Vysílačka do startu pro elektro vrtulníky
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Vysílačka do startu pro elektro vrtulníky
Chtel bych začít s vrtulníkama a zatím nemám nic
moje představa jsou elektro vrtulníky: cca blade mcpx BL na doma a u baráku a nějaký t-rex 450 na "velké" lítání, pořadí nákupu není upřesněno. Zatím větší ambice nemám.
Po přečtení vláken zatím vítězí jako startovací vysílačka Dx6i dsmx (nová) : teď na simulátor , později na ostro.
otázka :
1/ má smysl pořizovat víc než 6 kanálů na elektro vrtulníky, pokud ano, proč ? (nemám ambice na makety)
2/ vyplatí se na simulátor (Phoenix RC) koupit nějakou noname/bazarovku vysílačku - na vyzkoušení ?
2.1 existuje nějaká levná vysílačka, která pojede se simulátorem, která umí přepínání Mode 1/2 abych si to mohl vyzkoušet?
pokud to opět skončí na dx6i : je reálné koupit bazarovku dx6i dsmx pod 2k Kč ? (nová teď od 2650Kč . http://www.heureka.cz/?h[fraze]=dx6i+dsmx&min=1500&max=&o=3 ) . Nevím jak dlouho je technologie DSMX na trhu.
Díky moc za reakce.
moje představa jsou elektro vrtulníky: cca blade mcpx BL na doma a u baráku a nějaký t-rex 450 na "velké" lítání, pořadí nákupu není upřesněno. Zatím větší ambice nemám.
Po přečtení vláken zatím vítězí jako startovací vysílačka Dx6i dsmx (nová) : teď na simulátor , později na ostro.
otázka :
1/ má smysl pořizovat víc než 6 kanálů na elektro vrtulníky, pokud ano, proč ? (nemám ambice na makety)
2/ vyplatí se na simulátor (Phoenix RC) koupit nějakou noname/bazarovku vysílačku - na vyzkoušení ?
2.1 existuje nějaká levná vysílačka, která pojede se simulátorem, která umí přepínání Mode 1/2 abych si to mohl vyzkoušet?
pokud to opět skončí na dx6i : je reálné koupit bazarovku dx6i dsmx pod 2k Kč ? (nová teď od 2650Kč . http://www.heureka.cz/?h[fraze]=dx6i+dsmx&min=1500&max=&o=3 ) . Nevím jak dlouho je technologie DSMX na trhu.
Díky moc za reakce.
Re: Vysílačka do startu pro elektro vrtulníky
6 kanálů je naprosto dostačujících. Na sim je určitě lepší používat stejnou vysílačku, člověk si zvykne na ovládání a na umístění přepínačů.
Já doporučuju T9x nebo T9XR s Orange DSM modulem (kvůli mcpx). Dá se koupit i u nás se zárukou nebo o něco levněji rovnou z Hobbykingu. Mají ji i v Evropském skladě, takže rychle doma a bez dalších poplatků a řešení celnice, atd. T9x tady: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=44039
T9XR tady: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=47720
Obě dokonce skladem (zázrak). T9XR je pro začátek asi lepší volba, není potřeba nic dodělávat a je dobře použitelná hned po zakoupení.
K tomu ten Orange modul a časem ještě nějaký přijímač na 450-ku. Mode 1 bych na vrtulníky vůbec neřešil. To je asi jen pro ty kteří přecházejí z letadel a nechtějí řešit druhou vysílačku. Byl to i můj případ, ale nevyplatilo se mi zůstávat u mode 1. Zbytečně jsem jen rozbíjel a nelítal. Pořídil jsem teda ještě jednu vysílačku (zase T9x) a až v mode 2 mě vrtulníky začly poslouchat. Přecházení mezi mode 1 na letadla a mode 2 na vrtulníky mi kupodivu nedělá problém. Klidně letím s letadlem, pak vezmu druhou vysílačku a hned letím s vrtulníkem.
Přehazování mode umí jednoduše jedním přepínačem např vysílačka k WL toys V922 (mám ji doma) ale nevím jak je to s připojením na sim. Přehození mode u T9x je otázka 5-ti minut.
Pokud bych se rozhodoval dnes, šel bych do Taranise, ten umí taky snadno přehodit mod a je to úplně jiná liga...
Já doporučuju T9x nebo T9XR s Orange DSM modulem (kvůli mcpx). Dá se koupit i u nás se zárukou nebo o něco levněji rovnou z Hobbykingu. Mají ji i v Evropském skladě, takže rychle doma a bez dalších poplatků a řešení celnice, atd. T9x tady: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=44039
Obě dokonce skladem (zázrak). T9XR je pro začátek asi lepší volba, není potřeba nic dodělávat a je dobře použitelná hned po zakoupení.
