FPV Quad střední velikosti

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

FPV Quad střední velikosti

#1 Příspěvek od Troll »

Aby to tady nebyly jenom samé 250ky a TBS, dám sem můj poslední výtvor. Chtěl jsem něco na FPV, 250ku mám a tak jsem zkusil něco jiného. Třeba to někoho inspiruje. Prioritou bylo pohodové létání FPV, ale žádný šnek. Dobrá stabilita, účinné vrtule, levné a jednoduché na stavbu i létání, dobrá viditelnost pokud někdo bude létat na oči , bez nutnosti zuřivě šetřit hmotnost ,a hlavně slušný výkon i rychlost. Také by se hodily i o trochu delší letové časy jako mají 250ky. A vyšla mi z toho zvětšená 250ka. Co taky jiného , že :lol: . Takže jsem začal vrtulemi, budou osmičky ( tento prototyp má delší ramena i na devítky) motory svižnější, takže Turnigy SK3 KV 1240 , baterky nejběžnější 3s 2200 mAh. Regly jsou pak bohatě dostačující Afro 12A. Řídící desku jsem chtěl zkusit zase nějakou novou, tak je tam Taulabs Quanton. Trup je z dvou pater sklotextitu 1.5 mm a horní desky 1 mm. Tuhost i pevnost dostatečná, hmotnost přijatelná. Vleze tam v pohodě cokoli si vymyslíte a i větší baterka, třeba i 4s2200, ( kterou jsem chtěl v budoucnu používat). Ramena jsou ze zbytků nějaké hexy co jsem měl doma - tenkostěnný hliník 12x12mm.Ramena mají rozdílný úhel rozevření vepředu a vzadu aby kamera lépe viděla, a taky aby bylo dobře poznat kde je předek. Celé to bez FPV výbavy hmotí nějakých 714g, průměrný odběr za letu je 10A, vydrží to 10 min letu s velkou rezervou a výkon je neskutečný ! Stoupá to jako raketa, visí dost pod půl plynu a vodorovná rychlost je velice slušná. Na FPV víc než slušná. Bez kamery a FPV vysílače je to lehce těžší na zadek ( asi 2 cm ) ale žádný problém. Deska lítá bezvadně, obslužný program ( GUI ) je perfektní . Je to větší než prckové, nevleze to do každé škvírky , ale stále to není žádný obr. Na pohodové ( tím nemyslím pomalé :) ) lítání je to super. Dodávám i nějakou tu nepříliš dobrou fotku pro představu o tvaru.
Midi FPV.jpg

Midi Quad.jpg
macil

Re: FPV Quad střední velikosti

#2 Příspěvek od macil »

Veľkosť motorov je 2826?
Troll

#3 Příspěvek od Troll »

Ano, obyčejné 50g motory.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TomasTR »

Mě by zajímal cenový rozpočet, jsi ochotný ho tu položkově zveřejnit?
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
Troll

#5 Příspěvek od Troll »

Jo, byl bych. Ale leželo mi to doma nejmíň třičtvrtě roku, tak už si to nepamatuju a hledat staré výpisy z účtu se mi nechce. Můžeš si to ale snadno najít v shopech a spočítat.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TomasTR »

Hledat se mi to nechce, ale stačilo by, kdyby jsi to napsal bajvoko, deska stála cca ...., motor cca..., abych měl jen představu, kolik to tak vychází.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
Troll

#7 Příspěvek od Troll »

Motory s reglama stáli kolem 100 EU,( nejsou to ty úplně nejlevnější, já na sobě zase tak extrémně nešetřím ) deska tuším 60 USD. Vrtule , distanční sloupky , troška drátů , ramena a nějaký sklotextit. Těžko přesně říci, ale asi tak kolem 5k.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“