obrábění překližky, laminátu - materiál, firma, soukromník?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
trauntnberg

obrábění překližky, laminátu - materiál, firma, soukromník?

#1 Příspěvek od trauntnberg »

behem experimentovani s kopterama jsem mel jiz vicekrat potrebu nahradnich dilu, ktere casto nebyly dostupne, pripadne i celych konstrukcnich celku, ktere bych klidne i sam navrhnul. Bohuzel nemam k dispozici vybavenou dilnu a proto se ptam, jak je to s vyrobou takovych casti na zakazku

jde mi napriklad o plata jednotlivých pater atd - jedno patro napr 50x10 cm, tloustka materialu 1-2mm
Obrázek

samotne dily muzu nakreslit v CADu, ve vektorech...uzpusobit se potrebnemu formatu - jen nemam zkusenost s upravou nakresu pro CNC stroj

1) jak je to s obrabenim z preklizky a jak je to s laminatem - sklolaminat (fiberglass), carbon, pripadne hlinik? Co vse lze delat doma v dilne a na co je jiz potreba profesionalni vybaveni a zazemi firmy? Na kolik to muze vyjit pri vyrobe jednotek kusu?

2) kde sehnat zakladni material?

3) mate nejakou osvedcenou firmu, ktera toto dokaze delat?

4) pripadne nachazi se mezi Vami nekdo s CNC masinkou, ktery se timto zabyva?

diky za odpovedi
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: obrábění překližky, laminátu - materiál, firma, soukromn

#2 Příspěvek od JirkaA »

sklo je za pár korun z česka, stejně překližky. S uhlíkem je to horší, za relativně přijatelnější peníz od číňanů, někdy chvíli trvá a stojí pár peněz, než najdeš dodavatele s akceptovatelnou kvalitou, a samozřejmě není to tady za dva dny. Hliník se řeže dost blbě protože na sucho se matlá a málo kdo má frézku s možností chlazení/mazání kapalinou. Lamináty sklo i uhlík a libovolné dřevo řezat dokážu, hliník raději zadám někam, kde to umí.
OK2WY
JRB
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JRB »

Nějaké hliníkové díly jsem si nechával dělat zde: http://www.idilna.cz/cz/. S kvalitou a rychlostí jsem byl spokojený.
Lark

#4 Příspěvek od Lark »

Na ty 3D díly (červené a bílé), pokud to nechceš dělat na 3D tiskárně, už ale potřebuješ formu, a to se na pár kousků nedoplatíš. Jde o to, jestli z té 3D tiskárny, by postačovala pevnost.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“