Wing Dragon Sporster motor
Wing Dragon Sporster motor
Zdravím!
Nahradil jsem původní SS motor, který byl součástí "modelu" střídavým motorem EMAX CF2812 s třílistou vrtulí GWS EP 7x3,5. Prohodil jsem dva dráty aby se to točilo jako původní motor. Regulátor nevím co je zač, má na sobě ale hliníkový chladič a celý je v tmavé folii bez nápisu.
Zdá se mi ale, že výkon motoru nebude dostatečný, když jsem to zkoušel jen tak doma na zemi, model neměl skoro žádnou sílu se pohybovat, oproti původnímu motoru, se kterým to tlačilo několikanásobně víc.
Váha mého modelu je 779g s baterií.
Váha modelu, ve kterém původně byl motor a regl je cca 750g.
Ve specifikaci motoru u prodejce je psáno, že pro trenéna je doporučená váha 690g.
Motor a regl v původním modelu lítal velmi hezky.
V čem může být problém?
Nahradil jsem původní SS motor, který byl součástí "modelu" střídavým motorem EMAX CF2812 s třílistou vrtulí GWS EP 7x3,5. Prohodil jsem dva dráty aby se to točilo jako původní motor. Regulátor nevím co je zač, má na sobě ale hliníkový chladič a celý je v tmavé folii bez nápisu.
Zdá se mi ale, že výkon motoru nebude dostatečný, když jsem to zkoušel jen tak doma na zemi, model neměl skoro žádnou sílu se pohybovat, oproti původnímu motoru, se kterým to tlačilo několikanásobně víc.
Váha mého modelu je 779g s baterií.
Váha modelu, ve kterém původně byl motor a regl je cca 750g.
Ve specifikaci motoru u prodejce je psáno, že pro trenéna je doporučená váha 690g.
Motor a regl v původním modelu lítal velmi hezky.
V čem může být problém?
- MarthiR
Re: Wing Dragon Sporster motor
Počkej, ty máš motor třídák a reg originál k stejnosměrnému motoru? myslím že to je ta chyba
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Ne ne, reg. je tam na stríďák. Dostal jsem to tak od kamaráda. Měl to ve svém modelu a lítalo to dobře.
Baterie je ta, co byla v setu. Tzn. NiMH 1000 mAh 8-článek. Původní vrtuli jsem neměl, ale když byla ta o které jsem psal na původním SS motoru, tak to mělo dobrej tah. Stačilo pouze pustit z ruky, nijak ani neházet a letadlo letělo a stoupalo krásně.
Tak dej vrtuli alespoň 8/4 a možná i 8/6 - ten emax 2812 má doporučenou 7/3,5 na tříčlánek Lipolek.
jyrry.webnode.cz
Konec listů stávající vrtule je od trupu cca 4-5mm. Větší už asi nedám.
Tak musíš s napájecím napětím nahoru, jinak tu vrtulku neroztočíš. Nebo jiný motor, s vyšším kV (tenhle má 1600).
Můžeš zkusit i vrtuli 7/5 nebo 7/6 ...
Můžeš zkusit i vrtuli 7/5 nebo 7/6 ...
jyrry.webnode.cz
Docela pomohlo vyčištění napájecích kontaktů, teď už to valí jak ten SS motor
.
měl jsem tam 3S 1800-2200mA stříďák cca 200W 1300 ot/V,vrtule 8/6 a lítalo to jako ďas
http://www.youtube.com/watch?v=5DZNsPeRoPg
nemáš otočenou vrtuli?
a ta tvoje baterka je taky málo, vraž tam 3článek
http://www.youtube.com/watch?v=5DZNsPeRoPg
nemáš otočenou vrtuli?
a ta tvoje baterka je taky málo, vraž tam 3článek
xxx
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Vyuziji tohle tema, mam wing dragona sportster cerveny 4Ch a po narazu do stromu sem nenasel vyskovku a vrtuli
jinak trup OK krdlo taky da se koupit nekde samostatne ten ocas? zkousel sem hledat v UK, ale maji jen ty zlute na 3Ch, nevim jestli v ocasu je rozdil, barva by mi nevadila, vrtuli mam jinou takovou posekanou ale to uz porasim, jen ten ocas a nebo kdyby nekomu zbyl treba z havarky bral bych 
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
kdysi jsme ho s kolegou taky měli - já žlutej, on červenej, oba ocasy jsou stejný...jen jinak barevný 
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Muzu se prosim jeste zeptat zda jsou oba modely, tedy jak trikanal tak ctyrkanal sportster stejne, samozrejme ctyrkanal ma navic kridelka. Potrebuju jeste vrtuli a nasel sem pro trikanal, nevim zda ten sportster nema neco jinak. Je v tech letadlech rozdil opravdu jen v barve a tom ze sportster ma ovladana kridelka? Elektronika je stejna?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den