Naivka, srandista nebo podvodník otazník
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Buckeye-Blitz
Naivka, srandista nebo podvodník otazník
Když jsem si přečetl na http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/576278/uzivatel/ tohle:
Zdravím všechny modeláře a příznivce RC modelu.Tímto bych Vás chtěl poprosit o jakykoliv příspěvek na koupi RC motoru do letadla Steen Skybolt.Je to letadlo jediné svého druhu.Jak velikostí tak i propracovaností detailů. Do letadla byl zakoupen motor EVO 300.Pro poruchovost byl odeslán do Španělska zpět tzv. výrobci na opravu.Po dlouhé komunikaci jsme se dozvěděli že firma výše zmíněný motor ani nedostala a byli sme podvedeni a okradeni nějakým španělským podvodníkem.Po další nezdarné komunikaci s timto člověkěm jsme se dozvěděli že motor nám už nevrátí.Vybral si zálohu na opravu přes 1000 EU.Jelikož letadlo i motor vlastní pan Češka z Litomyšle a je v důchodu tak z těchto důvodů nemůže už další motor koupit.Cena motoru se pohybuje okolo 100 000 Kč.Chtěl bych mu touto cestou pomoci a darovat mu nějaké penize na koupi noveho motoru.Letadlo je jeho celoživotní dílo a zaslouží si být ve vzduchu...Více info na pres email nebo na FB
Účet je 193489905/0600 je to GE Money Bank
dekuji
tak nevím, co si mám myslet
Zdravím všechny modeláře a příznivce RC modelu.Tímto bych Vás chtěl poprosit o jakykoliv příspěvek na koupi RC motoru do letadla Steen Skybolt.Je to letadlo jediné svého druhu.Jak velikostí tak i propracovaností detailů. Do letadla byl zakoupen motor EVO 300.Pro poruchovost byl odeslán do Španělska zpět tzv. výrobci na opravu.Po dlouhé komunikaci jsme se dozvěděli že firma výše zmíněný motor ani nedostala a byli sme podvedeni a okradeni nějakým španělským podvodníkem.Po další nezdarné komunikaci s timto člověkěm jsme se dozvěděli že motor nám už nevrátí.Vybral si zálohu na opravu přes 1000 EU.Jelikož letadlo i motor vlastní pan Češka z Litomyšle a je v důchodu tak z těchto důvodů nemůže už další motor koupit.Cena motoru se pohybuje okolo 100 000 Kč.Chtěl bych mu touto cestou pomoci a darovat mu nějaké penize na koupi noveho motoru.Letadlo je jeho celoživotní dílo a zaslouží si být ve vzduchu...Více info na pres email nebo na FB
Účet je 193489905/0600 je to GE Money Bank
dekuji
tak nevím, co si mám myslet
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Re: Naivka, srandista nebo podvodník otazník
Hustý....
A zná ho někdo? Existuje vůbec?
A zná ho někdo? Existuje vůbec?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
- JosefSvejk
To bude podvod "jak vyšitej". Pokud někdo takhle rovnou vystaví číslo účtu, tak jenom čeká, kolik "blbců" se chytne. Dělají to dnes všude, tak proč to nezkusit mezi modeláři
.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Pokud by šlo skutečně o nějaké unikátní éro, jistě se dá ta legenda ověřit.
Pokud bych zjistil, že je falešná, nenadával bych mu, ale poslal bych mu cvičně jedno euro. (ideálně každej z nás...)
Každá příchozí platba v cizí měně ho bude stát stovku, tak se nemusím trápit, že jsem nechal vydělat podvodníkovi, a je jakási pravděpodobnost, že z výpisu transakce se i dovím, komu to euro přišlo.
Pokud bych zjistil, že je falešná, nenadával bych mu, ale poslal bych mu cvičně jedno euro. (ideálně každej z nás...)
Každá příchozí platba v cizí měně ho bude stát stovku, tak se nemusím trápit, že jsem nechal vydělat podvodníkovi, a je jakási pravděpodobnost, že z výpisu transakce se i dovím, komu to euro přišlo.
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
S tim panem jsem se setkal na letisti v litaku a podle jeho fotek co mi ukazoval tak stavi opravdu nadherna era a zminoval se i o tomto eru a ze s nim je problem litat u nas na akcich kvuli te vaze.