K tomu ten Orange modul a časem ještě nějaký přijímač na 450-ku. Mode 1 bych na vrtulníky vůbec neřešil. To je asi jen pro ty kteří přecházejí z letadel a nechtějí řešit druhou vysílačku. Byl to i můj případ, ale nevyplatilo se mi zůstávat u mode 1. Zbytečně jsem jen rozbíjel a nelítal. Pořídil jsem teda ještě jednu vysílačku (zase T9x) a až v mode 2 mě vrtulníky začly poslouchat. Přecházení mezi mode 1 na letadla a mode 2 na vrtulníky mi kupodivu nedělá problém. Klidně letím s letadlem, pak vezmu druhou vysílačku a hned letím s vrtulníkem.
Přehazování mode umí jednoduše jedním přepínačem např vysílačka k WL toys V922 (mám ji doma) ale nevím jak je to s připojením na sim. Přehození mode u T9x je otázka 5-ti minut.
Pokud bych se rozhodoval dnes, šel bych do Taranise, ten umí taky snadno přehodit mod a je to úplně jiná liga...
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
Burys píše:6 kanálů je naprosto dostačujících. Na sim je určitě lepší používat stejnou vysílačku, člověk si zvykne na ovládání a na umístění přepínačů.
Dovolím si oponovat.
Mode zásadně podle toho, co člověku sedne do ruky. Žádné škatulkové doporučení neexistuje.
A pokud jde o rádio, tak jakékoliv přehnané šetření se dost brzo vymstí a prodraží.
TX9 žádného typu bych do heliny nedoporučil. Hardware to není nic moc a helina je dostatečně drahá a nebezpečná na to, aby to stálo za ten risk. Ostatně DX6i z tohoto pohledu také není žádná výhra.
zdzd píše:Dovolím si oponovat.Mode zásadně podle toho, co člověku sedne do ruky. Žádné škatulkové doporučení neexistuje. A pokud jde o rádio, tak jakékoliv přehnané šetření se dost brzo vymstí a prodraží. TX9 žádného typu bych do heliny nedoporučil. Hardware to není nic moc a helina je dostatečně drahá a nebezpečná na to, aby to stálo za ten risk. Ostatně DX6i z tohoto pohledu také není žádná výhra.
Nadhodil jsem jen moji draze zaplacenou zkušenost. Vím že jsou piloti kteří v pohodě lítají mode 1 i vrtulníky. Mi to nešlo, a to jsem se fakt snažil... Padal jsem na všechno možné jen ne na problémy s vysílačkou. Nechce se mi věřit že by začátečník s helinou padl hned na vysílačku. Samozřejmě že kontrola po zakoupení čehokoliv (zvláště z číny) musí být...
Heli: CopterX 450, HCP100S
- MarthiR
Nenech se zastrašit , sou tu lidé a mají T9x a lítají vrtulníky,letadla,auta a lodě.
I na jinou značku můžeš padnout otom to není, Vysílačka je dobrá ta která funguje
Měl sem jak Dx6 a tak mám i T9x a víc sem spokojen y T9x.
Mod bych také neřešil, je to věc každého co si vybere ale hlavně nenajdeš v okoli helináře? že by si snimi probral věci a mohl tak čichnout k vrtulníkum.
Já simulátor řešil jinak, koupil sem si http://www.emotors.cz/ovladace-pc-simulatoru/1160-simtransmitter-6ch.html

Burys jestli sem tě pochopil měl si T9x v modu jedna tak na co si kupoval další v modu 2? dit to jde předělat otázka cc 10 minut i z rozmontováním
I na jinou značku můžeš padnout otom to není, Vysílačka je dobrá ta která funguje
Měl sem jak Dx6 a tak mám i T9x a víc sem spokojen y T9x.
Mod bych také neřešil, je to věc každého co si vybere ale hlavně nenajdeš v okoli helináře? že by si snimi probral věci a mohl tak čichnout k vrtulníkum.
