"Sekání obrazu TV "

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

"Sekání obrazu TV "

#1 Příspěvek od Kiwira »

Dobrý den ,
chtěl jsem se pozeptat , zda existuje nějaký zesilovač signálu, který by se dal vřadit do koax. kabelu . Jedná se mi o tento problém : mám satelitní přijiímač pro dvě TV , jednu TV mám zapojenou přes scart hned vedle satelitního přijímače a druhou přes koaxiální kabel o délce cca 10 m - tato TV se dosti často " seká " ( občas po nějakou dobu zůstane stát obraz jako fotka ). Předpokládám , že tomu tak je proto , že poklesne intenzita signálu v koaxiálním kabelu.
Kabel mám nový , ten jsem vyměnil , ale nepomohlo to.
Máte nějakou zkušenost , nebo radu jak tuto závadu odstranit ?
Díky za pomoc. Mirek
Hrom do vrtule !!
JosefSvejk

Re: "Sekání obrazu TV "

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

To je nějaké divné propojení :o . Jaký je v tom koaxu signál - jak to ladíš? Jako DVB nebo jako analog?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
MarthiR

#3 Příspěvek od MarthiR »

To vypadá spíš na problém že to neutáhne na dvou TV blbne to když jedou obe TV nebo i když jede jen jedna
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
hashpi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hashpi »

Já mám sat na 4 TV (4 sat. příjímače , 4 kabely a LNB konvertor se 4 vývody). Vzdálenost přijímačů od antény jsou od 15 - 45 m. Musel jsem však koupit kvalitní kabel s nízkým odporem, ne obyč. kabel. Myslím že to byl Nordix měděný drát i měděné stínění.

To máš připojené 2 TV na jeden přijímač? A jak pak chceš přepínat programy. Pokud zapojíš z jednoho přijímače třeba rozdvojkou dvě tv tak ti zaráz fungovat nebudou.
Kiwira
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kiwira »

Jedná se o satelitní přijímač Opticum , který je určen pro dvě TV. Každá TV může mít jiný program . Tu první TV mám přes scart, hned vedle satelitního přijímače v u mě pokojíku a tu druhou v obýváku, je tudíž asi 10 vzdálená od sat. přijímače. Tato TV má na sobě nalepen - já tomu říkám magické oko - to je ovládač , který ovládá přepínání kanálů na přijímači přes koax. kabel. Tak že , každá TV se ovládá samostatně a může zobrazovat jiný TV program. A právě ta v tom obýváku se seká. Což je havárie, neboť na ni kouká moje maželka.
Mirek
Hrom do vrtule !!
coro

#6 Příspěvek od coro »

To je toto?
http://www.parabola.cz/clanky/3951/opti ... -televize/
...... ke druhé TV se nemusí vést dva kabely, vše vede po jednom koax.kabelu a u druhé TV je frekvenční výhybka. Propojení je tedy výrazně jednodušší, stačí koax. kabel.

Hm. či to nezhadzuje tá výhybka.. Prípadne, ak to chápem dobre že to má na nejakom navolenom kanáli, skúsil by som ho zmeniť na výrazne inú stranu (t.j. ak je nízke číslo, dal by som vysoké alebo naopak.).
A skúsil by som hlavne tú "výhybku" vybrať že či to neprestane blbnúť.

Ak by bol slabý ten výstup na 10m kábel, tak predzosilovač ako sa používa na antény a používal dávno pradávno, by to mohol vylepšiť - zosilniť ak je ten výstup slabý a citlivosť vstupu telky nedostatočná.. Len či si bude s tým "magickým okom" rozumieť..
Ale podľa tohto odseku to nemá byť nielen potrebné ale ani vhodné:
Výstupní úroveň modulátoru je cca 75 dBuV, takže ani s delším vedením by neměl být problém. Při délce vedení kolem 30 m kabelem H121 byly i reakce na DO přijatelné, akorát jsem zaznamenal citlivost na impulsní rušení – sepnutí termostatu akumulaček dokázalo zmást vyhodnocení povelu s IR čidla a přijímač občas přidal hlasitost nebo přepnul program apod... na ROOM2.

