Pomalu ale jistě se chystám si něco sestavit, pro začátek nejdřív letadlo a létat vizuálně, potom kameru (Boscam Explorer HD19 nebo použitou GoPro) a pak a nakonec FPV, rovnou to vzít nemůžu kvůli financím, i když pravda cenou je jedno jestli to budu brát postupně nebo vše naráz, ale když se to bere postupně tak to člověku tolik nepřijde
Chci od toho samozřejmě aby to bylo stabilní, neklepalo se to a aby to bylo obratné abych s tím mohl točit i na nějakých omezených prostorách a přistávat u nohou.
Samokřídlo má + že bude odolnější a taky jsem se samokřídlem nikdy nelétal a chtěl bych to zkusit, - to zase má v tom že používám Eclipse 7 PRO takže bych nemohl mít mix plyn- výškovka, nevím jestli je to u Maxe potřeba... Ještě další + u toho Maxe je skladnost- jednoduše se pověsí na stěnu, lépe se přenáší, zase se s ním např. hůř jezdí na kole...
Uvažoval jsem i o copteře ale je dražší a nejhorší je že nevím nikdy přesně kolik to bude stát (celnice) a chci filmovat převážně přírodu a nebo krajinu z výšky, takže spíš nějaký plošník.
Jde taky o nosnost, nevím co je na to teda lepší... Oboje by finančně vyšlo asi na stejno, potřebuju to seskupit do 4000,- za stroj bez kamery a FPV, v případě Bixlera mám výbavu +- vybranou, v případě Maxe vůbec nevím a prosil bych o radu. Taky jsem uvažoval že bych si samokřídlo postavil jenže nemůžu nikde najít obstojný plán. FPV prosím zatím neřešte, asi ani kamery, to by bylo nadlouho a není to na pořadu dne... Taky nevím co onáší stavba Maxiswifta, jestli je to +- hotový, nebo jestli se to lepí, jestli jsou u toho nosníky nebo jestli se musí dokoupit... Natáčet s tím budu jak už jsem řekl přírodu, u domu na louce z výšky i město nebo vesnici, a pak třeba někde na horách nějaký záběry typu které dělají Black sheep- podél skal, hřebenů... Díky za rady. PS: ano, videa jsem viděl a vím že chybu neudělám koupí jednoho ani druhýho, ale nemůžu se rozhodnout. Děkuju.