Letadlo pro středně pokročilého

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Druider

Letadlo pro středně pokročilého

#1 Příspěvek od Druider »

Prosím poraďte mi,
měl jsem Belancu od Hackera, hornoplošník s rozpětím 1000mm, ale ohlížím se po něčem lepším,
něco co zvládne nějakou tu základní akrobacii, ale aby to nebyla žádná mrcha .. Něco nalétáno mám, ale žádnej profík nejsem.. Už jsem prošel tolik stránek a tolik modelů až mi z toho jde hlava kolem.

Třeba napište jaký model máte vy a jaký s ním máte zkušenosti a jestli by jste ho někomu doporučil :)

Děkuji za každou reakci.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Letadlo pro středně pokročilého

#2 Příspěvek od TomasC »

A třeba současné aku, pohon, atd.. chceš použít?? Podle toho bych to upřesňoval.

Pokud toužíš po akrobacii, tak nic lepšího než metrovku od Rcfactory nenajdeš. Projdi se to zde a uvidíš, že to není osamělý názor.
Druider

#3 Příspěvek od Druider »

Chci něco spíše ARF, stávající model i s aku jsem prodal kamarádovi na začátky..
MartyTorx

#4 Příspěvek od MartyTorx »

Třeba Pioneera? Já si nedávno koupil Sbacha od RC Factory 800mm a je to pro mě asi nejlepší volba. Stačí vyskočit za barák a blbnu si. Přistanu na všem. Čas na to abych rozkládal a skládal letadlo a jezdil na letiště bohužel nemám (Scout).
RC Factory lítá krásně. Mám doma ještě Scouta, taky lítá dobře, ale potřebuje lepší plochu na přistávání a dost jsem si s ním musel pohrát, podvozek a tak.

Měl jsem i MPX Funman, ale z toho jsem byl docela zklamaný.

To je on: https://www.youtube.com/watch?v=5IlACzrztmE

Ale takhle já to nikdy ovládat nebudu

I když třeba jednou, možná...

Je fakt, že kopaný výkrut jsem si dovolil a naučil až s Sbachem od RCF.
Nakonec, každý ať si lítá jak chce.
Druider

#5 Příspěvek od Druider »

Já taky nejsem typ co jezdí na letiště, spíš vzlet z ruky a přistání do trávy na břicho :D Ale ten S-bach se mi líbí,
létání s ním vypadá tak jednoduše (aspoň na tom videu) :D
MartyTorx

#6 Příspěvek od MartyTorx »

Ono to docela jednoduchý je :), dovolí to moc a odpouští taky hodně. Je to lehký ero.

Jen nesmí moc foukat.

Ale třeba nožový let a slalom v něm, tak to ne, to se mi motá a ten vis taky ještě není takovej, ale lepší se to.

Zkouším pomalu a s tímhle letadlem je to paráda. Baterky lítám 2S, 460mAh, 800mAh a 1300mAh, ta velká mi zustala z Funmana a na ní si jen tak poletuju a docela dlouho, 460mAh je tak na 3 minuty, teda mám nastavený pípák na 3,6V, takže taky proto. Určitě tady dostanu facku, že lítat se v tom má 350-450mAh, ale ať si každý lítá jak chce. Bat. 460mAh ma váhu 33g a 800mAh má 45g.
S 800mAh a pípákem mám hmotnost lehce přes 200g.

Pardon, ta 2S 1300mAh mi zůstala ze SKY Easy :)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasC »

Myslím, že pokud je prioritou doba letu před letovým projevem, tak není v aku problém. A když baterka leží na stole. Dle mě je to pochopitelné.

