Gimbal - problém

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Zpráva
Autor
peto6666

Gimbal - problém

#1 Příspěvek od peto6666 »

Neviete mi niekto poradiť? Mám čínsky gimbal a zo začiatku fungoval relatívne v pohode. Teraz po cca 2 mesiacoch začal byť nejaký "nepokojný" . Začalo v ňom nejako cvakať a neustále sa preštelováva. Stalo sa mi aj, že uprostred letu sa začal nekontrolovateľne vrtieť to trvalo asi minútu a potom sa zase ustabilizoval.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8w7W2DsER48[/youtube]
Duffs

Re: Gimbal - problém

#2 Příspěvek od Duffs »

Mohol by si hodiť link na konkrétny typ poprípade aká je tam riadiaca jednotka a aký je tam soft.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
peto6666

#3 Příspěvek od peto6666 »

toto je on: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... AQ:GB:1123
Len dúfam, že bude link ešte funkčný :?
Duffs

#4 Příspěvek od Duffs »

No doska vyzerá na klon origo alexmosa takže skús postup ktorý som opísal v piatom príspevku z hora http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=133&t=56753&start=135 . Momentálne sú už aj lepšie verzie hacknutého alexmosového kodu takže ked tak pogoogli. Dôležité je aj aby bol gimbal vyvážený čo najpresnejšie v každej ose. To znamená že by sa ti nemala kamera pri nezapnutom gimbali preklápať dopredu - dozadu alebo vpravo -vľavo. Inak je tu cele vlákno o BL gimbaloch.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
peto6666

#5 Příspěvek od peto6666 »

Dík, za radu. Skúsim to tak spraviť. Zatiaľ sa mi ale nedarí nastaviť správne USB. Na PC, kde mám W8 mi nechce ten driver ani nainštalovať a na NB s Vistou sa mi to podarilo, ale zatiaľ sa mi to nedarí spárovať s gimbalom.
peto6666

#6 Příspěvek od peto6666 »

Tak sa mi tam podarilo nahrať firmware 2.2 (aj keď sám neviem ako :) ). Bohužiaľ, gimbal si aj tak robí čo chce. Nemám s tým žiadne skúsenosti, a tak neviem poriadne čo nastaviť. Skúšal som nejaké nastavenia čo som pozrel na youtube, ale nič moc. Neveim čo znamená "I2C errors". Čo sú to za chyby? Nieviete niekto ako sa to dá odstrániť?
ananas

#7 Příspěvek od ananas »

to sou chyby od snímače co je na gimbalu.. zprav kablík nebo kup nový senzor. pokud to zpravíš a bude to pořád to samé tak zkus zda motory máš vpořádku (neznamená že když fungovaly že jsou stále ok), ohmmetrem změř odpor vinutí. mezi těmi třema dráty musí být stejný odpor..
peto6666

#8 Příspěvek od peto6666 »

motory som zmeral - odpor je všade rovnaký, káblik som pozeral pod mikroskopom. Vyzerá byť v pohode. Kľudne by som kúpil nový - je to nejaký špeciál, ale je bežne dostať?
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od MarkAurel »

odlep senzor a poloz na stol a mrkni v gui ci z neho lezu blbe data teda ci drzi poziciu, mne sa jeden kablik ulomil ani som si to nevsimol az pri dokladnej kontrole pretoze gimbal blbol som nasiel tuto zakernu chybicku. Premeraj si kable ci su ok.

ak budes objednavat tak napriklad tento:

http://www.ebay.co.uk/itm/Nine-Axis-Deg ... 2a2ce01842
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
peto6666

#10 Příspěvek od peto6666 »

Dík za tip. Rovno to kúpim. Káblik som premeral - je Ok. Gyro som skalibroval vo všetkých osiach. Všetko beží dobre až kým nezapojím baterku. Potom začne "tancovať" (viď foto). Dnes som to bol aj vyskúšať v reále. Fúkalo riadne, gimbal sa aj snažil dorovnávať celkom úspešne, len je to také "trhavé".
Přílohy
Gimbal.jpg
markussius

#11 Příspěvek od markussius »

Taky mám problém s 2 osým Gimbalem s alexmos 2.1 motory mám gbm 5208 konstrukci sem si dělal sám ale už to nemůžu 2 měsíce rozchodit vždycky se k tomu vrátim ale stejně žádný výsledek ... Gimbal je vyvážený ale když snám začnu hýbat tak se krásně vrací do vodorovné polohy ale ke konci uplně zavibruje ... Což je uplně k hovn... Zatím se mi to nepodařilo odladit ... Poradí někdo ?
Vlasta2

#12 Příspěvek od Vlasta2 »

dej sem obrázek basic obrazovky z GUI
markussius

#13 Příspěvek od markussius »

Mám zapnuto pouze Roll..
Přílohy
gui.jpg
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jamesgsf »

Asi velké P a D a řekl bych že ti jdou pak na senzor vibrace od motorů, zkus položit lehce prst na kameru a uvidíš. Včera jsem to taky ladil tak jsem na to zvedavej v letu.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Vlasta2

#15 Příspěvek od Vlasta2 »

markussius píše:Mám zapnuto pouze Roll..

ještě takový detail, co je na tom dělaným gimbalu za foťák (cca váha + druh). Ty motory jsou na obou osách stejný a je tam tohle - http://www.dronetuner.com/index.php?opt ... uct_id=282 ? Ještě, jak a čím to napájíš a objevují se ti ve spodní části tabulky chyby ?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“