Podvod nebo nevychovanost.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Podvod nebo nevychovanost.
Poraďte, jak na "modeláře", který na tomto fóru je označen, jako "Mazák" a i když zná cenu toho, co si objednal, tak vědomě uvede nesprávnou adresu a na dotazy e- mailem proč, neodpovídá a zásilku nevyzvedává. Zatím čekám na to, jestli se vyjádří do 15.12.2014, do kdy je zásilka uložena na poště.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podvod nebo nevychovanost.
Jako mazák jsou tady všichni nad určitý počet příspěvků, to je údaj který toho moc nevypovídá..
OK2WY
- JosefSvejk
Zkus zachovat klidnou hlavu, může to být všechno trochu jinak. Jak např. můžeš vědět, že uvedl špatnou adresu vědomě, když se ještě neozval? Nevíme taky, kdy se tento "incident" odehrál. A taky nevím, co myslíš tím "jak na modeláře"? když si to nevyzvedne, tak ti to vrátí zpět a ty přijdeš o poštovné. A pokud se s kupujícím nedohodneš, můžeš nám tady potom (nejlépe přes admina, pokud šlo o místní inzerát) sdělit jeho nick. To je celé
.
Tak nějak jsem to myslel, jen jsem chtěl znát názor více lidí. Zatím jsem se nesetkal s modeláři, kteří nejsou schopni dodržovat základní pravidla. Vždycky má člověk možnost svůj omyl napravit tím, že se spojí a sdělí své důvody změny názoru. Ale souhlasit s cenou a dodáním a potom zakázku nepřevzít, to zavání nedospělostí a nevychovaností. Ovšem i já se mohu mýlit a může to být úplně jinak, proto jeho jméno nezveřejním a počkám až do konce termínu uložení na poště. Tím, že jsem uvedl termín "Mazák" jsem chtěl naznačit, že se nejedná o nějakého neznalého nováčka, ale o skutečného mazáka.
Jen pro Pepu Švejka. Není standardní, když objednávka zni na jiné jméno, než adresa příjemce(pochopil bych že má strach z manželky)
a navíc dodací adresa pravděpodobně neexistuje. 
Jen pro Pepu Švejka. Není standardní, když objednávka zni na jiné jméno, než adresa příjemce(pochopil bych že má strach z manželky)
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že pokud by adresa neexistovala, pošta by pravděpodobně balík nepřevzala a určitě nenechávala. (Kontrolují již při podání).
S jiným jménem je to docela zvláštní, ale důvody opravdu mohou být různé - vyzvednutí u rodičů, u kamaráda etc., párkrát jsem už tak něco posílal.
V každém případě je lepší, pokud něco jen trošku vybočuje z normálu, je fajn druhou stranu informovat o situaci (např. "odjíždím do zahraničí", "rozmyslel jsem si to") a pokud je to potřeba, zaplatit vzniklé náklady - poštovné zase tolik nestojí, ale strašně to naštve. Prostě chovat se tak, jak bych chtěl, aby se lidé chovali ke mně.
S jiným jménem je to docela zvláštní, ale důvody opravdu mohou být různé - vyzvednutí u rodičů, u kamaráda etc., párkrát jsem už tak něco posílal.
V každém případě je lepší, pokud něco jen trošku vybočuje z normálu, je fajn druhou stranu informovat o situaci (např. "odjíždím do zahraničí", "rozmyslel jsem si to") a pokud je to potřeba, zaplatit vzniklé náklady - poštovné zase tolik nestojí, ale strašně to naštve. Prostě chovat se tak, jak bych chtěl, aby se lidé chovali ke mně.
-
... nie je náhodou zo Slovenska. Akurát riešim jedného dobráka, čo ma pekne podviedol. Má eminentný záujem o všetko, správa sa milo a priateľsky. Keď mu tovar pošlete v dobrej viere, tak v dobrej viere ste mu ho darovali, keď mu to pošlete na dobierku za mesiac čakajte balík späť (tieto vôbec nepreberá). Ev. ponúka aj na predaj - samozrejme iba za "malý" preddavok, resp. ponúka rôzne služby - taktiež s preddavkom. Že sa ničoho nedočkáte to je zrejmé.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
carlos11 píše:Poraďte, jak na "modeláře"...
Zaplatit dopredu PayPalom alebo prevodom na ucet. Alebo osobny odber. Tiez ma takto raz jeden "dobrak" obral o TX modul do TG9x, doteraz som peniaze nevidel...
Zial, niekedy clovek musi robit psychoanalyzu aj podla reakcii na fore - zivot je niekedy tazky
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Jindra_S píše:Myslím, že pokud by adresa neexistovala, pošta by pravděpodobně balík nepřevzala a určitě nenechávala. (Kontrolují již při podání).
Sice kontrolují, ale to že to systém nenajde neznamená že to nepřijmou. Normálně mi pošťačka řekla, že to tam nemá ale bez mrknutí to přijala. Šak oni si to tam na cílové poště dohledaj.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Ok, poněkud divná kontrola, ale pokud nenajdou adresu při doručování, tak snad balík pošlou ihned zpět, ne?