Otázne je aj to či tam nerobí problém nejaká spoločná zem (v kombinácii s pulzným zdrojom niečoho..), oddeľovací transformátorček ak náhodou neni v jednom ani v druhom zariadení tak by mohol pomôcť tiež. Alebo len poriadny feritový krúžok na ten koax.
Nakoniec, je možné vždy aj otázka na typ použitého koax káblu..
CharlieCh

#7 Příspěvek od CharlieCh »

Jestliže se vskutku jedná o přístroj výše nahozený Corem, potom:
1. Vzhledem k tomu, že koax pro druhou telku je připojen za modulátor, znamená to, že koaxem prochází analogový signál, tudíž kabel nemůže mít na kostičkování vliv. Z toho plyne, problém je někde jinde.
2. Jelikož se jedná o 2-tunerový přijímač s dvěma nezávislými vstupy (tady soudím jen pouze podle fotek zadku přístroje), zaměřil bych se na správnost zapojení vstupu/vstupů do přístroje - zde by asi nejvíc pomohly nějaké fotky.

CharlieCh
...s větrem o závod.
vikideath

#8 Příspěvek od vikideath »

Ahoj asi tě moc nepotěším. U tohohle typu přijímačů se jedná o celkem častý jev.
Používá totiž ke sledování na dvou TV pouze jednu přístupovou kartu , ovšem přijímač se nastavuje jako by se jednalo o přijímače 2. Jedná se o tzv. cardsharing. Se skoro 100% jistotou tedy pokud neodešla
část LNB do věčných lovišť si troufám říct že za výpadky může právě ono sdílení karty , kdy přijímač
nezvládá dekódovat dva různé signály v reálném čase. Podobné řešení použila i společnost DIGI TV ovšem v jejich přijímači jsou dvě přístupové karty.
SKYLINKU tohle řešení nejde pod fousy a dělají vše proto aby tomu zamezily , jelikož s vhodným vybavením si takhle s jednou kartou zasíťuješ celou domácnost a na tzv. servisních poplatcích
by ti chudáci v Lucembursku přišly o pěkný bakšiš.
Takže správně je podle nich. 1 TV+ 1stb+1přístupová karta = servisní poplatek od dubna 55kč/měsíc.
coro

#9 Příspěvek od coro »

CharlieCh píše:...znamená to, že koaxem prochází analogový signál, tudíž kabel nemůže mít na kostičkování vliv

No ale on písal že zostane stáť ako fotka, nie že by kostičkoval.
Takže táto dedukcia podľa mňa začala nie úplne správnym čítaním prvého príspevku.
Ak zostane stáť, je to buď zmrznuté dekódovanie v tom boxe, a všetko spojenie je OK a je to tak ako píšeš, ale to by bolo aj možné že by kostičkoval, alebo čo som si pomyslel ja a naznačoval aj zakladateľ vlákna, že je aj možné že signál sa do tv nedostane vôbec a obraz-fotku podrží samotná tv (to je otázka, či je to možné).

Dobre ale že si to vytiahol, to by sa malo overiť ako prvé.
Vytiahnuť koax druhej telky, či z telky či z boxu je jedno, že či zostane stáť s "fotkou" alebo nie (=zrnenie alebo nejaký modrý obraz že "žiadny signál".)

Napadá ma ešte jeden možný dôvod, v recenzii píše že občas to samovoľne prepínalo kanál alebo pridávalo hlasitosť ak sa zapol iný spotrebič (neodfiltrované rušenie druhého IR). Čo ak to samovoľne stlačí "pause" ?
Ale teda pravdepodobnosť že zakaždým to naručí to isté a zrovna pauzu, to teda nie je vysoká, naopak.. Má to vobec ten box na ovládači? asi by mohol mať..
JosefSvejk

#10 Příspěvek od JosefSvejk »

Proto jsem se ptal, jaký signál se ladí v tom vzdáleném televizoru. Digitální to asi nebude, protože DVB modulátory jsou ještě hodně drahé. Bude to tedy klasický analog (nejspíš UHF) a neznám televizor, který by na slabý signál reagoval "zamrznutím" obrazu. Tudíž to zamrznutí musí vzniknout už v přijímače, jak bylo uvedeno výše. V kabelu bych tedy problém nehledal a zesilovač nepořizoval.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“