Zapojení desky gimbalu GY-YTV3

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
Thomass4841

Zapojení desky gimbalu GY-YTV3

#1 Příspěvek od Thomass4841 »

Ahoj, koupil jsem z druhé ruky gimbal a nevím jak jej propojit s NAZA V2. Jedná se o tuto desku (nebo nějaký její klon)
http://www.itsqv.com/QVW/index.php?titl ... ez_V3a.jpg

Motory jsou tam zapojené a jsou vyvedené i kablíky k přijímači na otáčení kamerou. Ale nejsou tam zapojené kablíky pro spojení s eletronikou copteru. Mohl by mi někdo prosím poradit kam je zapojit? Předpokládám, že to bude na některé z dlouhé řady pinů dole.

Děkuju
Přílohy
Deska gimbal.JPG
JosefSvejk

Re: Zapojení desky gimbalu GY-YTV3

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

A s jakou elektronikou to chceš propojit? Kablíky ovládání propojíš s přijímačem a připojíš napájení, to nestačí?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Thomass4841

#3 Příspěvek od Thomass4841 »

Aha. Měl jsem nějak zafixováno, že to využívá hodnoty z gyra z elektroniky copteru. Takže asi ne... :)
Zapojil jsem to právě do toho přijímače a po zapojení napájení se to celé začalo jen strašně klepat a nic jiného to nedělalo.
Vlasta2

#4 Příspěvek od Vlasta2 »

v první řadě musí být gimbal s kamerou vyvážený ! Deska má USB a vypadá to na Alexmos nebo klon, takže to půjde nastavit. Když se i vyvážený gimbal při zapojení na napájení, ovládání (pro RC) nezapojuj, bude klepat, je rozhozená deska (nastavení) . Pak už jen zapojit do PC a přes GUI nastavit. Pozor, u některých klonů nejde přehrávat firmware, lze použít pouze ten, co je na desce nahraný, jinak desku umrtvíš. Takže neřeš seřízení novým firmwarem, ale nastavením stávajícího. Popis kalibrace a nastavení najdeš třeba tady http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1815204
Thomass4841

#5 Příspěvek od Thomass4841 »

Moc děkuju. Nakonec to bylo celkem jednoduché a gimbal funguje i bez nastavení. Mám tu ale tento problém. Původně byl pro GoPro2 a já musel tedy jedno pohyblivé rameno otočit, protože vývody na kabely jsou u GP3 na jiné straně. Na funkčnost stabilizátoru to nemá vliv, ale nemohu zaboha docílit natočení kamery dolu pomocí vysílače. Natáčí se stále jen nahoru. Když nakloním copter, kamera se sklopí správně, takže fyzická zábrana tam není, ale jak je otočené to rameno, tak to prostě funguje obráceně. Není nějaká možnost jak to jednoduše nastavit? Mám nějaký postup jak nastavovat tu desku, ale dostal jsem se v něm asi do 1/3 jak to vůbec vidět v PC a pak jsem to vzdal, protože to bylo neskutečně složité. Resp. nenašel by se někdo ochotný, kdo by mi to v okolí Prahy nastavil?

Děkuji moc
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“