Nefunkční PC asi grafická karta
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- Liptoor86
- Kontaktovat uživatele:
Nefunkční PC asi grafická karta
Dobrý den, prosím o radu s PC, Přestal mi fungovat PC a nevím jaký komponent je vadný. Hrál jsem hru a najednou se PC vypnul a už znovu nenaskočil. Když PC zapnu, větrák na základní desce se roztočí, to samé i na procesoru, ale na grafické kartě stojí ani když ho popostrčím, nejeví známky života a Pc už ani nepípne takže ani bios nenaběhne. Myslím, že je vadná grafická karta ale nejsem si na 100% jistý. Předem děkuji za odpověď
Auta: HPI E10 Drift ED, Mini Inferno, Mad Truck
Quadry: QAV250, F450
Re: Nefunkční PC asi grafická karta
.. grafiku vytáhnout a vyzkoušet, jestli PC po spuštění pípne.
jestli ne, zkusit vytáhnout RAMky a opět vyzkoušet jestli alespoň zapípa apod.
taky je dobré vyzkoušet resetovat nastavení BIOSu ..
jestli ne, zkusit vytáhnout RAMky a opět vyzkoušet jestli alespoň zapípa apod.
taky je dobré vyzkoušet resetovat nastavení BIOSu ..
Jamara AX1, GeeBee R3R , WLToys v262, Super 3D(HK), mCP X BL, DX6i
Nemáte náhodou na základní desce integrovanou grafickou kartu? Pak to stačí jen přepíchnout a je jasný jestli je to kartou nebo ne.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
- Liptoor86
- Kontaktovat uživatele:
PC po spuštění nepípne ani ten bios nenaběhne zkusím tedy vyndat beterku, RAMky, mechaniku a hdd. Pak se ozvu, jestli to udělá něco nového. Integrovanou grafiku nemám.
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
mě totéž udělal vadný zdroj prostě šly jen některé větráčky...... odpálený kondík ve zdroji klasické kurvítko za 3,50kč po výměněně za kondík s vyšší voltáží běží vše 3. rok bez problémů
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Liptoor86 píše:PC po spuštění nepípne ani ten bios nenaběhne zkusím tedy vyndat beterku, RAMky, mechaniku a hdd. Pak se ozvu, jestli to udělá něco nového. Integrovanou grafiku nemám.
zkus to očuchat jestli není někde něco spálené
jinak bych šel po zdroji. to je nejčastější problém většiny PC
jinak postupně vyndavej věci které PC nepotřebuje a zkoušej PC pustit.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
pokud vyjme baterii ze základní desky, stane se to stejné, jako by resetoval BIOS jumperem na základní desce. Ještě jedna otázečka. Z dotazu mi není jasné, zda-li se něco ukazuje na monitoru. Okamžitě po spuštění, ještě dříve než než pípne deska. Pardon, deska nepípne, zkus odpojit monitor od grafické karty, jestli se něco neukazuje, např. lost signal a barevné obdélníčky. Ano, monitor je v pořádku a měla by to být grafárna. Odešla do křemíkového nebe, nebo taky někde studený spoj a karta se nechává upéct v troubě, tak aby se cín slil.
Naposledy upravil(a) bigbenc dne sob 22.11.2014 16:10, celkem upraveno 1 x.
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží
- Liptoor86
- Kontaktovat uživatele:
Na monitoru se nic neukáže , pouze "No Singal" . A PC nevyloudí žádný zvuk.
Odpoj grafárnu z desky, pusť počítač. Mělo by pípnout. Odpoj pevné disky, odpoj paměti, odpoj vše, nech pouze základní desku. Pokud deska bude pípat tu tu tu tu tu tu tu................., deska je v pořádku, chce paměti, pevný disk, a bez grafárny, mělo by pípnout, pak je v pořádku vše mimo grafárnu a tu si můžeš v pondělí koupit. Ale ještě bych zkusil ventilátor na kartě připojit na něj napětí 12V. Samozřejmě ventilátor je na stole. Zapojení konektoru je namalováno na povídání k desce nebo grafické karty. Jinak barva vodičů červená a černá, co je plus a mínus, víš, černá je minus, červená plus. Jakési napětí, do 12V, dráty a zkusit ventilátor.
Zatím se učím a učím se pořád, ať je to cokoliv, i když penze se blíží
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Liptoor86 píše:Na monitoru se nic neukáže , pouze "No Singal" . A PC nevyloudí žádný zvuk.
Vem šroubovák, sundej dekl a udělej co ti raděj kluci. Teoretizováním nic nevyřešíš. Pak dej vědět.
Jirka
- Liptoor86
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušel jsem vše co jste napsaly a když v pc zůstane je procesor zdroj a základní deska, tak stejně nepípe, což je divné, když byl ve fungujícím stavu tak při startu pípnul. Teď jen běží do blba větráky.
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
máš nějaký zdroj na výměnu??
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
- Liptoor86
- Kontaktovat uživatele:
Vyndal jsem i procesor a asi na třetí pokus se mi rozsvítila led na desce ze je nějaká chyba, když jsem vše zapojil zpět, větrák na grafické kartě se točil naběhl i bios ale když jsem pc vypnul bylo vše zase nanovo až na několikátý pokus se pc zase nahodí že funguje. Bude to zdrojem?
Co takhle proměřit ten zdroj? Většinou na něm bejvá napsáno kolik kde má být.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Už na začátku jsem typoval zdroj, ale mátl mě ten větrák, že některý chodí a jiný ne.
Každopádně prohlédni kondenzátory, jestli se některé nenafoukly. Měnil jsem jich na desce asi 8 ks cca před 10ti lety.
Pak to běhalo další 4 roky dokud neodešla grafika.
zkusil bych od někoho ten zdroj půjčit. Ale napřed bych zkontroloval ty kondiky.
ty věci většinou vydržej, pokud neodejde větrák, nějakej kondenzátor, nebo zdroj.
Každopádně prohlédni kondenzátory, jestli se některé nenafoukly. Měnil jsem jich na desce asi 8 ks cca před 10ti lety.
Pak to běhalo další 4 roky dokud neodešla grafika.
zkusil bych od někoho ten zdroj půjčit. Ale napřed bych zkontroloval ty kondiky.
ty věci většinou vydržej, pokud neodejde větrák, nějakej kondenzátor, nebo zdroj.