Napájanie gimbalu

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
logout
Kontaktovat uživatele:

Napájanie gimbalu

#1 Příspěvek od logout »

Mám tento gimbal: http://www.ebay.com/itm/130957878975?ss ... 1497.l2649

Ako riešite napájanie? Priamo z pohonnej batérie, alebo samostatne? Mám tu niekoľko 3S/850mAh packov, tak dumám, či to nenapájať z nich. Nikde som sa nedočítal, koľko to vlastne má odber ani som nenašiel bližší popis tej elektroniky, čo je na tom.
dt

Re: Napájanie gimbalu

#2 Příspěvek od dt »

logout píše:Mám tento gimbal: http://www.ebay.com/itm/130957878975?ss ... 1497.l2649

Ako riešite napájanie? Priamo z pohonnej batérie, alebo samostatne? Mám tu niekoľko 3S/850mAh packov, tak dumám, či to nenapájať z nich. Nikde som sa nedočítal, koľko to vlastne má odber ani som nenašiel bližší popis tej elektroniky, čo je na tom.

Já myslím, že gimbaly podobné velikosti budou žrát plusminus podobně. Takže pro hrubou orientaci lze kouknout třeba sem kde je napsáno 400mA staticky, 600mA v pohybu.
Já napájím gimbal přímo z pohonné baterie. Nepozoroval jsem žádný extrémní rozdíl při napájení ze zvláštní baterky, sice to méně žere z pohonné, ale zase vezeš více hmotnosti, výsledný rozdíl nebyl pozorovatelný a přibyly jenom starosti navíc.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Woita »

logout píše:Ako riešite napájanie? Priamo z pohonnej batérie, alebo samostatne? Mám tu niekoľko 3S/850mAh packov, tak dumám, či to nenapájať z nich.

Přesně jak píše dt, přímo z pohonné baterie. Mám velikostně podobný gimbal, napájení má povolené 7 - 17V.
Druhá baterka ti přidá váhu navíc, kterou budeš muset hradit z pohonné, nic ti to nepřinese, kromě starostí o další baterku.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MarkAurel »

spotreba sa lisi aj podla priradenej Power motorom v GUI, ked som lietal s 3s tak som napajal gimbal z pohonnej, teraz ked lietam na 4s pouzivam este jednu 1600mah 3s aj koli dovazeniu koptery nakolko 4s je uz tazsia a musela ist do CG koptery a na jej miesto v zadu prisla spominana 3s
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
tibor

#5 Příspěvek od tibor »

logout píše:Mám tento gimbal: http://www.ebay.com/itm/130957878975?ss ... 1497.l2649

Ako si s tým gimbalom spokojný, už si ho oživil? Aký firmware má ta doska? A ešte jedna otázka, ako sa na tom gimbale dá vyriešiť výstup videa z kamery, keď na tej strane kde má kamera videovýstup je motor gimbalu?
logout
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od logout »

tibor píše:Ako si s tým gimbalom spokojný, už si ho oživil? Aký firmware má ta doska? A ešte jedna otázka, ako sa na tom gimbale dá vyriešiť výstup videa z kamery, keď na tej strane kde má kamera videovýstup je motor gimbalu?

Fuuuu, ten gimbal mam doma tyzden aj s cestou. Firmware netusim a uz som aj mal nutkanie na upgrade, ale nespekulujem, bo to funguje. Vystup ma zatial netlaci - nemam to na fpv.
tibor

#7 Příspěvek od tibor »

A v akom programe ho ladíš?
mosse
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mosse »

hold je jedno kolko to zere. Vzdy je lepsie mat separe baterkku na gimbal. Ked pouzivas pohonnu bat a klesne baterke stava tak sa gimbal zacne spravat inak.
stanleyy

#9 Příspěvek od stanleyy »

hod tam nieco taketo a mas vybavene:
http://www.gimbalshop.eu/index.php?id_p ... &id_lang=1

stabilne napajanie je hodne dolezite kvoli tomu, ze v priebehu klesania napatia sa menia parametre stabilizacie. Je to hodne dolezite hlavne pri 8 bit alexmos doskach.
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
petasto
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od petasto »

logout píše:Firmware netusim a uz som aj mal nutkanie na upgrade, ale nespekulujem, bo to funguje.

Tak o tom raději nespekuluj, nebo ho pravděpodobně umrtvíš, pokud tam není opravdu originální alexmos deska, což za tyhle prachy nebude. Je třeba použít verzi rozhraní SimpleBGC GUI, jako je verze firmware. Většinou bývá verze 2.2b2, ale může tam být prakticky cokoliv. U mojeho kousku bylo potřeba přehodit osy roll a tilt, protože číňan špatně nalepil destičku s IMU a prohodil motory. Sice to nějak fungovalo, ale chovalo se to divně.

Jo a k původnímu dotazu, na Phantomovi napájím z pohonné aku, byl na to přímo připraven vývod, stačilo napájet konektor.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“