Trojan Win32.downloader.gen !HELP!

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
TheDawe
Kontaktovat uživatele:

Trojan Win32.downloader.gen !HELP!

#1 Příspěvek od TheDawe »

Ahoj,
Mám celkem velký problém s notebookem. Před nedávnem jsem přes SpyBot našel, čisticímy programy neodstranitelný, trojan Win32.downloader.gen . Co jsem si na internetu hledal, je to celkem nebezpečný troják. Teď řeším problém, jak s ním pryč... Mám Win 8 a všechny návody, které jsem vygooglil, mi nevyšli. Nenašel by se tu někdo zkušenější uživatel, který by byl schopen poradit, jak se toho zbavit? :roll:
blembondo

Re: Trojan Win32.downloader.gen !HELP!

#2 Příspěvek od blembondo »

http://www.viry.cz/likvidace-haveti/#more-24
Přečti si to.Pokud si nejseš jistý zaregistruj se na forum a určitě Ti někdo pomůže. :wink:
http://forum.viry.cz/
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bucker131 »

Co já jsem dělal na jiných Win (98, XP, Vista, 7) tak jsem na USB měl portable Linuxy. Přes Linuxa si můžeš dělat se souborama na C:\ co chceš, protože se ti nenačtou systémouvý soubory Win32. Nefunguje ochrana proti mazání systémových souborů ani admini. A vlastně jestli je to win32 troják tak se ani nespustí...
robotmz

#4 Příspěvek od robotmz »

Keď zaktualizuješ spybota a nastavíš ho tak, aby urobil kontrolu ešte pred zavedením systému, neodstraní ho ? alebo v núdzovom režime?
axetom
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od axetom »

kaspersky rescue CD, nabootovat z nej, update databaze a odstranit. Pak zkusil treba malware bytes
Woita
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Woita »

Stáhni si Kaspersky Antivirus Rescue CD

Z něj nabootuješ a pak postupuješ dle instrukcí. Skenuje to docela dlouho, ale zabírá dobře la ledacos co se jinak blbě odstraňuje.

Edit: Hehe - axetom byl rychlejší...
Naposledy upravil(a) Woita dne pát 24.01.2014 11:30, celkem upraveno 2 x.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
axetom
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od axetom »

však už jsem to psal. Je to 100% účinné, používám to často u lidí. Ve win ho odstranit jde hooodně špatně
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

TheDawe píše:...Nenašel by se tu někdo zkušenější uživatel, který by byl schopen poradit, jak se toho zbavit? :roll:

Pokud to sám nezvládáš pak je lepší to nechat na profesionálech a zajít třeba do nejbližšího servisu PC ve tvém okolí. Tam si s tím budou vědět rady.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AR1 »

robotmz píše:Keď zaktualizuješ spybota a nastavíš ho tak, aby urobil kontrolu ešte pred zavedením systému, neodstraní ho ? alebo v núdzovom režime?

Trochu OT - proč mě sbybot nenechá odstranit některé jím nalezené hrozby s tím, že nejsem admin? Počítač je můj domácí osobní, takže žádné rozdělení admin/uživatel se nekoná...
http://ar1.rajce.idnes.cz/
axetom
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od axetom »

zkus pred spusteim kliknout pravym tl. na program a spustit jako admin
AR1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od AR1 »

Zkusím, díky.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
robotmz

#12 Příspěvek od robotmz »

Ak to nepôjde, skús núdzový režim, ak to nepôjde ani tak, spybot sa ťa sám opýta či sa má spustiť pri najbližšom štarte, tak odklikni áno a daj reset.
Vtedy ti urobí kompletnú kontrolu ešte pred zavedením systému a na 99,9% odstráni všetko, teda všetko čo nájde.
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:Trochu OT - proč mě sbybot nenechá odstranit některé jím nalezené hrozby s tím, že nejsem admin? Počítač je můj domácí osobní, takže žádné rozdělení admin/uživatel se nekoná...

I dříve řada uživatelů provozovala své počítače trvale s účtem, který měl oprávnění admin a pak se divili když měla různá SW havěť volné pole působnosti a právě proto udělal Microsoft ve Windows to, že ani admin implicitně nemá některá oprávnění a v systému existuje tzv. super admin, který není přiřazen. Aplikaci lze spustit z admin účtu jako super admin např. již zmíněným postupem přes pravé tlačítko myši.
axetom
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od axetom »

nebo, pust system v nouzaku s prikaz. ardkem a zadej do nej net user administrator/active:yes a zkus se odhlasit a prihlasit adminem
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od pkotatko »

Zeptam se jako naprosty laik. Kaspersky Rescue CD mam stazeno. Co ted s tim ? Mam to nejak rozbalovat pred vypalenim na CD ? Stazeny soubor je ve formatu .ISO
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“