Prosba o pomoc s identifikací antény

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
bighugo
Kontaktovat uživatele:

Prosba o pomoc s identifikací antény

#1 Příspěvek od bighugo »

Obracím se na vás s prosbou o pomoc s identifikací antény. Dostaly se ke mně dva totožné kusy, jsou na poměrně silné magnetce a mým záměrem je použít je (případně po úpravě) jako anténu k sdr přehleďáku (především na airband-okolo 120 MHz), případně druhou jako vozidlovou na PMR (ok, vím že na PMR-ku nesmí být jiné než pevně spojené pendrekové, ale to pro tentokrát pomiňme), v ideálním případě i pro dualbandovou ručku (vfh+uhf). Něco málo (ale fakt málo) o anténách vím, takže by mi stačila rada typu: zkrať zářič na xx cm, nebo udělej nový o délce xx cm, případně toto můžeš použít tak jak to leží.....Nejsou mi cizí pojmy čtvrtvlna, půlvlna atp.
Zářič je tam teď dlouhý 44cm. Původně to sloužilo pravděpodobně k příjmu bezdrátového internetu od Českých radiokomunikací, nejsem si jistý frekvencí, na které to běželo (asi 450 MHz?). Je nějaký způsob, jak v domácích podmínkách zjistit frekvenci, na kterou je to naladěné? Nemám k dispozici SWR metr, mohl bych si půjčit, ale je stejně jenom síbíčkový (tuším do 30 MHz).
Určitě se tady najde někdo, kdo je v obraze víc než já. Za každou radu děkuji.
P.S. Jestli jsem nevybral ideální sekci pro tohle téma, tak se omlouvám.
Přílohy
IMG_20150601_205842.jpg
JosefSvejk

Re: Prosba o pomoc s identifikací antény

#2 Příspěvek od JosefSvejk »

Myslím, že mám tu samou v garáži, ale může to mást, protože neznám rozměry. Mám ji na CDMA internet (450 MHz).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
CharlieCh

Re: Prosba o pomoc s identifikací antény

#3 Příspěvek od CharlieCh »

JosefSvejk píše:Mám ji na CDMA internet (450 MHz).

Potvrzuji, CDMA. CharlieCh
...s větrem o závod.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“