prosim znale o odpovedi na nize polozene otazky. Dopredu se omlouvam, ale letanim jsem netknuty, jezdil jsem jen kdysi RC auticka.
Chci si poridit Quadrocopteru napred na letani a pro radost a take bych chtel pozdeji natacet i hobby video. Po prochazeni ruznych modelu jsem se zastavil u DJI F450, ktera mi prisla jako idealni volba. Vzhledem k tomu, ze mam jenom nabijecku, tak budu muset poridit uplne vse.
Tady jsou me otazky:
1/ RC: MX-12. MX-16, MC-16 ..... vim, ze vysilac clovek kupuje na "cely" zivot, ale zase kvuli tomu kupovat nejake delo ze ktereho vyuziji 20% funkci .... umi mi nekdo rici zasadni rozdily, duvody proc jit/nejit do toho ci onoho modelu? Samozrejme v mem kontextu - nebudu nikdy vlastnit/letat X modelu, nejspise jeden ci dva. Take pochybuji, ze bych sel do vrtulniku ci letadla (ikdyz cert nikdy nespi). Potrebuji akorat volne kanaly na gimbal, popr. me napada do vysilace posilat stav baterie.
2/ ridici jednotka NAZA-M V2 vs Lite ... chapu to dobre, ze zasadni rozdil je v tom, ze na lite nepripojim gimbal ? Je mezi nimi jeste nejaky jiny rozdil? Z porovnani zde moc chytry nejsem http://www.dji.com/info/spotlight/whats-difference-of-naza-m-litenaza-m-v1naza-m-v2
3/ gimbal .... urcite by bylo krasne si poridit Zenmuse H3-2D, ale neda se za mensi penize poridit neco kvalitativne na urovni 90% H3-2D ? Take to chapu tak, ze pokud bych na nataceni videa gimbal nepouzil, tak krome toho, ze nebudu moci ovladat pohyb kamerou a nebudu mit kameru zafixovanou, tak se mi bude obraz vlnit/trepat? Proste to stabilizace v gopro nezvladne?
4/ gopro ... ma smysl porizovat tu nejnadupanejsi gopro anebo je to zbytecny luxus? Mam deti, takze pri nataceni jejich ruznych aktivit, at jiz pod hladinou ci na sousi se bude hodit.
5/ letovy cas .... z auticek si pamatuji, ze 10 minut je strasne malo, takze bych bral tak 20 minut - da se to utahnout na jednu baterku anebo radeji kvuli vaze poridit mensi kapacitu a casteji stridat ? Problem ale je, ze baterky bych potreboval urcite 2, takze je to i o cene.
5/ bezpecnost .... deti obcas chodi na nejakou akci a me by se samozrejme libilo mit netradicni fotku/video. Pokud bych 100% zvladal rizeni, je bezpecne/vhodne to pouzit uvnitr budovy, ci venku kde je velka koncentrace lidi. Jak to vypada, kdyz quadrocoptera leti k zemi z vysky do 10m?
6/ alternativa .... doporucite mi nejakou jinou alternativu? Kdyz to vse sectu, tak jsem na krasnych 40ti tisicich, coz uz je dost spatne obhajitelne pred manzelkou (jedine co bych asi obhajil by byla gopro kamerka, vsak asi sami znate). Nedela mi problem neco slozit, s vyrabenim je to horsi - nemam kde a naradi taky chybi. Samozrejme by se mi libilo usetrit, ale vzpominam si jak to bylo s autickama, tam to vzdy dopadlo tak, ze clovek neusetril (bud tunil horsi model anebo tunil i ten lepsi, proste past na penize). Porebuji vsak neco sehnatelneho u nas, protoze bych to potreboval prohnat ucetnictvim, at aspon neco usetrim (DPH+dane), mam i kamose, kteremu bych prodal na jeden projekt video a tim obhajit nakup pred FU. To ze bych za vydelek nekoupil ani baterku, tak to bych bral jako nezdareny podnikatelsky plan
7/ deti ... mam deti ve veku 4 a 8 let. Predpokladam, ze v modu "GPS Atti. Mode" to na volnem prostranstvi nerozflakaji. Ma treba vysilac moznost omezeni ovladacu na maximalni hodnotu. Treba pro 4 roky bych nastavil max = 20% a vim, ze to nerozpali proti zdi/stromu a neudela mi z toho hromadku nestesti.
Dekuji za odpovedi