Kde koupit fólii imitace hliníku?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
malé zvíře

Kde koupit fólii imitace hliníku?

#1 Příspěvek od malé zvíře »

Ahoj, bádám už pěknou dobu a nevím kde jinde se zeptat tak to zkusím tady: existuje fólie která by imitovala eloxovaný hliník? Na pár tuning shopech jsem našel fĺii s designem broušeného hliníku; vypadá pěkně ale není to úplně ono.

Pokud někdo ví kde sehnat, dejte prosím vědět.
Předem díky,
T.
Last one alive, lock the door!
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde koupit fólii imitace hliníku?

#2 Příspěvek od TomasC »

Velmi podobnou folii jsem nedávno lepil pod kuchyňskou desku v místě myčky. Snad tě to navede správným směrem. Nevím co to je, dostal jsem to k instalaci desky.
nike

#3 Příspěvek od nike »

Folie "kovového" vzhledu jsem viděl tuším v Bauhasu.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AR1 »

malé zvíře píše:Ahoj, bádám už pěknou dobu a nevím kde jinde se zeptat tak to zkusím tady: existuje fólie která by imitovala eloxovaný hliník?

T.

Záleží kolik jí chceš. Na plastikáče se takový folie dělají, je to velmi jemný. Jmenuje se to Bare metal foil. Balení 1x A5 (asi tak+-).
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Lark

#5 Příspěvek od Lark »

Jestli to není tajné, na co to chceš použít? Je k mání i nažehlovací třeba toto:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=56381
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jyrry »

malé zvíře píše:... fólie která by imitovala eloxovaný hliník? ....

záleží na tom co si představuješ pod pojmem "eloxovaný hliník"...
Eloxování je anodická oxidace hliníku s následným probarvením oné vrstvy vzniklých oxidů a uzavření vhodným lakem
jyrry.webnode.cz
JMalik

#7 Příspěvek od JMalik »

malé zvíře píše:Ahoj, bádám už pěknou dobu a nevím kde jinde se zeptat tak to zkusím tady: existuje fólie která by imitovala eloxovaný hliník? Na pár tuning shopech jsem našel fĺii s designem broušeného hliníku; vypadá pěkně ale není to úplně ono.

Pokud někdo ví kde sehnat, dejte prosím vědět.
Předem díky,
T.

Jestli to chceš např. na motorový kryt, tak je to řešitelné. Pokud to má být imitace povrchu křídla Blaníka, tak to takhle nepůjde.
Takže zásadní problém : na co to je?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lubosh »

Luboš
www.3dprintedtanks.com
malé zvíře

#9 Příspěvek od malé zvíře »

jyrry píše:záleží na tom co si představuješ pod pojmem "eloxovaný hliník"...
Eloxování je anodická oxidace hliníku s následným probarvením oné vrstvy vzniklých oxidů a uzavření vhodným lakem

Vím co je elox. Jestli víš jak vypadají konstrukční AL profily třeba od Itemu, nebo různé kuchyňské hliníkové zásuvky (nemyslím zásuvky na 230V ;) ) tak potřebuji/chci dosáhnout co nejpodobnějšího vzhledu... Barevný elox nepotřebuju.

JMalik píše:Jestli to chceš např. na motorový kryt, tak je to řešitelné. Pokud to má být imitace povrchu křídla Blaníka, tak to takhle nepůjde.
Takže zásadní problém : na co to je?

Mám několik plastových desek rozměr cca 500x300mm a chci aby vzhledově imitovaly eloxovaný hliník (viz výše)

Lubosh píše:Nezkoušel jsem to, ale co tady?
http://www.karbon-folie.cz/chrom-folie-3d-tvarovatelna/

Mám od nich obědnanou fólii s designem broušený hliník, ta uvidím jak to bude vypadat. Pokud to bude použitelné (vzhledově i použitelností aplikace dám vědět)

T.
Last one alive, lock the door!
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“