Osobně bych doporučil spíše metrovku:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yR55Iw_k8Ik[/youtube]
Druider

#8 Příspěvek od Druider »

No je to takový čistokrevný akrobat no, já bych spíš něco mezi, nějaký univerzální letadlo. :-D
Letadlo se kterým můžu dělat kraviny, ale taky abych s ním mohl třeba jen tak 15-20 minut kroužit..
3 minuty s ve vzduchu s 460mha baterii se mi zdá dost málo..
MartyTorx

#9 Příspěvek od MartyTorx »

Jak jsem psal, pípak je na 3,6V a já radši lítám s 800mAh a s 1300mAh se dá blbnou úplně stejně, nejsem v tom levelu abych, prostě to ještě tak neovládám. A 3 min s 460mAh jsou pěkně, jak to napsat, v zátěži, prostě při plném blbnutí, když to budu prokládat poletováním vydrží víc. Je to na tobě, ale za mě RCF určitě. Byla blbost, že jsem si ho nekoupil dřív.
Jardátor

#10 Příspěvek od Jardátor »

Letadla od RCF jsou určitě super,ale mi se placky orostě nelíbí a mám raději realističtější lítání i modely.Za sebe doporučuji něco od Va-model,nebo Hackera.Mám od Va Extru a od Hackera Sbacha a nemúžu si stěžovat-pro blbnutí za barákem jsou to dobré mašinky. :D
MartyTorx

#11 Příspěvek od MartyTorx »

Jestli je to podobné Scoutovi, myslím že jo, tak to pro mě na poletování za barák určitě není, podotýkám pro mě.

Nevím jak se s tím přistává do vysoké trávy, myslím že blbě a hlavně ten manipulační prostor je potřeba větší než na RCF, alespoň já potřebuji na Scouta větší prostor abych mohl být v klidu a neřešit strom, sloup, branku na hřišti, dráty a tak.
Takže je to na každém, jak se cití a co mu možnosti dovolí.
Mě se taky RCF moc nelíbí a taky proto jsem nad ním dlouho ohrnoval nos, ale ta radost z letu, poslušnost atp. mi to vyvažuje, takže za mě tak.

S RCF můžu v podstatě všude se Scoutem to nejde, ale určitě na pohled je hezčí VA nebo Hacker co jsi psal a třeba se stím dá přistát všude, nevím nemám zkušenost. Zkušenost mám se Scoutem a tam je to blbý, v mých podmínkách, možnostech. S RCF můžu na malém prostoru v pohodě lítat.

Tohle už je na každém, jestli placku nebo něco hezčího :)
Carl

#12 Příspěvek od Carl »

Ahoj,
já bych ti doporučil tohle http://www.craftepp.eu/modely/134-su-29 ... ujeme.html lítám s tim taky za barákem a lítá skvěle.
Shorty

#13 Příspěvek od Shorty »

Pokud chceš něco na lítání okolo sebe, vyber něco z toho co ti tady doporučujou. Jak řekla jedna akrobatka na skutečným, tohle není letadlo. To by se tak nechovalo. Takže na blbnutí dobrý, ale jako plnohodnotný letadlo něco jinýho. Podotýkám, že mám radši jiný, ale zároveň Ježíšek ( já ) avizoval Extru 330 od Hackera. To na blbnutí s vnukama.
Teď malinko popíchnu. Co takhle něco menšího postavit. Mám například metrovýho Sopwith Camela a na toho ti stačí 1/4 fot. hřiště a přistane na pár metrech. S tím chodím taky za barák. Zatáčí doslova na metru. A pocit z toho je aspoň pro mě lepší než z koupenýho.
Ovšem tuto variantu ti nevnucuju, jen poukazuju na další možnost.
Naposledy upravil(a) Shorty dne čtv 16.10.2014 21:57, celkem upraveno 1 x.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Druider

#14 Příspěvek od Druider »

Je to těžký něco vybrat, lákal by mě i nějaký větroň :) Asi nejlepší by bylo koupit větroně i akrobata :D
A podle nálady a povětrnostních podmínek by se vybral model a šlo by se ven.. :-D
Shorty

#15 Příspěvek od Shorty »

Musím se zastydět :oops: . Správně je to Sopwith. Už jsem to opravil.
Větroň je možná fajn, ale pokud nejsi zapálenej větroňář, začne tě za chvíli nudit vedle akrobata. Aspoň u mě to tak je. Jednoho jsem si postavil a už aspoň dva roky se neprovětral. Škoda práce.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“