Já simulátor řešil jinak, koupil sem si http://www.emotors.cz/ovladace-pc-simulatoru/1160-simtransmitter-6ch.html

Burys jestli sem tě pochopil měl si T9x v modu jedna tak na co si kupoval další v modu 2? dit to jde předělat otázka cc 10 minut i z rozmontováním
Naposledy upravil(a) MarthiR dne čtv 23.01.2014 16:48, celkem upraveno 1 x.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
[quote="Burys"] Mají ji i v Evropském skladě, takže rychle doma a bez dalších poplatků a řešení celnice, atd. T9x tady: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=44039
Ahoj, kolik vychází poštovné z HK dle Vašich zkušeností ? Osobně jsem objednal v ČR, řeším tím záruku a případně někoho (prodejce) kdo v případě, že ta čína nebude chodit, bude natolik schopný, že ji opraví atd.. prostě nese kůži na trh
druhou bych už ale raději koupil z HK. Za T9XR bych se asi taky přimlouval, pokud tedy tuto značku pro létání s heli, to nemohu posoudit. Díky J
Ahoj, kolik vychází poštovné z HK dle Vašich zkušeností ? Osobně jsem objednal v ČR, řeším tím záruku a případně někoho (prodejce) kdo v případě, že ta čína nebude chodit, bude natolik schopný, že ji opraví atd.. prostě nese kůži na trh
...každý jednou začínal... :-)
hurykan píše:Ahoj, kolik vychází poštovné z HK ... ?
Poštovné záleží podle váhy a podle toho zda zásilka obsahuje nebo neobsahuje lipolku. Z EU skladu je na samotnou T9X/T9XR poštovné cca 10 USD a z centrály Hobbykingu v Hongkongu cca 25 USD.
Zajdi se podívat mezi vrtulníkáře.
Uvidíš, s čím a jak létají.
Určitě Ti poví i svůj názor na volbu
TX pro začátečníka.
Vše se odvíjí od částky, kterou chceš (můžeš)do vysílače investovat.
Z těch levnějších stačí Spektrum 6.
Dražší, ale co se týče poměru výkon/cena, je asi nejlepší Futaba T8FG.
Souhlasím se zdzd: o Turnigy TX9 bych do vrtulníku neuvažoval.
Osobně ani neznám žádného zkušeného vrtulníkáže s tímto vysílačem.
Myslím si, že tento vysílač do větších letounů a vrtulníků zatím nepatří.
Uvidíš, s čím a jak létají.
Určitě Ti poví i svůj názor na volbu
TX pro začátečníka.
Vše se odvíjí od částky, kterou chceš (můžeš)do vysílače investovat.
Z těch levnějších stačí Spektrum 6.
Dražší, ale co se týče poměru výkon/cena, je asi nejlepší Futaba T8FG.
Souhlasím se zdzd: o Turnigy TX9 bych do vrtulníku neuvažoval.
Osobně ani neznám žádného zkušeného vrtulníkáže s tímto vysílačem.
Myslím si, že tento vysílač do větších letounů a vrtulníků zatím nepatří.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
No, takze sa hlasim, ze s TG9x lietam vrtasy. Neviem, ci ma mozno otitulovat "vrtulnikar", ale nieco s heli som uz polietal... Takze moja odpoved: s TG9x mozno lietat vrtasy. Ale VELMI SILNE doporucujem ju flashnut na Open9X ( alebo jak sa to teraz vola). Mal som aj DX6i DSMX, vonkajsi vzhlad oproti TG9x je uplne super, ale funkcne je to presne naopak: DX6i sa na TG9x nechyta. Navyse s TG9x mas 8 kanalov, co sa vzdy zide - napriklad, ked starsi pani horsie vidia na helinu, tak si pridaju osvetlenie a spinaju ho volnym kanalom
Ak si pozres Rimr-ove stranky, v TG9x sa da jednoducho zmenit mod na hocico. Tiez som zacinal s mod1, ale po prvom osahani modu2 so okamzite prevexloval na mod2. Ale kazdemu sedi nieco ine.
Pripadne ak chces nieco lepsejsie, tak pouvazuj Taranis, ale to uz je cenovo trochu vyssie.
Ak si pozres Rimr-ove stranky, v TG9x sa da jednoducho zmenit mod na hocico. Tiez som zacinal s mod1, ale po prvom osahani modu2 so okamzite prevexloval na mod2. Ale kazdemu sedi nieco ine.
Pripadne ak chces nieco lepsejsie, tak pouvazuj Taranis, ale to uz je cenovo trochu vyssie.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- jaroslav.falcon
Kámošovi jsem flasnul asi pred rokem tx9 a je naprosto spokojen a žádný problém. Jinak mně vrtulnikáři doporučili hitec auroru a9 a jsem nad míru spokojen. Pokud ji ufinancuješ tak ji doporučuji. Cena není vysoká na to co nabízí ve srovnání s konkurenci. O proti spectru budeš uplně jinde. Hlavně vše nastavíš jednoduše na dotykáči. V přijímači je standartně napěťová telemetrie.