B25 Mitchell 80.7" od H9 elektro
B25 Mitchell 80.7" od H9 elektro
Jak jsem se "dvoumetrovkou" F7F namlsal (hlavně po letové stránce, stavebně jsem tomu moc nedal...), jednoho večera lehce ovíněn rulandským šedým jsem objednal zase jednou trochu větší krabici...
download/file.php?id=34216&mode=view
Snad to nebude vadit, když to opět pojmu jako lehkou recenzi mixnutou "osazovacím" a (předpokládám) "upravovacím" vláknem...
Po vybalení z černé strečovky, oškubání jedné krabice a otevření druhé krabice jsem se jal zkoumat obsah; vše je úhledně a důkladně zabalené, velké díly jsou omotané slabým "Mirelonem" a vložené do tužšího igelitového sáčku, některé ještě navíc mají separé ve své kartonové krabici:
Snad to nebude vadit, když to opět pojmu jako lehkou recenzi mixnutou "osazovacím" a (předpokládám) "upravovacím" vláknem...
Po vybalení z černé strečovky, oškubání jedné krabice a otevření druhé krabice jsem se jal zkoumat obsah; vše je úhledně a důkladně zabalené, velké díly jsou omotané slabým "Mirelonem" a vložené do tužšího igelitového sáčku, některé ještě navíc mají separé ve své kartonové krabici:
jyrry.webnode.cz
Re: Xnn nn.n" od Zn elektro
Vyprostil jsem malé díly, mimo záběr je spousta igelitu - je to jak ruské Matrojošky; v pytlích jsou pytlíky a v pytlících pytlíčky :-D
Hledám dílečky nutné pro kompletaci "na sucho", snažím se o tradiční focení na konferenčním stole (jinde to nejde, porůznu viděnou romantiku - ložnici a éro lebedící si v manželské posteli - jsem zavrhnul)...
Hledám dílečky nutné pro kompletaci "na sucho", snažím se o tradiční focení na konferenčním stole (jinde to nejde, porůznu viděnou romantiku - ložnici a éro lebedící si v manželské posteli - jsem zavrhnul)...
jyrry.webnode.cz
Re: Xnn nn.n" od Zn elektro
Teď už je dobře vidět co to je... Kabinu pilotů jsem nedal, musím ji ještě vystříhat.
I když je to jen o fous menší než Tigercat, nepůsobí to tak mohutně, přece jen je to v menším měřítku a vše je subtilnější:
Sice to má být "Jéčko", ale mám v plánu to trochu pozměnit; to se uvidí v průběhu zprovozňování...
I když je to jen o fous menší než Tigercat, nepůsobí to tak mohutně, přece jen je to v menším měřítku a vše je subtilnější:
Sice to má být "Jéčko", ale mám v plánu to trochu pozměnit; to se uvidí v průběhu zprovozňování...
jyrry.webnode.cz
Re: B25 Mitchell 80.7" od H9 elektro
Při vybalování dílů kabiny jsem bohužel zjistil vadu na kráse - kabina předního střelce je již obstřižená z výroby a asi díky tomu utrpěla "zranění" při transportu; v igeliťáku jsou ty zbylé střípky:
Poslal jsem fotku dodavateli a uvidím, jaké bude vyjádření a reakce - předpokládám ze strany dovozce, v seznamu náhradních dílů ji tam ale nevidím - http://www.astramodel.cz/cz/katalog/han ... -a498.html
Poslal jsem fotku dodavateli a uvidím, jaké bude vyjádření a reakce - předpokládám ze strany dovozce, v seznamu náhradních dílů ji tam ale nevidím - http://www.astramodel.cz/cz/katalog/han ... -a498.html
jyrry.webnode.cz
krása ... jinak já stavěl menšího brášku téhle a paradoxně přesně tuhle kabinku jsem měl taky prasknutou ...
z dopravy, pak dej vědět jestli budeš mít taky tak úžasně křivě předřezaný panty jako sem měl já
z dopravy, pak dej vědět jestli budeš mít taky tak úžasně křivě předřezaný panty jako sem měl já
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:... menšího brášku ...
Black Horse ? Toho jsem měl... prodáno, létá u kolegy.
