Nebude mi stačit Optic 5 ?

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
MaraS

Nebude mi stačit Optic 5 ?

#1 Příspěvek od MaraS »

Zdravím všechny modeláře a zároveň bych potřeboval radu.Lítám jen rekreačně cca 4x do měsíce,mám nějaký obyčejný starší vrtulníkový vysílač,který jsem zakoupil včetně staršího modelu asi před rokem.Několikrát se mi stalo,že letadlo přestalo reagovat a pak se chytlo.Velmi nerad bych o ero příšel,navíc bych chtěl do budoucna pořídít ještě jedno.Měl jsem Funcuba,ted mam Fox 1800.Co jsem pročítal tady,tak spousta lidí řeší jestli Tx9 nebo Optic 6.A tak se chci zeptat,jestli by mi nestačil třeba Optic 5 ?Chtěl bych něco spolehlivého,nic složitého.Počítám s tím, že mi asi většina řekne kup něco lepšího,ale mám to jen jako doplňkového koníčka.Poradíte?
beginner99

Re: Nebude mi stačit Optic 5 ?

#2 Příspěvek od beginner99 »

Pokud si jsi opravdu jist , že nechceš pokračovat dál a zůstaneš v této kategorii letadel , tak si myslím , že lepší by jsi měl spíš spektrum Dx5e , protože máš kompatibilitu s některýma letadla od e-flite a potom můžeš pořídit přijímače orange , což jsou levné kopie pro spektrum . Stejně bych si radši koupil bazarového optica a máš možnosti úplně někde jinde :wink: Zkrátka stačit ti to bude , ale nedoporučuju. Uvidíš , že takové základní funkce nejsou k zahození i s obyčejnýma letadlama .
MaraS

#3 Příspěvek od MaraS »

Tuhle používám teď
Přílohy
vysilac.jpg
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ddano007 »

Optic nepoznam. DX5 nieeee, nema to ziadnu pamat na modely. Na rekreacne lietanie s bublinkami Turnigy 9X a flashnut FW na Open9x, za malo penazi vela moznosti. Alebo ked chces znacku, tak Spektrum DX6i DSMX, vyzera spickovo, daju sa pouzit lacne prijimace z HK, ale funkciami velmi zaostava za TG9x + Open9X.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od TomasTR »

už jenom pro to, že budeš mít digitální trimy a ne mechanické, takže ti zůstanou v poslední poloze před vypnutím vysílače a nemůže se ti stát, že si do něj drkneš a tím rozhodíš.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
ifin

#6 Příspěvek od ifin »

Optic 5 by ti měl stačit. Ale jak už tu bylo řečeno, lepší cesta bude koupit nějakou bazarovku za stejnou, nebo i lepší cenu. To radio co používáš teď, má pravděpodobně zmenšený dosah, takže na malý vrtulníček stačí, ale s letadlem už si zaděláváš na problém. Já to měl kdysi podobně, zbyl mi vysílač od Walkery WK 2402 a koupil jsem k němu přijímač. Fungovalo to, ale dosah byl tak do 300m, pak už náhodně. Teď mám WK 2801 pro, která má 10x větší výkon a dosah v řádu km...
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
Tom1974

#7 Příspěvek od Tom1974 »

Taky jsem to pred lety resil. DX5, DX6, Hitec Aurora, Futaba T8 a ted po pauze zase Aurora - bazarovka. Taky jsem si rikal 'jen na blbnuti' mi staci ta DX5. Kdyz spocitam tu ztratu, tak bych dneska mel kurna soupravicku :-) Nahodou Te to drapne, budes resit klapky a jsi v haji. Kdyz ale nechces vrazit deset tisic do vysilajdy, koupil bych minimalne tu Turnigy 9x, nebo jak se to znaci. Stoji nova asi 2500,- tady u nas a nastavi se na tom pohodlne skoro vsechno co chces. Bazar bude urcite za par kacek a urcite je tady spousta lidi, kteri ji maji zmaklou a radi poradi. Ja vim, ja vim.... :-) je to cina, na tomhle by se setrit nemelo, atd. Ale kdyz to stoji tak malo :-) Jen muj nazor....
spetrs

#8 Příspěvek od spetrs »

Tom1974 píše:... budes resit klapky a jsi v haji. Kdyz ale nechces vrazit deset tisic do vysilajdy, koupil bych minimalne tu Turnigy 9x....

