Jak na povrchovou úpravu??
Jak na povrchovou úpravu??
Ahoj,
potřebuji poradit jak opravit maketu Fairchild? Jde o opravu motorového krytu, křídel a trupu. Budu opravdu rád za každou radu.
Děkuji za odpověďi Michal
potřebuji poradit jak opravit maketu Fairchild? Jde o opravu motorového krytu, křídel a trupu. Budu opravdu rád za každou radu.
Re: Jak na povrchovou úpravu??
No....to jsem taky zvedavy...kdo co poradi,protoze ja bych to buď vybrušoval a nebo kousek po kousku odlamoval potah...i balzovy a pak udelal potahy nove.motorovy kryt bych asi udelal novy a nebo zase..vykytovat a vybrousit.
PS: Mozna bych se na to asi i vyprdnul a vyhodil.
PS: Mozna bych se na to asi i vyprdnul a vyhodil.
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
misamltr píše:Ahoj,
Odkud jsi?
Máš jistotu, že ty křídla jsou uvnitř v pořádku? I ten trup a kapota, pokud jsi to jen slepil, nebude to mít pevnost, a pokud to zevnitř vyztužíš, stane se z toho cihla. Osobně jsem takové "harmoniky" likvidoval, ale je to na tobě a bude to hóódně práce.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
.... neco malo je o opravach a nasledne povrchove uprave je popsano i nafoceno napr tu:
viewtopic.php?f=18&t=49805&hilit=+arzenal+vb+10+po+pilotazni+chybe
Pripadne je mozne pobrat nejake napady zde:
http://www.vekamodel.cz/opravy-kompozit ... lu-letdel/
veka1
viewtopic.php?f=18&t=49805&hilit=+arzenal+vb+10+po+pilotazni+chybe
Pripadne je mozne pobrat nejake napady zde:
http://www.vekamodel.cz/opravy-kompozit ... lu-letdel/
veka1
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
nebál bych se toho, jdou i daleko horší věci.. 
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se dá kryt koupit za pár stovek nový, vůbec bych se s ním neobtěžoval.
Edit: pakliže to je ze stavebnice...................
Edit: pakliže to je ze stavebnice...................
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Nenapsal jsi jak to chceš opravit?? myšleno tak aby to bylo schopné letu nebo letadlo uvést do původního stavu??
Oboje je možné jen se ty opravy hodně liší
Křídla v případě že mají dostatečnou pevnost tak bych je vytmelil přebrousil a nastříkal. je to jednodušší než strhávat kompletní potahy.
Trup. je potřeba zvenku vyztužit a srovnat. třeba smrkovými lištami chycenými lepenkou. Zevnitř se pak dle prostoru musí trup vyztužit a povrchovku dodělat stejným způsobem jako křídlo.
Motorový kryt je opravdu asi nejlepší koupit nový nebo nový vyrobit. Ten tvůj by šel taky opravit ale nabere hodně hmotnosti takže to má cenu jen pokud máš vpředu nějaké závaží které jde vyndat.
Oboje je možné jen se ty opravy hodně liší
Křídla v případě že mají dostatečnou pevnost tak bych je vytmelil přebrousil a nastříkal. je to jednodušší než strhávat kompletní potahy.
Trup. je potřeba zvenku vyztužit a srovnat. třeba smrkovými lištami chycenými lepenkou. Zevnitř se pak dle prostoru musí trup vyztužit a povrchovku dodělat stejným způsobem jako křídlo.
