pro stavbu svojí druhé domácí quadrokoptéry jsem si na internetu objednal z [url]eud.dx.com[/url] tyto motory:
A2212/13T 1000KV Outrunner Brushless Motor Set - Yellow-Gold + Silver
Při montáži mě překvapilo, že jeden z motorů byť má stejné označení, tvar i rozměry, měl o něco světlejší barvu a pro přichycení k dodávanému hliníkovému kříži byli přidány černěné šrouby, místo pozinkovaných. Říkal jsem si, že by to snad nemělo vadit a tak jsem v montáži pokračoval dál.
Po prvních testech vzlétnutí jsem ale narazil na problém - quadrokoptéra se sice vznesla, rovinu držela, ale točila se jako zblázněná kolem své osy rychlostí asi 60 otáček za minutu a stala se z ní spíše multirotorová sekačka. Na vysílači jsem přitom pohyboval jen plynem.
Používám řídící jednotku APM 2.6 bez kompasu a GPS. Napadlo mě, že se jeden motor bude točit víc, než ostatní (ten jiné barvy, nejspíš jiné výrobní série).
Takže moje skromná otázka zní: Setkali jste se někdo s tímto problémem? Dalo by se nějak v programu Mission Planner stáhnout otáčky jednoho z motorů? Nebo je zde problém jiný?
Nechtěl bych to moc řešit trimy na vysílači a nové motory se mi taky nechce moc objednávat, není to zrovna pakatel.
Používám uspořádání QUADRO H dle přiloženého obrázku. Jelikož mám nějakou podivnou řídící jednotku, musel jsem ji otočit o 90°, aby jsem při zvedání přední části na horizontu v MP viděl, že quadrokoptéra jde nahoru, tak jako když stoupá nebo přistává letadlo, možná jsem někdy jen něco špatně nastavil.
Moc a moc všem díky za odpověď