http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__46082__NGH_GF38_38cc_Gas_4_Stroke_Engine.html

.

Lark píše:Vypadá to moc pěkně, a i váha je nízká. Jen mě zaráží proč v dnešní době k tomu ještě dávají zápalka jen do 6V. Ale to není takový problém. Máš nějaké informace o životnosti?
Celeron píše:... S tou váhou to je divný....
Celeron píše:
A je mi taky divný, že 4T 38ccm má stejnej výkon jako 2T 33ccm Turnigy.
Jirka
Celeron píše:Psal jsem srovnatelnej!![]()
Jirka
FilipV píše:...
Není to o tom, že je to čínský šunt, jde o to, že dobré materiály něco stojí, a to i v Číně.
Pokud má motor za něco stát a něco vydržet, je třeba za něho zaplatit, ať už ho vyrobí Čech, Tatar, Číňan a nebo Japonec.
VTjr píše: Dnes koukám, že jsem tu Tvoji repliku trochu nepochopil, tedy o co Ti přesně jde.![]()
FilipV píše:Vypadá moc dobře, mám rád spalováky, a nechci plivat po čínských motorech, určitě jde krásně.
Otázkou je, jak dlouho...
Mám DLA 32-nevylítal ani 20l paliva, 2x odešlo zapalko a teď nemá tlaky, takže čeká na nový válec a píst. Za letu chcípnul tak 20x, mizernou kompresi měl hned od začátku. Jo a po vyběhnutí 2l paliva praskl blok, to ještě vzali u Pelikána na záruku. Nešel absolutně seřídit volnoběh
DLA 112 komprese skvělá, tah super, ve vlečné použitelný, ale neseřiditelný. Jde pokaždé jinak, jednou chudý, jednou bohatý, do akro nepoužitelný. K dnešku 1,5 roku v provozu, vylítáno cca 60l. Jde pořád stejně špatně. Možná by pomohl origo Walbro karbec, no na vlekání to stačí.
ASP S32A, 15l paliva perfekt, potom začal chcípat, nebylo možno seřídit. Nahrazen OS Max 46 LA, prastarý motor, jde neustále, kolik má propáleno si vůbec netroufám odhadnout.
Dále mám další čtyři OSy, včetně GT-60, po záběhu jednou seřízené jehly, od té doby 30l propáleno a na jehlu jsem nesáhl.
Yamada 120 FZ-jednou nastavena.... a tak bych mohl pokračovat.
Není to o tom, že je to čínský šunt, jde o to, že dobré materiály něco stojí, a to i v Číně.
Pokud má motor za něco stát a něco vydržet, je třeba za něho zaplatit, ať už ho vyrobí Čech, Tatar, Číňan a nebo Japonec.
Měl jsem boxera Magnum 160FT, což je totožný motor. Na fotce je v přídi rovněž dvoumetrové Pragy E-114, bohatě na ni stačil i na plovácích. Na zmíněné éro stačit zaručeně bude.Celeron píše:jestli na dvoumetrovou, cca 7,5 kg těžkou ZXII bude stačit 4T boxer ASP160