je to z velké části jen srandička a projekt na kterém jsem chtěl, aby se kluci trochu zapojili rukama. Měl jsem doma díly z jedné své 250tky, které jsem zlomil rám. Jelikož mám druhou silnější a rychlejší, tak mě nic netlačilo do toho tuhle nějak resuscitovat pro sebe. Nicméně bylo tam krom rámu vše na hromádce, tak jsem hecnul kluky, aby šli pod mým dozorem něco spíchnout. Staršího jsem držel u výroby dřěvěného základního rámu, mladší dostal za úkol udělat tomu kapotáž, aby měl také zásluhy. Tak se podíleli oba. FPV výbava šla zatím pryč a čeká na svou šanci. Prozatím bude stačit, když to poletí a kluk se naučí páčkovat když bude chtít. Nicméně je to tak modulární, že tam klíďo FPV kdykoliv přihodím a naložím za cenu vyhození pilota

...
Jinak rám tvoří dva 10x10 smrkové hranolky na ramena. šrouby prošroubované s dvěma 2mm překližkami. celé je to zpevněné dalšími dvěma 10x10 hranolkama po délce, které zároveň trochu zakrývají prostor mezi platy, kde je schována komplet elektronika (regulátory, stabilizátor na 5V, přívod k baterii), kromě řídící desky. Tím vzniká jaký takýs poměrně pevný rám, na kterém jsou vteřiňákem nalepené nějaké úchytné desky LEGO stavebnice. Uprostřed je CC3D deska, přijímač Futaba a pípák pro zichr (měl jsem ho na tom původmím setupu a jen jsem ho nesundal

.
Rám lítá v principu sám o sobě, kapotáž nemá krom estetické funce moc vliv na nic. ... jen je potřeba dát bacha, aby někde neutiskovala řídící desku. Nicméně na letišti celkem konstrukce zaujala

setup CC3D na OP, 4x T-Motor 1806-2300, 4x RCTimer 16A reg - BLHeli FW. Vrtule 5"x3" - karbonové s plochou montáží ... (T-Motor mount), Aku nějaké 3s 1300mAh co dům a šuple dalo
Na tomhle ani nebylo co ladit. Lítá hodňoučce a v klidu jen po smontování a základním nastavení defaultních hodnot.
Práce na tom bylo tak na dvě dopoledne ... kdybych to dělal sám tak to je nesjpíš tak za 2-3 hodiny spíchnuté - nejvíc času zabrala koordinace těch dvou kazisvětů a ukazování jak na to