HVMP class 300 racer

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

HVMP class 300 racer

#1 Příspěvek od jindraj »

Konečně jsem s klukama postavil pořádný RACER kopter ... třída 300

... konstrukce sendvič, dřevo kombinované se vstřikovaným plastem
... snadno opravitelné
... deformační zóny
... vysoce modulární
... minimum spojovacího materiálu
... náhradní díly se válí všude okolo
... včetě pilota
... včetně výsadkového týmu

prostě tohle má konečně vše :) .... a lítá to a ne že ne :) :)
Přílohy
IMG_6698.jpg
IMG_6680.jpg
guchar

Re: HVMP class 300 racer

#2 Příspěvek od guchar »

Tohle se mi opravdu líbí. Pár bližších dat k konstrukce, motory, vrtule, accu, řídící jednotka, RX a pod.
by třeba nebylo? Tak ať lítá dle přání a projektu.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jindraj »

je to z velké části jen srandička a projekt na kterém jsem chtěl, aby se kluci trochu zapojili rukama. Měl jsem doma díly z jedné své 250tky, které jsem zlomil rám. Jelikož mám druhou silnější a rychlejší, tak mě nic netlačilo do toho tuhle nějak resuscitovat pro sebe. Nicméně bylo tam krom rámu vše na hromádce, tak jsem hecnul kluky, aby šli pod mým dozorem něco spíchnout. Staršího jsem držel u výroby dřěvěného základního rámu, mladší dostal za úkol udělat tomu kapotáž, aby měl také zásluhy. Tak se podíleli oba. FPV výbava šla zatím pryč a čeká na svou šanci. Prozatím bude stačit, když to poletí a kluk se naučí páčkovat když bude chtít. Nicméně je to tak modulární, že tam klíďo FPV kdykoliv přihodím a naložím za cenu vyhození pilota :) ...

Jinak rám tvoří dva 10x10 smrkové hranolky na ramena. šrouby prošroubované s dvěma 2mm překližkami. celé je to zpevněné dalšími dvěma 10x10 hranolkama po délce, které zároveň trochu zakrývají prostor mezi platy, kde je schována komplet elektronika (regulátory, stabilizátor na 5V, přívod k baterii), kromě řídící desky. Tím vzniká jaký takýs poměrně pevný rám, na kterém jsou vteřiňákem nalepené nějaké úchytné desky LEGO stavebnice. Uprostřed je CC3D deska, přijímač Futaba a pípák pro zichr (měl jsem ho na tom původmím setupu a jen jsem ho nesundal :).

Rám lítá v principu sám o sobě, kapotáž nemá krom estetické funce moc vliv na nic. ... jen je potřeba dát bacha, aby někde neutiskovala řídící desku. Nicméně na letišti celkem konstrukce zaujala :)

setup CC3D na OP, 4x T-Motor 1806-2300, 4x RCTimer 16A reg - BLHeli FW. Vrtule 5"x3" - karbonové s plochou montáží ... (T-Motor mount), Aku nějaké 3s 1300mAh co dům a šuple dalo :)

Na tomhle ani nebylo co ladit. Lítá hodňoučce a v klidu jen po smontování a základním nastavení defaultních hodnot.

Práce na tom bylo tak na dvě dopoledne ... kdybych to dělal sám tak to je nesjpíš tak za 2-3 hodiny spíchnuté - nejvíc času zabrala koordinace těch dvou kazisvětů a ukazování jak na to :)
Přílohy
IMG_6677.jpg
IMG_6675.jpg
honzaop

#4 Příspěvek od honzaop »

Pěkné!
Kolik to váží bez baterky?
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
jindraj
Kontaktovat uživatele:

HVMP class 300 racer

#5 Příspěvek od jindraj »

nezvážil jsem zatím přesně ale podle letového času to bude dost podobné jakompůvodni 250tka... tdy kolem 550g letovka. pokud je zo podstatné mohu někdy v dohledné době zvážit.
guchar

#6 Příspěvek od guchar »

jindraj píše:
...nejvíc času zabrala koordinace těch dvou kazisvětů a ukazování jak na to ...

Otci a vedoucímu Kroužku MM, gratulace. Pohoda a schopnosti je mnohdy to nejpodstatnější, co se v dnešní době dá předat.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“