks T9x (já + dva synové) a naprostá spokojenost. Stanice mají nainstalované FrSky ACCST moduly a 3m větroně (Laguna a Condor Magic EVO4)vodí spolehlivě. Začít můžeš tím 2.4GHz FrSky modulem do Optic6 a když časem přejdeš na T9x, tak s FrSky modulem bude vše kompatibilní. Také můžeš koupit přímo FrSky ACCST rádio, až zase bude skladem 
I květák je jen vycepované zelí
Mám Optic 6 s modulem MZK 2,4MHz a originál T9X.
T9X jsem kupoval ať můžeme lítat spolu se synem. Samozřejmě jsem ji rozebral a asi jsem měl štěstí neboť vnitřní kvalita, provedení je cca srovnatelné s Opticem, nenašel jsem nic zásadně horšího. Za dva roky nedošlo k žádné selhávce.
U Optika mám občas problém napípat to co si vymyslím, buď to nejde, nebo to neumím. Pro T9 jsou parádní návody od Rimra
Co se týče spolehlivosti tak pokud se do optika strčí nějaký, jaký, čínský modul tak si myslím že to bude obdobně se spolehlivostí jako s celým čínským setem.
Kdybych dnes přišel o rádia tak, bych pro své modelaření, poletuchy do 3 kg, do 3m, žádní rychlostní rekordmani, šel do nové varianty T9 s FrSky modulem.
Akorát bych udělal kontrolu vnitřního stavu, pájení...
Samozřejmě bych to nedal do letadla o váze 20kg, nebo v ceně 50kkč.
T9X jsem kupoval ať můžeme lítat spolu se synem. Samozřejmě jsem ji rozebral a asi jsem měl štěstí neboť vnitřní kvalita, provedení je cca srovnatelné s Opticem, nenašel jsem nic zásadně horšího. Za dva roky nedošlo k žádné selhávce.
U Optika mám občas problém napípat to co si vymyslím, buď to nejde, nebo to neumím. Pro T9 jsou parádní návody od Rimra
Co se týče spolehlivosti tak pokud se do optika strčí nějaký, jaký, čínský modul tak si myslím že to bude obdobně se spolehlivostí jako s celým čínským setem.
Kdybych dnes přišel o rádia tak, bych pro své modelaření, poletuchy do 3 kg, do 3m, žádní rychlostní rekordmani, šel do nové varianty T9 s FrSky modulem.
-
ExperimentatorPetr
- Kontaktovat uživatele:
Jednoznačně jdi do čistokrevného Optica 6 - mám již 3 rok a bez sebemenšího problému :!
:
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
3DP mini, Loop a další
spetrs píše:Mám Optic 6 s modulem MZK 2,4MHz a originál T9X.
Tak to podle reakcí bude asi dobré
ještě mě tak napadá, když koupím z bazaru origo VF modul, který někdo vytáhnul z T9X, tak mi bude fungovat na Opticu?
Tomin píše:......
Na jaké modely to v nějaké blízké budoucnosti bude?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Tomin píše:ještě mě tak napadá, když koupím z bazaru origo VF modul, který někdo vytáhnul z T9X, tak mi bude fungovat na Opticu?
Tak to asi nepůjde. Ty vf moduly z Opticu a z T9X jsou mechanicky jiné.