Regulátroy Turnigy 30A neustále pípají

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nowis

Regulátroy Turnigy 30A neustále pípají

#1 Příspěvek od Nowis »

Už jsem z toho otrávenej. Mám v kvadrokoptéře regulátory Turnigy 30A Plush. Dal jsem schválně nové, protože jsem tento problém již řešil a vyřešil pouze u jednoho.
Takže jsem namontoval Regulátrory a každý jsem pomocí karty naprogramoval. PAk sem nastavil rozmezí plynu (tj. Plyn na max, pak zapnout regl, zapípání dvakrát, stažení plynu na nulu, zapípání jednou, odpojení regulátoru). Po zapojení do desky regulátor neustále pípá a motor se neroztočí. Zkoušel jsem snad všechno, vypípat do defaultního nastavení (což už mi již jednou fungovalo) atd.
Jeden postřeh je, že po druhé, když jsem se snažil nastavit rozmezí plynu, tak při stažení plynu na minimum se ozývá třikrát zapípání a pak až to jedno dlouhé, což by asi nemělo. Nikde jsem se nedozvěděl co to znamená.
Nemáte nějaký "zaručený typ". Začínám být vzteklý. Díky.
MarthiR

Re: Regulátroy Turnigy 30A neustále pípají

#2 Příspěvek od MarthiR »

ještě zkus trimem plynu jít do minusu cca -10 a pokus se znova provést kalibraci plynu
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
barty7
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od barty7 »

Právě když Ti třikrát zapípá krátce a jednou dlouze, tak je to ok. Ty první 3 pipnutí je počet článkú. Jak píše kolega, zkus dát trim dolu.
Pavel Bartoš
honzaop

#4 Příspěvek od honzaop »

A zkoušel jsi motor roztočit přímo přes přijímač mimo řídící desku koptéry?
Pokud motor po zapojení baterky rychle pípá, tak u mě to bylo, že plyn, nebo signál do reglu byl vyšší, než bylo nastavené minimum při nastavování rozsahu plynu, čili jakoby plyn nebyl na nule.
Jinak pokud zapojíš motor a zapípá 3x a pak jednou dlouze, tak první počet pípnutí je počet článků u baterky, jak píše barty7 a to druhé dlouhé pípnutí je, že máš nastavené lipolky v reglu, čili při poklesu proudu z baterky na minimum ti regl sám vypne, což je u koptéry špatné, jelikož ti pak koptéra spadne.
Proto se regly nastavují jako na baterie nicd, kdy po zapojení reglu do baterky by měl regl pouze jednou krátce pípnout, což značí, že je nastaven na tento typ baterii a neměl by pak vypínat motor při malém proudu, jiný vliv to nemá a velikost napětí se pak hlídá přes signální pípáky většinou...

edit: plus trim u plynu by měl být v nulové poloze tuším taky. A pokud to funguje při zapojení přímo do přijímače, tak pak problém v řídící desce, popř. v programu, záleží, co máš.
Naposledy upravil(a) honzaop dne ned 02.03.2014 23:06, celkem upraveno 1 x.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Nowis

#5 Příspěvek od Nowis »

Když je připojen regl přímo do přijímače, tak to funguje. Pokud jej připojím na desku, tak pípá. Ale jeden motor je v pořádku. Zkoušel jsem to připojit na desku, toho nepípajícího motoru a stejně to pípá. Co s tím nenulovým (silným) signálem?Už fakt nevím.
honzaop

#6 Příspěvek od honzaop »

Takže už víš, že problém je v desce koptéry.
Co je to za desku?
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Nowis

#7 Příspěvek od Nowis »

Deska je Crius All in one pro v2. To ale problem nebude. Jeden regl funguje. Kdyz na stejny pin dam ten nefunkcni tak pipa stejne jako na jinem pinu. Uz jsem zkusil i jinou desku a to same.
Burys

#8 Příspěvek od Burys »

Nowis píše:Deska je Crius All in one pro v2. To ale problem nebude. Jeden regl funguje. Kdyz na stejny pin dam ten nefunkcni tak pipa stejne jako na jinem pinu. Uz jsem zkusil i jinou desku a to same.

Možná by pomohlo zkalibrovat ten rozsah plynu přes desku
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
Nowis

#9 Příspěvek od Nowis »

Takže konečně regulátroy nepípají, bestie.
Vyzkoušel jsem nastavit ESC softwarově, to nepomohlo. Pak ještě jednou pro každý zvlášť nastavit rozsah plynu přes přijímač, zkontrolovat naprogramování každého ESC a opět nic.
Pak mě napadlo provést reverzní nastavení plynu. A pozor, najednou přestalo ESC pípat, takže jsem provedl předchozí nastavení. Každý jsem odzkoušel zvlášť připojit na desku jestli nezačne pípat. To proběhlo OK. Pak jsem všechno pozapojoval a .... ESC opět začali pípat. Myslel jsem, že mě jebne :oops: .

Nakonec jsem ještě jednou napíchal všechno do desky a přijímače, zapojil k počítači, připojil baterku a odarmoval motory. ESC pořád pípali. Vypojil jsem baterku, nastavil plyn na vysílači na maximum a zapojil baterku. Sice nastal zmatek s pípáním, nicméně jsem po dvojím pípnutí stáhnul plyn, počkal na jedno dlouhé pípnutí a zkusil roztočit motory. Světe div se začalo to fungovat. Pro jistotu jsem odpojil baterku, srovnal zpět reverzní nastavení plynu a zapojil baterku. Vše funguje :).

Nyní jsou nějak zmatený rozsahy plynů. Chovají se nějak podivně, nicméně po vypnutí MAG, ANGLE, BARO na AUX se to začíná chovat normálně. Jako by se nevraceli ROLL, PITCH, YAW do svých poloh. Zjišťuji, že motory Turnigy z HB nějak začaly mlátit a dost to vibruje. Takže máte k tomuto nějakou radu?

díky
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“