Souhlasím, narazil jsem taky na tento problém. Koupíš pětikanál a pak budeš muset dokupovat invertor chodu nebo Y kabel nebo nějaký externí mixér..., může se ti rychle stát že i 6 kanálů bude málo. proto bych jako pokračování šel jedině do něčeho co má alespoň 7 kanálů.
Tom1974

#9 Příspěvek od Tom1974 »

......proste: uzitna hodnota x cena. Za ty prachy si muzes i to obcasne letani zpestrit a zprijemnit toliko moznostma nastavovani, letovych rezimu, moznosti diferenciace, nekonecnym diskutovanim o ruznem nastaveni, moznosti mixu a bla, bla, bla :-) Ona takova hracka umi pekne procvicit mozecek a za par korun ;-)
matOrix

#10 Příspěvek od matOrix »

nez kupovat novu optic 5 - radsej bazarovku optic 6 prip. aurora.... pri tych cenach nie je co riesit...
osobne som zacinal optic 6 - teraz ho obcas mam spojeny cez kabel s aurorou aby sme mohli lietat spolu so synom, a ja som si kupil auroru...
skorej ci neskorej zacnes skusat klapky, podvozok, svetla...a tam ti 5/6 kanalov stacit nebude...
Hitec, PA Extra MX, EG PRO, RS352 RCF, ESA Combat Zero, RCF Edge 540T HotRed, Marabu XL
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kissman »

ne, stacit ti nebude... porid alespon Auroru z bazaru ;) cena lidova a cena prijimacu cinanskych taky ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
JMalik

#12 Příspěvek od JMalik »

MaraS píše:...............

Pětikanál ne.
Z bazaru Optika, Auroru........., podle financí.
( Toho Optika ne ve verzi "Sport")
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Doomguard

#13 Příspěvek od Doomguard »

Před pár lety jsem řešil úplně to samé.... měl jsem staré Hitec focus a přešel jsem na Turnigy er-9x mám ji již třetí rok.... létal jsem s ním 3m větroně, Doablotina atd.... Jak ti vysílačka příjde tak otevřít a špíznout jestli není někde upadlej kabel atd (číňani jsou draci)......, každý nový přijímač co koupím nejprve testuji v betě cca 10 letů, když funguje tak aplikuji do větších letadel..... s aktuálním sw je to paráda ten původní nebyl nic moc. umí to vše co aurora..... ;-) jen v základu není telemetrie.... ;-) vřele doporučuji
TURNIGY ER 9X, AURORA 9 + 9X
DIABLOTIN XL, BF 109 2,3m, ION NEO, ELIPSOID, HK 450, Bücker RC FAC.
MaraS

#14 Příspěvek od MaraS »

Ačkoliv jsem se chtěl ubránit, tak včera jsem se díval na několik videí o Tx9 a musím říct,že to má opravdu cosi do sebe a musí to být super polítání :) Našel jsem nějaký odkaz kde se dá zakoupit: http://www.emotors.cz/vysilace-tx/1083- ... -8992.html máte někdo s tímhle obchodem zkušenost?Nebo poradíte kde by se dala sehnat?Popř. i starší Optic 6?
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

MaraS píše:Ačkoliv jsem se chtěl ubránit, tak včera jsem se díval na několik videí o Tx9 a musím říct,že to má opravdu cosi do sebe a musí to být super polítání :) Našel jsem nějaký odkaz kde se dá zakoupit: http://www.emotors.cz/vysilace-tx/1083- ... -8992.html

Pokud uvažuješ o Turnigy 9x pak je lepší ji koupit už s novým firmware viz tento odkaz. Prodejce současně nabízí ponechání programovacího kabelu i konektoru, který připojuje k vysílačce při aktualizaci firmware. Tím bude možné později provést další aktualizaci firmware vlastními silami bez nutnosti pájení. V tom eshopu si lze současně přiobjednat i programátor. Dále lze objednat i podsvícení LCD displeje a lipo aku pro tuto vysílačku. Prodejce u každého kusu této vysílačky provádí kompletní hloubkovou kontrolu a test funkčnosti.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“