Nieuport 17 VA-Models
Nieuport 17 VA-Models
Létá už někdo, je nějaké video,návrh osazení?
http://www.produce.va-models.com/cs/nie ... pva-models
http://www.produce.va-models.com/cs/nie ... pva-models
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nieuport 17 VA-Models
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Video by nebylo?
Naposledy upravil(a) martak dne ned 26.10.2014 1:39, celkem upraveno 1 x.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
A jaký je problém najít si podobné osazení ale tak trochu dle sebe co od toho očekáváš?
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Fíha, VA models teda od času DR1 poriadne zapracovali na designe, paráda!
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Jameson píše:Fíha, VA models teda od času DR1 poriadne zapracovali na designe, paráda!
JO JO také si myslím, jen bych to rád viděl frčet než koupím...
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
možné osazení pro inspiraci pro modely dvojplošníků od VA eco i sport:
http://emotors.cz/rc-letadla/7257-ultimate-x3-arf.html
http://emotors.cz/rc-letadla/7257-ultimate-x3-arf.html
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Test / Review sice ve FJ, ale na videu je toho dost videt:
https://www.youtube.com/watch?v=dU5PwStzScY
https://www.youtube.com/watch?v=dU5PwStzScY
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem založit nové vlákno, ale včas jsem si všiml tohoto, takže ho oživím. Nieuport 17 od VA-models jsem koupil minulý týden a o víkendu jsem se pustil do zkoumání a stavby-nebo spíš do sestavování, vzhledem ke stupni předpřipravenosti. Výrobce udává čas potřebný k sestavení cca 3 hodiny. V krabici najdeme vše podstatné:
předtvarovaný trup
plastový motorový kryt
půlky dolního a horního křídla
VOP a SOP
sáček s bižuterií (včetně maketových kol)
plato překližkových dílů, vypálených (velmi precizně) laserem
hliníkové dráty, určené na imitaci drátových výztuh
Jediný materiál, který jsem musel dokoupit, byla uhlíková pásnice na vyztužení křídla
předtvarovaný trup
plastový motorový kryt
půlky dolního a horního křídla
VOP a SOP
sáček s bižuterií (včetně maketových kol)
plato překližkových dílů, vypálených (velmi precizně) laserem
hliníkové dráty, určené na imitaci drátových výztuh
Jediný materiál, který jsem musel dokoupit, byla uhlíková pásnice na vyztužení křídla
Naposledy upravil(a) kope dne pon 14.03.2016 14:25, celkem upraveno 1 x.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká kvality, tak ta je naprosto bezchybná-všechno lícuje, překližkové díly jemně vypálené, bez opalu. Prostě radost s tím pracovat. Návod není součástí stavebnice, ale je ke stažení na stránkách výrobce. Jedná se o názorný fotografický komiks, podle kterého by model postavila sama snad i má dvanáctiletá dcera
. I proto je čas pro sestavení, který udává výrobce, naprosto reálný. Tedy byl by, kdyby mne "nepřeskočilo" a nepustil bych se do estetických úprav. Tak pěkný model si podle mne zaslouží, aby neměly EPP díl bílé hrany-takže jsem vzal štěteček, barvy Revell a pustil jsem se do úprav.
Vzpěry ze světlé topolovky s ostrými hranami taky nevypadaly úplně podle mého gusta, takže hrany jsem zaoblil brusným papírem a opět přišla ke slovu barva
Vzpěry ze světlé topolovky s ostrými hranami taky nevypadaly úplně podle mého gusta, takže hrany jsem zaoblil brusným papírem a opět přišla ke slovu barva
Naposledy upravil(a) kope dne pon 14.03.2016 14:18, celkem upraveno 1 x.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Kulomety sice vypadají v originále dobře...
ale takhle je to podle mne lepší
ale takhle je to podle mne lepší
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Některé konstrukční uzly jsou ve stavebnici řešené fakt pěkně, je vidět, že výrobce u navrhování přemýšlel. Jedná se vesměs o detaily, ale potěší a díky tomu, že všechno dokonale zapadá, tak ušetří práci. Pár příkladů:
- motorová přepážka je kombinace EPP dílu a překližkového lože-vše má zámky a předem vyfrézované výřezy, takže stačí sestavit a prolít vteřiňákem
- pro serva VOP a SOP jsou vypálená lože, které po slepení s ložem pro baterii tvoří kompaktní díl, přesně zapadající do přední části trupu
-a co se mi líbilo nejvíc-součástí plata s překližkovými díly (tedy ono je to spíš to, co zbyde po vylámání všech dílků) je šablona pro přesné usazení horního křídla
V tuhle chvíli mám model už v podstatě hotový, pár fotek ještě dodám později. Co se týká osazení, tak to je ze šuplíkových zásob - serva křidélek jsou 6g dys (model je možné postavit s křidélky ovládanými jedním nebo dvěma servy, já použil dvě), serva SOP a VOP jsou HXT900, 20A regulátor HK Blue Series s 3A BEC, motor Emax BL2215/25 (950 ot/V) s dřevěnou vrtulí XOAR 11x5. Baterka bude 3s 1300-1600 mAh podle toho, jak bude potřeba dovažovat.
- motorová přepážka je kombinace EPP dílu a překližkového lože-vše má zámky a předem vyfrézované výřezy, takže stačí sestavit a prolít vteřiňákem
- pro serva VOP a SOP jsou vypálená lože, které po slepení s ložem pro baterii tvoří kompaktní díl, přesně zapadající do přední části trupu
-a co se mi líbilo nejvíc-součástí plata s překližkovými díly (tedy ono je to spíš to, co zbyde po vylámání všech dílků) je šablona pro přesné usazení horního křídla
V tuhle chvíli mám model už v podstatě hotový, pár fotek ještě dodám později. Co se týká osazení, tak to je ze šuplíkových zásob - serva křidélek jsou 6g dys (model je možné postavit s křidélky ovládanými jedním nebo dvěma servy, já použil dvě), serva SOP a VOP jsou HXT900, 20A regulátor HK Blue Series s 3A BEC, motor Emax BL2215/25 (950 ot/V) s dřevěnou vrtulí XOAR 11x5. Baterka bude 3s 1300-1600 mAh podle toho, jak bude potřeba dovažovat.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
A mám v podstatě hotovo. Hmotnost bez baterky, reglu a přijímače 490 gr. Teď už jen napípat do rádia a počkat na záletové počasí
Máš to moc hezké,jsi šikula,ale trošku tě musím zklamat-bez pilota se šálou za krkem to nemůže dobře letět!
Tak se omlouvám,poletí to a parádně,toho pilotka na poslední foto jsem nějak přehlídnul!
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, pilot je ještě ve výcviku
. Zatím je trochu pobledlý z představy prvního letu, ale on se časem jistě vybarví