Ztráta výkonu spojená se zaskřípěním
Ztráta výkonu spojená se zaskřípěním
Ahoj. Kamarád má Fun Caba, který při plně nabité baterii a plném výkonu tak jakoby zařve - takové zakvílení - zvuk podobný jakoby zadřenému ložisku a ztratí výkon. Na chvilku.Stačí ubrat plyn, přidat - ne na plno a letí se dál.Mysleli jsme motor - byl vyměněn a dělalo to dál,vyměněn regulátor a dělá to dál. Když se chvilku létá a klesne baterka, už to neudělá.Nemáte nějaký tip, co by to mohlo dělat? Díky. R.
-
petrajksner
Re: Ztráta výkonu spojená se zaskřípěním
Může to být špatně nastavený předstih v regulátoru, nebo občas neznačkové regulátory nemají možnost nastavení spínací frekvence a tou to občas bývá, sám jsem reklamoval regulátor, přišel mi jiný a ten už to nedělal.
Mě se takto protáčel u pipera unašeč.
mě to dělal motor ve vrtulníku - pak jsem zjistil, že není vyvážený a při určitých otáčkách se kovově ozval.
(outrunner)
(outrunner)
Máš moc velkou vrtuli a při plné baterce to vypadne ze synchronizace.
Nebo s tím počítej a první minutu létání nedávej plný plyn.
Setkal jsem se s tím taky a ještě si vzpomínám, že to dělalo při průdkém přidání plynu, při pozvolném to vetšinou nedělalo.
Nebo s tím počítej a první minutu létání nedávej plný plyn.
Setkal jsem se s tím taky a ještě si vzpomínám, že to dělalo při průdkém přidání plynu, při pozvolném to vetšinou nedělalo.
Ahoj, Vyskúšaj, či nevibruje pohon. Kolegovi sa to správalo rovnako na EPO lietadle. Vibrácie postupne rozobrali vlepenie motorového lôžka do trupu a poškodil sa aj trup. V max. otáčkach sa potom rozochveje celý predok.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Ale prdlajs, příčina je v tom, že regulační algoritmus v regulátoru si nerozumí s konkrétním motorem. Někdy pomůže nastavení časování regulátoru (tzv. "předstih"), někdy stačí změna vrtule, zkontroloval bych pájení na vývodech motoru (jsou-li zapájeny všechny paralelní vodiče vinutí, ideálně vyhodit konektory a připájet motor k regulátoru natvrdo). Když nic z toho, nezbude než vyzkoušet jinou kombinaci motor - regulátor. Nebo se s tím naučit žít, obvykle to dělá jen za určitých podmínek (čerstvě nabitá baterka, prudké přidání plynu).
OK2WY
JirkaA píše:Ale prdlajs, příčina je v tom, že regulační algoritmus v regulátoru si nerozumí s konkrétním motorem. .
No jo,ale on píše...." byl vyměněn motor, dělalo to dál, byl vyměněn regulátor, dělalo to dál"...
Že by měl i tak štěstí na nekompatibilní kusy? Nebo pro ty maximální otáčky velká vrtule?
Naposledy upravil(a) honzaop dne pon 12.10.2015 22:42, celkem upraveno 2 x.
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
Já myslím,že ano.
Zkus menší vrtuli.
Zkus menší vrtuli.
Toto FunCub dělá. Jakou máš prepazku? Rozvibruje se to a dělá to přesně, co píšeš.
Po internetu i tady se dají sehnat jiné, pevnější přepážky.
Po internetu i tady se dají sehnat jiné, pevnější přepážky.
Zdravím,
nevím jakou máš vrtuli. Měla by být 11x5,5 E
Vidlák píše:Zdravím,
Tak to snad záleží podle toho, jaký má motor.
Díky že odpovídáte.Já se podívám na konkrétní hodnoty, proberu s kámošm Vaše odpovědí a napíšu.Už se s tím trápí delší dobu.R.
JirkaA píše:Ale prdlajs,.
Ja si skromne myslím že to vibrovanie-rezonancia obežky v nedostatočne pevnom alebo pružiacom uchytení, je naopak trefa, lebo to je známy problém, nielen funcuba.
viewtopic.php?p=652021
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
To by delalo pokazdy a nedoslo by ke ztrate vykonu. A nepomohlo by ubrat plyn na nulu a pomalu pridat, ta rezonance by tam byla vzdycky..
OK2WY