Motorový kryt je opravdu asi nejlepší koupit nový nebo nový vyrobit. Ten tvůj by šel taky opravit ale nabere hodně hmotnosti takže to má cenu jen pokud máš vpředu nějaké závaží které jde vyndat.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Ahoj,
letadlo opravdu vyhazovat nechci, protože to je krásně létájící 2,4m maketa. Jakýkoliv dolnoplošník nelétal nikdy tak pěkně a na přistání krokem i bez klapek. Stavěl jí H. Kopal. Kryt motoru nelze koupit, protože to je domácí stavba. Letadlo jsem minulý rok zalétl a teď čeká na povrchovou úpravu, abych mohl na makety. Křídla po slepení purexem jsou uvnitř v pořádku. Letadlo je pevnosně na tom velmi dobře, tak potřebuji křídla vybrousit, vykytovat a natřít, nic víc. Jsem z Třebíče. Kryt motoru, kdyby vážil o 100g více, vůbec by to nevadilo. Jinak pokud by jste vyhazovali nějaké havarované letadlo, tak bych určitě měl zájem. Rád zpravuji letadla, ale na povrchové úpravy nejsem moc trpělivý. Posílám pár fotek Fairchilda http://leteckaposta.cz/738792883
Děkuji všem za odpověďi Michal
letadlo opravdu vyhazovat nechci, protože to je krásně létájící 2,4m maketa. Jakýkoliv dolnoplošník nelétal nikdy tak pěkně a na přistání krokem i bez klapek. Stavěl jí H. Kopal. Kryt motoru nelze koupit, protože to je domácí stavba. Letadlo jsem minulý rok zalétl a teď čeká na povrchovou úpravu, abych mohl na makety. Křídla po slepení purexem jsou uvnitř v pořádku. Letadlo je pevnosně na tom velmi dobře, tak potřebuji křídla vybrousit, vykytovat a natřít, nic víc. Jsem z Třebíče. Kryt motoru, kdyby vážil o 100g více, vůbec by to nevadilo. Jinak pokud by jste vyhazovali nějaké havarované letadlo, tak bych určitě měl zájem. Rád zpravuji letadla, ale na povrchové úpravy nejsem moc trpělivý. Posílám pár fotek Fairchilda http://leteckaposta.cz/738792883
- LibcaR1100S
Ahoj, podle jména a té Třebíče předpokládám, že znáš letiště v Rokytnici, tak jestli chceš, tak dej vědět přes SZ a můžem na to mrknout, zrovna tu dělám kryt na Hellcata, kterej vypadal podobně, jak ten tvůj..
Ahoj,
na letiště do Rokytnice jezdím a znám se s modeláři. Potřebuji buť opravit tento rozlámaný kryt, nebo udělat formu. Letadlo chci na soutěž maket, tak potřebuji originál na toto letadlo. Posílám fotku ze záletu na letišti v Rokytnici. Nechápu, jak by mohl člověk vyhodit tak krásné a tak lehce opravitelné letadlo.
S pozdravem Michal
na letiště do Rokytnice jezdím a znám se s modeláři. Potřebuji buť opravit tento rozlámaný kryt, nebo udělat formu. Letadlo chci na soutěž maket, tak potřebuji originál na toto letadlo. Posílám fotku ze záletu na letišti v Rokytnici. Nechápu, jak by mohl člověk vyhodit tak krásné a tak lehce opravitelné letadlo.
S pozdravem Michal
- LibcaR1100S
S pozdravem Michal
Tak to jsme dva, už tam taky pár let jezdím..
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš ten motorový kryt udělat tak že ho zevnitř vylaminuješ. Zvenku obrousíš dotmelíš a celé to potáhneš vrstvou tkaniny.
Dělat nový podle mne nemá cenu vzhledem k náročnosti výroby formy.
Jen nevím jak jsi na to s možností laminování.
Dělat nový podle mne nemá cenu vzhledem k náročnosti výroby formy.
Jen nevím jak jsi na to s možností laminování.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
S krytem si nějak poradím. Důležité jsou hlavně ty křídla. Nejlepší by bylo zbavit se původního laku a tkaniny a znova to olaminovat. Bylo by to nejsnazší řešení něž olaminovávat pouze místa bez tkaniny (náběžka) a potom to kitovat. Bylo by možné ze zapalování sundat fajfku a přidělat to nějakým menším způsobem? Fajfka se mi nevejde do krytu a nechci dělat nemaketovou díru.