Tak doufám, že to bude lítat jak víno
Žehrovice II - hotovo
Žehrovice II - hotovo
Po delší době jsem se rozhodl, že si postavím jednoho historika, hledal jsem a našel krásný větroň Žehrovice II 
Naposledy upravil(a) pidrman dne pát 09.09.2016 23:06, celkem upraveno 1 x.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žehrovice II
Je to pěkné, ale vidím, že se jedná o volně lítající provedení. Já bych tam ta serva S+V rozhodně dal.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Serva tam budou
je to chci postavit celé a pak začnu odřezávat na kormidla.
2x servo - výškovka ( možná i mix do "V")
1x servo směrovka
2x servo - výškovka ( možná i mix do "V")
1x servo směrovka
Moooc pěkné. něco podobného hledám. Já myslel, že je to připravené na RC.
pidrman píše:Po delší době jsem se rozhodl, že si postavím jednoho historika, hledal jsem a našel krásný větroň Žehrovice II
Prosím, dal by se objednat plánek?
velice děkuji
Tak zas o kus dál
Týden jsem řešil broušení odtokové hrany, nakonec mi trn z paty vytáhl VEKA1, za což velký dík.
každopádně, do konce týdne dodělám ušiska a pak hurá na řezání kormidel
Co se týče potahu, tak použiju Vlies, je pevný a dobře se mi s ním pracuje
Celkové zbarvení bude takové retro, světle béžová + černá náběžka až po hlavní nosníky, pak černé místa kde se spojují díly křídel a čumák. No bude to hraní, ale snad se zadaří 
každopádně, do konce týdne dodělám ušiska a pak hurá na řezání kormidel
Co se týče potahu, tak použiju Vlies, je pevný a dobře se mi s ním pracuje
To je paráda,přeji příjemnou stavbu a zážitky z létání. Pořídil jsem si také Luňáka a Káně od p.Čížka.Už se těším na stavbu.
Tohle je klasika a ne "tiskout" modely v tiskárně jak jsem se někde doslechl.
Jen tak dál a letu zdar.
Tohle je klasika a ne "tiskout" modely v tiskárně jak jsem se někde doslechl.
Jen tak dál a letu zdar.
Adler píše:Tohle je klasika a ne "tiskout" modely v tiskárně jak jsem se někde doslechl.
člověk by tomu nevěřil ale je to tak, no nějak zvlášt se mi to nelíbí,ale čert ví co bude za pár roků....https://www.facebook.com/3dlabprintface
Hmmm zajímavé, to je tak vše co k tomu dodat. 
Tak se blížím do finiše. Času bylo pra málo, ale už to chci dotáhnout 
V sekci dílna jsem řešil problematiku barvení jak nelakovaného Vliesu, tak i lakovaného. Na nelakovaný jsem použil tónovací barvu Primalex a na lakovaný povrch jsem použil barvy Agama, konkrétně červenou. jako krycí pásku na stříkání vyzkouším elektrikářskou pásku, nelepí tolik a je krásně pružná.
V sekci dílna jsem řešil problematiku barvení jak nelakovaného Vliesu, tak i lakovaného. Na nelakovaný jsem použil tónovací barvu Primalex a na lakovaný povrch jsem použil barvy Agama, konkrétně červenou. jako krycí pásku na stříkání vyzkouším elektrikářskou pásku, nelepí tolik a je krásně pružná.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
pidrman píše:.....jako krycí pásku na stříkání vyzkouším elektrikářskou pásku, nelepí tolik a je krásně pružná.
....proc vlastne nepouzijes pasky pro dany ucel vyvinute a prodavane,ale zkousis nevhodnou nahrazku, s pomerne vysokou lepivosti a neschopnosti udrzet primou linii ( pri manipulaci se okraj pasky deformuje).
Pracovni postup viz napr zde: http://veka1.rajce.idnes.cz/Ero_ll_-sko ... z_r._1954/
veka1
U nás jsem ji nikde nenašel a zase to někde objednávat se mi nechtělo ( se stavbou musím pohnout, času málo a kreslení co mě čeká je dost a dost ), s tou elektrikářskou páskou mam dobré zkušenosti. Ale do budoucna si tu krycí pásku pořídím 
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
pidrman píše:U nás jsem ji nikde nenašel a zase to někde objednávat se mi nechtělo ( se stavbou musím pohnout, času málo a kreslení co mě čeká je dost a dost ), s tou elektrikářskou páskou mam dobré zkušenosti. Ale do budoucna si tu krycí pásku pořídím
.... uvedenou pasku prodavaji prodejny autolaku. Soucasne bych tam koupil akrylatovou ,nebo polyuretanovou 2K barvu vcetne tuzila a redidla a vyhnul se experimentum s kitarskymi barvami . Ne ze by to neslo (mam odzkousene), ale ....
Pozn.pasky na fotkach jsou ze sortimentu 4CR a Mipa.
veka1