Nicmene vybavuji si ze se zminoval i o problemu motoru v tomto letadle.
Nicmene je mi lito ze to takto dopadlo a byl napalen.
Nicmene vybavuji si ze se zminoval i o problemu motoru v tomto letadle.
Nicmene je mi lito ze to takto dopadlo a byl napalen.
Sbírka je jistě hezká věc, ale nějak jsem nepochopil, jak a proč se vlastně nechali s tou opravou napálit.
Co to jako má znamenat, že se od toho prostředníka dozvěděli, že jim motor už nevrátí???
Španělsko je sice daleko, ale na druhou stranu je členem EU - není to jakási necivilizovaná krajina uprostřed Afriky - a kvůli motoru za 100 litrů plus dalších cca 25 litrů zálohy na opravu by snad už stálo za to kontaktovat policii, ne? Vždyť podle popisu v tom inzerátu se snad jedná přímo o krádež, u níž je dokonce známa identita pachatele (minimálně s ním byli schopni komunikovat a zaslat mu motor i peníze)...
Co to jako má znamenat, že se od toho prostředníka dozvěděli, že jim motor už nevrátí???
Španělsko je sice daleko, ale na druhou stranu je členem EU - není to jakási necivilizovaná krajina uprostřed Afriky - a kvůli motoru za 100 litrů plus dalších cca 25 litrů zálohy na opravu by snad už stálo za to kontaktovat policii, ne? Vždyť podle popisu v tom inzerátu se snad jedná přímo o krádež, u níž je dokonce známa identita pachatele (minimálně s ním byli schopni komunikovat a zaslat mu motor i peníze)...
Prispival jsem pouze k tomu, ze mi ten pan neni cizi. Druha vec je sbirka. Bohuzel je to smutne se takto nechat napalit a jeste nekomu posilat tak vysokou zalohu na opravu natoz do zahranici a prijit o krasny kousek motoru. Myslim si ze policie se svymi schopnostmi nic nevyresi a pripad odlozi.
Alespon dnes co jsem videl jak policie podle hesla pomahat a chranit se prizpusobuje.
9 rano a policejni auto zaparkovane mezi dve boudy, kde se pracovalo na proseku. Obe hlavy jim tak klimbali ve spanku div si pi policajtka nerozbila hlavu o bocni okenko. Skoda ze jsem v tu dobu popojizdel v zacpe a nestihl jsem to vyfotit.
Alespon dnes co jsem videl jak policie podle hesla pomahat a chranit se prizpusobuje.
9 rano a policejni auto zaparkovane mezi dve boudy, kde se pracovalo na proseku. Obe hlavy jim tak klimbali ve spanku div si pi policajtka nerozbila hlavu o bocni okenko. Skoda ze jsem v tu dobu popojizdel v zacpe a nestihl jsem to vyfotit.
- Buckeye-Blitz
Jak se zdá, tak o podvod ze strany inzerenta asi nejde, přesto mně na popisu celé události udivují tři skutečnosti. Ta první je, že servis drahého a ne ledajakého motoru (ne nějakého detoňáku) zprostředkovává jakýsi hochštapler, se kterým výrobce/servis zjevně nemá žádný vztah. Jinak by majitele asi neodbyl konstatováním, že motor k opravě doručen nebyl, šmytec. Druhá skutečnost je, že si někdo řekne o zálohu na opravu, která, počítám-li dobře, tvoří 1/4 hodnoty opravované věci. Předpokládám, že tak jako v ČR, tak i ve Španělsku existuje tzv. zadržovací právo - nezaplatíš za opravu, věc ti nevydají. Takže seriozní servis by si hned na počátku musel spočítat, že má v držení věc, jejíž hodnota převyšuje náklady na opravu a zákazník si rozmyslí, zda zaplatí nebo ne, potažmo zda může servis na zákazníkovi tratit. Třetí skutečnost, která mne fascinuje je, že kamaráda poškozeného modeláře napadne podat inzerát na sbírku, popsat v něm jak neskutečně naivně majitel modelu-prý důchodce!!! přišel o cca 125.000,-Kč., od něhož patrně očekává, že se najdou ještě větší troubové, kteří vzniklou škodu nahradí.
