MODEL HOBBY 2014 - varování

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
bastlir

MODEL HOBBY 2014 - varování

#1 Příspěvek od bastlir »

Co vás asi jako první na této výstavě zaujme, tak to určitě budou opravdu už přemrštěné ceny. Za parkování na štěrkové ploše návštěvník už zaplatí 150,-Kč a za vstupné neuvěřitelných 180,-Kč (dospělí). Takže pokud očekáváte, že si na výstavě něco výhodně se slevou koupíte, budete zklamáni, pokud tedy nebudete kupovat nějaký model za 10tis. Bohužel výstavních slev bylo celkem poskrovnu. Avšak ani vystavovatelé nesplnili moje očekávání v prodeji náhradních dílů k modelům. Takže můj závěr zní - je lepší ten čas strávit přímo v nějaké prodejně.
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: MODEL HOBBY 2014 - varování

#2 Příspěvek od DAF »

V první řadě mi uniká, proč je tohle téma vloženo zrovna to této sekce, ale budiž (smětiště, nebo ostatní, by byly vhodnější).
Jinak o cenách parkovného se tu hovoří už několik let a nechápu, proč tedy neparkuješ někde levněji. Buď na P+R, které stojí pár kaček, nebo prostě jinde na vhodném místě (např. Prosek), a pak dál krtkem (pro neznalé metrem). Pokud nepojedeš s celou famílií včetně dědečka, babičky, tchýně a sousedovic kozy, tak tě lístky na metro vyjdou levněji, než parkování u výstaviště(tam i zpátky).
No a že výrobci už nevystavují tolik, jako před deseti lety, to se tu už také řešilo, net je k mání dnes už také (skoro) v každé rodině a podívat se u kafíčka co kdo vyrábí, prodává, za kolik a případně si to rovnou objednat, no není to pohodlnější? Nehledě na skutečnost, že vystavovatel platí poměrně značnou částku za stánek, k tomu dopravu, lidi a těm navíc určitě i nějaký ten přesčas, a navrch pak má dát hladovým zájemcům o levnější veletržní nákupy ještě slevu. Náš trh není až tak velký, aby se to vyrovnalo např. Norimberku. Mluvil jsem s jedním nejmenovaným vystavovatelem a ten říkal, že takovéto veletrhy jsou pro něj jedině ztrátový podnik.
Hitec Aurora 9X
Adam70

#3 Příspěvek od Adam70 »

hmmm, už léta tam nechodím (bohužel)
xxx
JosefSvejk

#4 Příspěvek od JosefSvejk »

DAF píše: Mluvil jsem s jedním nejmenovaným vystavovatelem a ten říkal, že takovéto veletrhy jsou pro něj jedině ztrátový podnik.

Kdyby tomu tak bylo, tak tam nevystavuje. :wink:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

JosefSvejk píše:Kdyby tomu tak bylo, tak tam nevystavuje. :wink:

Ono by to bylo na delší debatu, hlav ně s vystavovateli. Máš pravdu v tom, že nejde počítat přímé náklady a basta, musí se koukat na dlouhodobější efekt. Ovšem právě kvůli internetu, ke kterému už má dnes přístup prakticky každý, se význam účasti zmenšuje. Ale po pravdě, kolik vystavovatelů bylo před zrovna těmi deseti lety, a kolik jich tam je dnes? Takže zrnko pravdy na tom zřejmě bude, nemyslíš? V době různých Hobby Kingů, které prodávají v e-shopech po celém světě to zdejší vystavovatel vzhledem k velikosti trhu opravdu nemá lehké. Stánek stojí v řádu několik desítek tisíc, náklady na zavezení, instalaci a další věci kolem vyjdou také na nějakou tu desítku, spousta lidí přijde jen očumnout, někdo něco koupí, ale jestli výtěžek aspoň vyrovná náklady, no, nevím, nevím.
Ale co mě to trápí, jsem já vystavovatel? No nejsem! To je jejich problém, s tím na mě nechoděj. Nechaj si to lamentování pro někoho jinýho. 8)
Hitec Aurora 9X
Cooper

#6 Příspěvek od Cooper »

A co se všichni diví že se nakupuje po internetu. Je to jak říká kolega modelář přijdeš do domácích potřeb a koupíš tam nerezovou naběračku průměr 10 cm za 150,- kč a pak jdeš do prodejny modelářské a vrtulový kužel průměr 8 cm ani ne nerezoví s nápisem super model stojí 520,- kč. Jak jinak než vyrobeno v Číně tak proč to nekoupit zrovna tam. A to je tak u každého koníčku
Naposledy upravil(a) Cooper dne čtv 02.10.2014 20:01, celkem upraveno 1 x.
Letadlo řídí mě a ne já letadlo bohužel není to slogan pro nákup lepidla, ale zatím skutečnost
agy

#7 Příspěvek od agy »

To: Cooper tys to trefil synek .Jak to má přívlastek modelář tak je na tom 100% přirážka.Ale je to tak asi u všech aktivit spojených se zábavou lidí.Bohužel. :?
Xenomorfus

#8 Příspěvek od Xenomorfus »

Kluci, to neni jen o hobby, napriklad takova kulickova maznice stoji bezne v prodejne s hydraulikou 15,- kc a Fabory ma stejnou za 100,-kc (nahodne dnesni zjisteni).
Podobne tema se resilo ve vlakne s navysenim cen modelu jiste firmy... Asi to nakonec stejne vsichni udelame stejne a to tak,ze si najdeme nejaky kamenny shop, eshop apod a nakoupime dle toho, kolik si kdo z nas muze dovolit a komu vyhovuje dany koeficient pomeru kvality k cene.
A ja si osobne myslim, ze vstupne na takovyto "veletrh" by melo byt zdarma ;-).
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
kocour
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kocour »

Ono se to s těmi cenami odvíjí od cen nájmů pavilonů, ty pořadateli výstavy nepatří. Aby přežil, musí nasadit ceny za pronájem stánků. Vystavovatelé, aby přežili. musí nasadit ceny svého zboží. To poslední, jak jsem slyšel z věrohodných zdrojů, se celá léta nedaří a z ekonomické stránky věci je účast na MH ztrátová. Musí se ale brát v potaz stránka propagační, ale to je velmi subjektivní. Základ problému je, že my, kteří nepatříme k manažerské šlechtě, máme a budeme mít peněz málo. Co s tím, nevím, ale my to tady nevyřešíme a ti kecálkové, co nám zase před volbami slibují, asi taky ne.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kocour »

Tohle vlákno by se mělo sloučit s podobným v rubrice "Modelářské akce", kam patří.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jyrry »

Ono by se to dost promíchalo, řadí se to podle času, bude v tom guláš...
Spíš to zamknu a dám odkaz kam psát další...
Pokračování zde:
viewtopic.php?f=12&t=67724
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“