Reklamace po pádu coptery
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Reklamace po pádu coptery
Zdravím pánové, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s reklamací coptery, která z neznámých příčin spadla a rozbila se.
Jak k tomu prodejci přistupují?
Díky za vaše zkušenosti a příspěvky.
Jak k tomu prodejci přistupují?
Díky za vaše zkušenosti a příspěvky.
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Re: Reklamace po pádu coptery
Mam obavu ze dokazat ze spadla opravdu z neznamych pricin a ne treba proto ze jsi vylital baterky do nuly nebo jsi to neposlal dolu na ruce bude dost problem.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
No právě pokud nebude příčina známa nebo alespoň s přiměřenou jistotou zřejmá a taková známá či zřejmá příčina nebude navíc výrobní vadou, tak je raklamace celkem zbytečná snaha. Prostě bez takového základů může být koptera na zemi stejně dobře důsledkem chyby pilota, vnějšího rušení, povětrnostního vlivu, kolize, zanedbání pokynů výrobce /návodu ....
takže buď začít tím, že si ujasníš kde je chyba, abys mohl poukázat na něco konkrétnějšího, než jen vrak, nebo bych to vůbec nezkoušel, sic to bude zbytečné úsilí.
takže buď začít tím, že si ujasníš kde je chyba, abys mohl poukázat na něco konkrétnějšího, než jen vrak, nebo bych to vůbec nezkoušel, sic to bude zbytečné úsilí.
Pokud ti spadlo něco velkého jako např. DJI 800 a větší, tak za pokus o reklamaci nic nedáš.
Určitě sis to nafotil, vytáhni logy z řídící jednotky, popiš jim chování koptéry a místo kde jsi létal. Čím více budou mít informací, tak je nějaká šance. Ale ta je opravdu velmi malá. Příčin pádu může být mnoho a závada z výroby je jen jedna z mnoha možností.
Určitě sis to nafotil, vytáhni logy z řídící jednotky, popiš jim chování koptéry a místo kde jsi létal. Čím více budou mít informací, tak je nějaká šance. Ale ta je opravdu velmi malá. Příčin pádu může být mnoho a závada z výroby je jen jedna z mnoha možností.
Izzy píše:Zdravím pánové, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s reklamací coptery, která z neznámých příčin spadla a rozbila se. Jak k tomu prodejci přistupují? Díky za vaše zkušenosti a příspěvky.
"Důkazní břemeno" bohužel nese zákazník. Ano, prodejce musí reklamaci přijmout, posoudit a navrhnout řešení (uznání, neuznání, částečné uznání, sleva, oprava, nový výrobek atd...), ale pokud nejste ve shodě (tj. reklamace není uznaná), je na zákazníkovi, aby nechal event. vypracovat znalecké posudky a prokázal, že výrobce nemá pravdu, o vadu šlo atd. Samozřejmě pokud uspěje, jde o nutně vynaložené náklady a hradí to všechno dodavatel. Bohužel v tomto případě je tu reálné riziko, že neuspěješ, že se Ti vadu prokázat nepodaří. Pak to platíš Ty.
Tak zatím jste mě moc nepotěšili, ale trochu s tím počítám a rozumím i prodejcům, že to nemají lehké.
Ale na druhou stranu si říkám, proč to mám platit ze své kapsy, když jsem to nezavinil.
Navíc se to stalo podruhé. Poprvé jsem to řešil tak, že jsem objednal copteru novou, s tím, že budu mít aspoň náhradní díly.
Jinak jedná se o Blade350QX a prodejce mi sdělil, ať ji pošlu, že oni to přeposílají výrobci k přezkoušení, takže si žádné iluze nedělám.
Zatím díky za vaše názory.
Ale na druhou stranu si říkám, proč to mám platit ze své kapsy, když jsem to nezavinil.
Navíc se to stalo podruhé. Poprvé jsem to řešil tak, že jsem objednal copteru novou, s tím, že budu mít aspoň náhradní díly.
Jinak jedná se o Blade350QX a prodejce mi sdělil, ať ji pošlu, že oni to přeposílají výrobci k přezkoušení, takže si žádné iluze nedělám.
Zatím díky za vaše názory.
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Nepíšeš ako padla, prestali ísť motory v jednom okamihu? Popíš chovanie. My sme takto na poslednú chvíľu pred prvým odhodom BETY skontrolovali absolútnemu nováčikovi dosah vysielačky a bol problém so signálom. Reklamácia o hubu, až keď sme to majiteľovi predajne názorne predviedli na ulici, tak to uznal. Ak by to ten chalan vtedy odhodil a určite rozbil, neviem či by sa nejaká reklamácia konala.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
Koptera létá, teda létala suprově. Dosah vysílačky mám do nevidím, coptera přistane při ztrátě signálu automaticky, navíc jsem byl poměrně blízko. Co a proč se to stalo nevím, najednou se plynulý let změnil v pád.
Jestli odešel motor, nebo jiná elektronika nemohu posoudit.
GPS-ka v tom prsty snad nemá.
Jestli odešel motor, nebo jiná elektronika nemohu posoudit.
GPS-ka v tom prsty snad nemá.
off píše:"Důkazní břemeno" bohužel nese zákazník...
Nekde jsem vycetl, ze dukazni bremeno prvnich 6 mesicu je na strane prodejce. Zbylych 18 mesicu na strane zakaznika. Jsi si jisty tim co si napsal?
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Maxipes píše:Nekde jsem vycetl, ze dukazni bremeno prvnich 6 mesicu je na strane prodejce. Zbylych 18 mesicu na strane zakaznika. Jsi si jisty tim co si napsal?
Takže pokud si koupíš auto a havaruješ s ním, tak za to automaticky může prvních 6 měsíců autosalon co ti ho prodal a měl by ti ho bezplatně vyměnit za nové auto?
Kovboj píše:
Takže pokud si koupíš auto a havaruješ s ním, tak za to automaticky může prvních 6 měsíců autosalon co ti ho prodal a měl by ti ho bezplatně vyměnit za nové auto?
Pokud s nim havarujes diky vyrobni vade (praskne brzdova hadice) tak ano.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Mě spíš udivuje že jsi vyplázl skoro 13 litrů za druhou kopteru když ta první blbla - není to nějaký omyl? Radek
ICQ 638556901
No ono se nedá říct, že blbla. Lítala úžasně 4 měsíce denně tak 2 hodiny.
Byl jsem úplně nadšenej až jednoho dne z ničeho nic spadla.
Jelikož jsem si tenkrát říkal, že bude reklamace bez šance a lítání mě dostalo, tak jsem pořídil druhou. Stála bez vysílačky 7500Kč.
Byl jsem úplně nadšenej až jednoho dne z ničeho nic spadla.
Jelikož jsem si tenkrát říkal, že bude reklamace bez šance a lítání mě dostalo, tak jsem pořídil druhou. Stála bez vysílačky 7500Kč.
Takže si jednou vysílačkou řídil copteru která po 4 měsících spadla a tou samou vysílačkou si řídil novou copteru která taky spadla a hned, jo??
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Nespadla hned, asi dva měsíce lítala v pohodě.