Co se týče oznámení věci policii, tak to není věc pro nějaké obvodní oddělení, ale rovnou pro okresní ředitelství PČR, službu kriminální policie a vyšetřování. Zjevně jde o trestný čin podvodu či zpronevěry se škodou přes 100.000,-Kč. Na této složce PČR, předpokládám, že jsou natolik znalí, aby cestou Interpolu zažádali o ztotožnění dotyčného hochštaplera a následně v rámci trestního řízení i o právní pomoc a další úkony vedoucí k obvinění a potrestání pachatele.
P.S. Možná, že jde jen o lidskou závist nebo pomluvu, kdoví... ale toto stojí také za pozornost v souvislosti s předmětnou sbírkou http://inzerce.modelbazar.cz/ruzne/rc-model/letadlo/
viz text :
EVO 300
RC modely › letadla › spal. motor
Najdřive dělal pan Češka sbirku na dokončeni modelu a znovu na motor.to si dela prd !!!!!!!!!
Cena: 1 111 111 Kč
tel.: 5487963, Pavel
region: Královéhradecký kraj
změněno: 17.6.2014 11:52, inzerát č. 576840
Co se týče oznámení věci policii, tak to není věc pro nějaké obvodní oddělení, ale rovnou pro okresní ředitelství PČR, službu kriminální policie a vyšetřování. Zjevně jde o trestný čin podvodu či zpronevěry se škodou přes 100.000,-Kč. Na této složce PČR, předpokládám, že jsou natolik znalí, aby cestou Interpolu zažádali o ztotožnění dotyčného hochštaplera a následně v rámci trestního řízení i o právní pomoc a další úkony vedoucí k obvinění a potrestání pachatele.
P.S. Možná, že jde jen o lidskou závist nebo pomluvu, kdoví... ale toto stojí také za pozornost v souvislosti s předmětnou sbírkou http://inzerce.modelbazar.cz/ruzne/rc-model/letadlo/
viz text :
EVO 300
RC modely › letadla › spal. motor
Najdřive dělal pan Češka sbirku na dokončeni modelu a znovu na motor.to si dela prd !!!!!!!!!
Cena: 1 111 111 Kč
tel.: 5487963, Pavel
region: Královéhradecký kraj
změněno: 17.6.2014 11:52, inzerát č. 576840
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Tam je podobných reakcí víc, rozjela se tam slušná inzerátová diskuze. 
Také to nechápu, pokud by to byla sbírka na drahou operaci v zahraničí, nebo jinou věc související se zdravím a bytím-nebytím, tak to pochopím, ale dovolávat se lidské solidarity u takové zbytné věci jako je modelářský motor o který jsem přišel vlastní blbostí, tak to je drzost.
Jo, zapoměl jsem před supermarketem zamknout můj Mercedes-Benz 500 S-klasse a oni mi ho ukradli, nesložili byste se mi cca 4,5 mil. Kč na nový?? Jsem chudý důchodce.
Jo, zapoměl jsem před supermarketem zamknout můj Mercedes-Benz 500 S-klasse a oni mi ho ukradli, nesložili byste se mi cca 4,5 mil. Kč na nový?? Jsem chudý důchodce.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Jako dochodca sa pytam- kde do paroma zobral ten pan tych 100 000 Kc na ten motor a kde tie prachy na stavbu modelu ktory nemá paru vo svete?
Jano Bubeník
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Člověk by měl být soudný a stavět, létat s tím na co má, hnát to na krev rozpočtu s tím že se to nějak udělá a někdo mi pomůže nemůže obhájit ani životní sen, ani věk.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Nedá mi to a musím se taky ozvat a říct:
"Když už umí stavět tak krásný velký éra , tak proč nepostaví nějakýmu bohatýmu němčourovi třímetrovou maketu podle jeho přání a má vyděláno na dva takový motory. Nemyslím si že je až tak složitý takovýho zákazníka najít."
"Když už umí stavět tak krásný velký éra , tak proč nepostaví nějakýmu bohatýmu němčourovi třímetrovou maketu podle jeho přání a má vyděláno na dva takový motory. Nemyslím si že je až tak složitý takovýho zákazníka najít."
Frsky X10S Carbon
BUBI píše:Jako dochodca sa pytam- kde do paroma zobral ten pan tych 100 000 Kc na ten motor a kde tie prachy na stavbu modelu ktory nemá paru vo svete?
Tak tohle je zrovna zcela irelevantní a nesmyslná otázka.