pomoc převodovkou motoru mega mini 7e
pomoc převodovkou motoru mega mini 7e
Ahoj všem, mám takový dotaz, koupil jsem si větroně impuls. V modelu je motor mega mini 7e s převodovkou a zdá se mi,že dost drhne. Hřídelí nejde rukou otočit a jakoby se zadrhávala. Už se s tím někdo setkal? Rozpětí je 255cm a motor točí sklopkou 19/10. Regl jeti jes 350, aku sanyo 8 článek. Jde o to,že motor se mi zdá být dost horký. Díky
Re: pomoc převodovkou motoru mega mini 7e
... možná se mýlím, ale tyhle motory jdou vůbec velmi "ztuha" protočit, néé k vůli mechanickému drhnutí, ale silné magnety tomuu dost brání. A přes převodovku zpátky s tím točit rukou se mi zdá téměř nemožné....
Jde mi o to, že se mi zdá ta převodovka jako by drhla. Má se nějak mazat? Případně jak jí rozeberu?
Jak říkám motor je dost horkej
Jak říkám motor je dost horkej
Převodovka by měla být mazána tukem, takže pokud ji rozeberš, uvidíš jestli je namazaná nebo opotřebovaná... jinak pokud je ten motor dost zatížený velkou vvrtulí, může být na dotyk ,,horký,,
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
Ještě jedna technická;-) jak se do toho leze;-) nepřišel jsem jak to rozdělat a prohledal jsem snad celej net a nic. Nerad bych to nejak poškodil. Myslím převodovku.
Díky zaa odpovědi Petr
Možná by neškodilo sem dát fotku pohonu, protože těžko může někdo tušit, jaký typ převodovky na motoru máš?
já kdysi používal převodovku MPjet a ta byla celohliníková a lezlo se do ní tak, že se odšroubovala z příruby, na ktreré byl přidělaný motor...prostě se celé tělo převodovky odšroubovalo z motoru... pak jsem měl i nějaké plastové a tam byly klasické šroubky...
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
Dnes jsem špekuloval a zjistil pokusem,že se plášť převodovky šroubuje. Už jsem pře
vodovku namazal a je to velkej rozdíl. Byla absolutně suchá. Dost se zlepšil její chod. Jinak děkuji za rady a postřehy.Petr
vodovku namazal a je to velkej rozdíl. Byla absolutně suchá. Dost se zlepšil její chod. Jinak děkuji za rady a postřehy.Petr