Nebo opravdu jde poslat balík na neexistující adresu a balík tam bude čekat?
Nebo opravdu jde poslat balík na neexistující adresu a balík tam bude čekat?
-
Ano balík jde poslat prakticky kamkoli.
Stačí jen aby bylo správné PSČ, pak to odešlou dle toho PSČ na doručovací poštu. A až tam teprve zjistí že adresa nepřesná, neexistující, nebo neznámá a pošlou zpět.
Pokud ale sedí jak PSČ tak i ulice případně číslo tak se to budou snažit doručit, v případě že se na adrese nikdo nevyskytuje tak to uloží na doručovací poště a tam bude ležet po dobu uložení (dle typu zásilky). Poté vrátí zpět odesílateli, bez náhrady poštovného, v případě dobírky se vrací poplatek za doběrečné, protože tato služba nebyla vykonána. Tedy aspoň by to tak mělo býti.
Stačí jen aby bylo správné PSČ, pak to odešlou dle toho PSČ na doručovací poštu. A až tam teprve zjistí že adresa nepřesná, neexistující, nebo neznámá a pošlou zpět.
Pokud ale sedí jak PSČ tak i ulice případně číslo tak se to budou snažit doručit, v případě že se na adrese nikdo nevyskytuje tak to uloží na doručovací poště a tam bude ležet po dobu uložení (dle typu zásilky). Poté vrátí zpět odesílateli, bez náhrady poštovného, v případě dobírky se vrací poplatek za doběrečné, protože tato služba nebyla vykonána. Tedy aspoň by to tak mělo býti.
T-Rex 450Pro, Bixler2,DJI Phantom 302,Sbach 1M, Crack YAK. Kdo nepada není Moravák.
Nebo to postovni dorucovatelka necha u sousedky, popripade u dveri c.p.
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Kolikrát se mi stalo, že mě doručovatel nezastihl a já díky "skvělé" otevírací době naší pošty musel balík vyzvednout téměř s křížkem po pohřbu, kdy jsem náhodou přišel ze školy brzo. Třeba je to i tvůj případ.
ddano007 píše:Zaplatit dopredu PayPalom alebo prevodom na ucet. Alebo osobny odber. Tiez ma takto raz jeden "dobrak" obral o TX modul do TG9x, doteraz som peniaze nevidel...
Zial, niekedy clovek musi robit psychoanalyzu aj podla reakcii na fore - zivot je niekedy tazky
Stejně tak to potom nemusíš poslat ty. PROSÍM, neber osobně. Nejjednodušší je dobírka.
Další věc je, že nevíš co se stalo. Taky jsem se domlouval tady, že kolegovi upravím Cessnu a najednou si od srpna nevyzvedl ani SZ a už se neozval. Třeba měl nehodu nebo něco jinýho proč se nemůže ozvat. Netřeba hned vidět podvod.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
- JosefSvejk
ddano007 píše: Tiez ma takto raz jeden "dobrak" obral o TX modul do TG9x, doteraz som peniaze nevidel...
To ale znamená, že jsi to ani neposlal dobírkou. To už je hodně o hubu.
ddano007 píše:Zaplatit dopredu PayPalom...
Shorty píše:Stejně tak to potom nemusíš poslat ty.... PROSÍM, neber osobně. Nejjednodušší je dobírka...
Lepší je poslat to například jako cenný balík tedy se sledovacím číslem ovšem s doplňkovou službou "jen do vlastních rukou adresáta" a nechat si to předem zaplatit přes Paypal. Při použití doplňkové služby "jen do vlastních rukou adresáta" nesmí zásilku při doručení vydat nikomu jinému než přímo adresátovi proti podpisu a s ověřením totožnosti.
Paypal má docela dobře funkční ochranu kupujících i prodejců. Peníze jsou sice převedeny na účet prodejce, ale po dobu 45 dnů od zaplacení s nimi nemůže prodejce manipulovat a pokud do té doby kupující otevře spor a eskaluje ho k rozhodnutí Paypalem tak si Paypal vyžádá od prodejce doložení dokladu o podání zásilky a pokud se ukáže, že zásilka nebyla doručena nebo prodejce nebude schopen doklad doložit tak je dost vysoká šance, že Paypal rozhodne ve prospěch kupujícího a ten dostane peníze zpět. Pokud by byl doklad doložen a pošta by potvrdila doručení pak by Paypal zas naopak nejspíš rozhodl ve prospěch prodejce. Pokud by pošta potvrdila, že zásilku nemohla doručit jelikož adresát nebyl zastižen a po dobu uložení na poště si ji nevyzvedl tak v tom případě by Paypal pravděpodobně rozhodl pouze o vrácení části peněz kupujícímu za zboží, které by bylo poštou následně vráceno zpět odesílateli, ale částku za poštovné by ponechal prodejci.
Takže tato varianta poskytuje lepší míru ochrany pro obě strany tj. jak pro kupujícího tak i pro prodejce.