Co se týká těch plastopapírových pantů, nejsem si jistý zda je tam nechám...
jyrry.webnode.cz
nn stavěl sem od Hangaru 9, podle foto to vypadá zcela stejně jako ten tvůj, jen byl asi menší
http://www.astramodel.cz/manualy/hangar ... itchel.pdf
tohle sem stavěl
ocas teda moc neseděl a hlavně blbě fiknuté panty, jinak celkem pohoda stavba
jo a jedna polovina VOP byla z výroby křivě řízlá - ta páka takže to nechodilo souhlasně a navíc strašně z tuha, tak sem to musel kuchat
http://www.astramodel.cz/manualy/hangar ... itchel.pdf
tohle sem stavěl
ocas teda moc neseděl a hlavně blbě fiknuté panty, jinak celkem pohoda stavba
jo a jedna polovina VOP byla z výroby křivě řízlá - ta páka takže to nechodilo souhlasně a navíc strašně z tuha, tak sem to musel kuchat
SOVA is YouR CO-pilot
Jyrry ty me davas brouky do hlavy. Skoro bych i neco obednal ale mam obavu ze me ceka nejdriv dodelani toho meho Havoca coz uz je rozpracovany 4 roky 
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
dotaz - kupujes to v CZ nebo z venku ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Tohle je z CZ; zvenku se mi povedl Tigercat v akci z Anglie. Teď jsou na cestě serva (Kostka) a podvozky (EU sklad HK), teda jen ta elektro-mechanika, nohy si zkusím uhňácat sám.
Jinak mám rozkresleného Horneta (toho "pořádného", s vrtulema) už přes 2 roky; bál jsem se toho (rozměry) a zmenšoval jsem ho na 1800 ale až osadím tohle, udělám ho podle původního plánu 82"...
Havoca dodělej, větší dvoumotor je větší lábuš při létání... ;-)
Jinak mám rozkresleného Horneta (toho "pořádného", s vrtulema) už přes 2 roky; bál jsem se toho (rozměry) a zmenšoval jsem ho na 1800 ale až osadím tohle, udělám ho podle původního plánu 82"...
Havoca dodělej, větší dvoumotor je větší lábuš při létání... ;-)
jyrry.webnode.cz
Milan Nes píše:... byl asi menší ...
nene, to je přesně on.
Chvíli jsem zvažoval jít na 2,4-2,6m ale to už je zase jinde, hlavně náklady na pohony, je to všechno "krát dvě" ...
I když, pohony z F7F by těch 2,4m asi utáhly... Ale další limit je skladování a přeprava - 2m je do Fabky tak akorát nadoraz :-)
jyrry.webnode.cz
jo koukam je to ten samej, uz i to bylo v me dilne celkem vesele, musel sem si uklidit cely stul, coz se rovnalo praci na dva dny a tydeni depresi z toho co sem ztratil a nebo vyhodil :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Tak tohle mam jednoduche, moje soucasna dilnicka cca 1,5x1,5m nedovoluje zadne manipulace s tak velkymi dily, tak to resim na pultovem mrazaku...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:.... to resim na pultovem mrazaku...
Vlastně tady je to "osazovací" pracoviště vidět včetně přišedší "krabičky" s Mitchellem :-)
jyrry.webnode.cz
První střívka ze světa jsou doma; má to vydržet éro až 7 kg, tak jsem zvědav; je to opět HK:
Motory jsou "v šuplíčku" již delší dobu, plánoval jsem je do DH103 ale tato akce zatím spí; teď jsem zkoušel jaké asi tak vrtule a počty článků to bude chtít pro B25-ku:
Kdyby to někoho zajímalo, tak motor je NTM 4248 650kV
aku 4s:
MA 12x6 3L .... 440W 32A
APC 12x8 2L .... 440W 32A
MA 13x8 3L .... 540W 40A
aku 5s:
MA 12x6 3L .... 710W 40A
Zatím to tedy hraje na aku 5s a ty MA 12x6; v návodu píší motor také 650kV, vrtule APC 12x8, aku 4s ale těch 440W se mi zdá docela málo; s tím trochu letí 1600mm Mossie...
Motory jsou "v šuplíčku" již delší dobu, plánoval jsem je do DH103 ale tato akce zatím spí; teď jsem zkoušel jaké asi tak vrtule a počty článků to bude chtít pro B25-ku:
Kdyby to někoho zajímalo, tak motor je NTM 4248 650kV
aku 4s:
MA 12x6 3L .... 440W 32A
APC 12x8 2L .... 440W 32A
MA 13x8 3L .... 540W 40A
aku 5s:
MA 12x6 3L .... 710W 40A
Zatím to tedy hraje na aku 5s a ty MA 12x6; v návodu píší motor také 650kV, vrtule APC 12x8, aku 4s ale těch 440W se mi zdá docela málo; s tím trochu letí 1600mm Mossie...
jyrry.webnode.cz