Zdravím všechny, potřeboval bych nějaké rady od majitelů volantových vysílačů Spektrum.
V modelařině nejsem začátečník ale věnuji se letadlům. Pro dítě chystám loďku a časem bude určitě i nějaké auto , prvně jsem uvažoval použití leteckého vysílače konkrétně Spektrum DX8 ale přece jenom až časem budou děti chodit jezdit i sami tak aby mi tu DX8 nezničily bude lepší druhý vysílač. Také jsem uvažoval o DX6i že by byla jak pro letadla tak i pro lodě auta ale nevím jak je to z dosahem na zemi či ještě horší vodě?
Volantovka se mi líbí DX3E a to ze dvou důvodů má totiž jako jediná s levnějších nastavitelné velikosti výchylek u všech kanálů. Jde o to že bych chtěl nastavit omezení na plyn aby loď či auto nejelo plnou rychlostí, pokud to dobře chápu tak by to těmi poťáky mělo jít a navíc má ještě třetí kanál který se bude hodit. Bohužel už jde sehnat jenom samotný vysílač takže počítám nákup nějakého Orange na HK. Druhou variantou by byla DX2E u ní se mi líbí malá anténa která bude mít mnohem větší životnost v rukou dětí než ta dlouhá ohebná na DX3E a navíc se dá za solidní peníze pořídit i se dvěma přijímači. Jeden kanál bych oželel ale nemá nastavení velikosti výchylek u plynu pouze co jsem se dočetl tak nastavení citlivosti serva řízení. To mi však také není úplně jasné je to nastavení velikosti výchylek nebo EXPO. Předem děkuji za jakékoliv připomínky a klidně i doporučení na jiné soupravy.
Výběr volantového vysílače Spektrum
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr volantového vysílače Spektrum
Ještě jsem zapomněl uvést možnost zakoupení Rc auta od Losi které má součástí vysílač 2,4GHz a je kompatibilní ze spektrem. Jaká je kvalita vysílače když jej porovnám s DX2E funkcemi mě přijde úplně stejné ale je tomu tak opravdu?
tak ja jsem si poridil na vanoce spalovaci LOSI 1:8 a prijimac by mel byt kompatibilni se spektrum radiem, je tam DSM. Nicmene uvazoval jsem taky na nejakym lepsim radiem hlavne kvuli krivkam a telemetrii, ale to radio neni uplne nejhorsi co je k tomu dodavane. Na kazdy kanal si muzu nastavit EPO a tudiz i na plyn. Chtel jsem to taky detem omezit na plynu aby jim to nelitalo jak splasene, ale se spalovakem to moc nejde, tak decka jezdi na plny knedlik. Jen je musim teda poradne hlidat, aby s tim nekomu nebo necemu neublizili.
MartinMartin píše:Volantovka se mi líbí DX3E a to ze dvou důvodů má totiž jako jediná s levnějších nastavitelné velikosti výchylek u všech kanálů. Jde o to že bych chtěl nastavit omezení na plyn aby loď či auto nejelo plnou rychlostí, pokud to dobře chápu tak by to těmi poťáky mělo jít a navíc má ještě třetí kanál který se bude hodit.
Pokud to počítáš i pro děti a pro víc modelů, tak nebylo by lepší spíš DX3C? DX3E nemá žádné paměti, takže změna modelu nebo svěření vysílače dětem bude znamenat nové seřizování. Navíc se DX3C prodává v setech se dvěma přijímači, cenově se to celkem vyplatí.
MartinMartin píše:Jeden kanál bych (u DX2E) oželel ale nemá nastavení velikosti výchylek u plynu pouze co jsem se dočetl tak nastavení citlivosti serva řízení. To mi však také není úplně jasné je to nastavení velikosti výchylek nebo EXPO.
DX2E nemá expo, je tam jen poťáček pomocí kterého si můžeš libovolně nastavit velikost výchylek zatáčení.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Uvažoval jsem i nad tím DX3C ale je to už dost peněz. Beru to totiž jako okrajový zájem, hlavní jsou letadla a víc jak dva modely nepočítám auto a loďka. Což není problém upravit velikost výchylek u loďky tak aby to pasovalo i s autem. S modely budou hlavně jezdit děti ale je fakt že EXPO je dobrá věc u letadel si to bez něj neumím představit.
Ještě bych se zeptal jak je to se vzájemnou kompatibilitou u vysílače Air DSM2 a přijímače Car DSM2 jde to spárovat? Že by jsme zatím jezdil na DX8 a časem pořídil třeba tu DX3C. Vím že lodní přijímače marine fungují s leteckými vysílači
Ještě bych se zeptal jak je to se vzájemnou kompatibilitou u vysílače Air DSM2 a přijímače Car DSM2 jde to spárovat? Že by jsme zatím jezdil na DX8 a časem pořídil třeba tu DX3C. Vím že lodní přijímače marine fungují s leteckými vysílači
MartinMartin píše:Air DSM2 a přijímače Car DSM2 jde to spárovat?
Ne. Jediné "univerzální" přijímače jsou DSM Marine.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Díky za potvrzení tak nějak jsem si to myslel. Pokud by někdo měl na prodej vysílač i bazarový tak klidně nabídněte.
Pokud by se ještě našel mezi modeláři majitel vysílače Spektrum DX3E prosím o nějaké reference ohledně nastavení koncových bodů jednotlivých kanálů.
Pokud by se ještě našel mezi modeláři majitel vysílače Spektrum DX3E prosím o nějaké reference ohledně nastavení koncových bodů jednotlivých kanálů.